Ο Ζάεφ έφυγε & το VMRO επιστρέφει μαζί με όλα τα παρανοϊκά αφηγήματα του Γκρουέφσκι
H Συμφωνία των Πρεσπών ήταν κακή από την αρχή, το ξέραμε αυτό.
Όταν έχεις «Βόρεια Μακεδονία» τότε θα υπάρχει και «Νότια» που σημαίνει ότι θα είναι δύο κομμάτια εν αναμονή ενοποίησης.
Η Συμφωνία των Πρεσπών αναγνώρισε στα Σκόπια «μακεδονικής εθνότητα και «μακεδονική» γλώσσα, που σημαίνει ότι ο γεωγραφικός προσδιορισμός «Βόρεια» αποκτά την σημασία μίας υπόθεσης που δεν έχει τελειώσει.
Οι Σκοπιανοί φιλοδοξούν ότι μετά από την παρέλευση είκοσι ίσως και τριάντα ετών θα μπορούν να ακόμα και να προσαρτήσουν την ελληνική και γνήσια Μακεδονία.
Ο χαρακτηρισμός του μορφώματος αυτού ως «Βόρεια
Μακεδονία», μία απίστευτα αυθαίρετη, ύπουλη για την Ελλάδα, ονομασία ουσιαστικά είχε «βαπτιστεί» στα όρια της αρχαίας Μακεδονίας ενός ελληνικού κράτους το οποίο τελείωνε όμως εκεί που βρίσκεται σήμερα το Μοναστήρι.Το VMRO που έρχεται στην εξουσία ουδέποτε αναγνώρισε τον όρο «Βόρεια Μακεδονία» επιμένοντας στον προσδιορισμό, σκέτα «Μακεδονία».
Χαρακτηριστικό αυτού που έρχεται και της αδυναμίας του Ζ.Ζάεφ να επιβάλει ακόμα κι αυτή την ελάχιστη «παραχώρηση» στην Ελλάδα είναι ότι η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των Σκοπίων αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ως «Μακεδονία».
Η εξίσου ολέθρια απόφαση του Κ. Μητσοτάκη να μην καταγγείλει τη συμφωνία των Πρεσπών όπως διακήρυξαν προεκλογικά τα στελέχη της ΝΔ, είχε ως αποτέλεσμα την αποθράσυνση των Σκοπιανών αλλά και την είσοδο τους στο ΝΑΤΟ ως «Βόρεια Μακεδονία» χωρίς να υπάρχει καμία διαβεβαίωση από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων του σλαβοαλβανικού μορφώματος ότι θα σεβαστούν έστω τη συμφωνία των Πρεσπών.
Τώρα βέβαια είναι πολύ αργά για δάκρυα. Τα Σκόπια έχουν ήδη ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
Δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να αποπεμφθούν. Ο μόνος άμεσος μοχλός πίεσης που μας απομένει είναι να εμποδίσουμε την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Εάν δεν τηρηθεί, η έτσι κι αλλιώς κάκιστη για την Ελλάδα, ονομασία που έχει παραχωρηθεί στα Σκόπια με την συμφωνία των Πρεσπών, τότε η Ελλάδα πρέπει άμεσα να την καταγγείλει στο σύνολο της (στην ουσία είναι μία μεγάλη ευκαιρία για να την «θάψει») και να ζητήσει από την διεθνή κοινότητα επιβολή κυρώσεων κατά των Σκοπίων, κάτι που θα δικαιούται να το κάνει.
Αν υπάρχει κάτι άξιο λόγου στην Συμφωνία των Πρεσπών είναι μόνο ένα πράγμα: Οι Σκοπιανοί αναγνώρισαν ότι η ιστορία τους και η καταγωγή τους δεν έχουν καμία σχέση με το αρχαίο ΕΛΛΗΝΙΚΟ βασίλειο της Μακεδονίας και με τους Έλληνες βασιλιάδες που διοικούσαν το βασίλειο αυτό.
Δηλαδή όλα αυτά τα γραφικά αλλά επικίνδυνα του Νίκολα Γκρουέφσκι και του VMRO ότι ο κοσμοκράτορας Αλέξανδρος ο Μέγας ήταν... Σκοπιανός αλλά δεν το ήξερε, δεν ισχύουν με επίσημη αναγνώριση και υπογραφή από τα ίδια τα Σκόπια.
Όμως το VMRO όταν επανέλθει στην εξουσία θα επιχειρήσει να επαναφέρει και την «αναδιαπαιδαγώγηση» στον σκοπιανό λαό για να τον ξαναπείσει ότι είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων παρόλο που οι αρχαίοι Μακεδόνες ομιλούσαν και έγραφαν ελληνικά της δωρικής διαλέκτου...
Αυτό μαζί με την εφαρμογή του ονόματος σκέτο «Μακεδονία» θα είναι οι δύο παράνομες ενέργειες που θα επιχειρήσουν να κάνουν οι «σκληροί» του VMRO όταν αναλάβουν να σχηματίσουν κυβέρνηση.
Το ζήτημα είναι θα φροντίσει η ελληνική κυβέρνηση ή η επόμενη κυβέρνηση να πάνε τους Σκοπιανούς από γωνία σε γωνία; ¨Η θα κάνουν πως δεν κατάλαβαν λόγω έξωθεν πιέσεων;
Αξίζει να θυμηθούμε την απάντηση επί του θέματος του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα, Τ.Πάιατ μετά την παραίτηση του Ζόραν Ζάεφ.
“Φυσικά και μας ανησυχεί (η κατάσταση)”, είπε, υπογραμμίζοντας εκ νέου «την ανάγκη να μείνει ζωντανή η ενταξιακή διαδικασία για τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία».
Εν ολίγοις τι είπε ο άνθρωπος; Τα Σκόπια να ενταχθούν στην ΕΕ όπως και να έχει και όλα τα άλλα... αδιάφορα.
Οι ΗΠΑ θα μας πιέσουν να ενταχθούν τα Σκόπια στην ΕΕ ακόμα κι αν μονομερώς αποσυρθούν από την Συμφωνία και ενώ θα έπρεπε να τιμωρηθούν βαρύτατα με κυρώσεις για κάτι τέτοιο, το μέλημα των Αμερικανών είναι αν θα γίνουν οι Σκοπιανοί... Ευρωπαίοι κι ας ονομάζονται όπως θέλουν οι ίδιοι και ας πιστεύουν ότι η μισή ελληνική Ιστορία τους ανήκει.
Υπάρχει σοβαρό θέμα για όποια ελληνική κυβέρνηση αναλάβει αυτή την «καυτή πατάτα».
Μία «πατάτα» που την «έβρασε» ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν την έβγαλε από τη «φωτιά» ούτε η ΝΔ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου