Τα "καλύτερα μυαλά της χώρας" που θα απαρτίζουν το νέο think tank του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασε χθες ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε στα αποκαλυπτήρια των ανθρώπων που θα αναλάβουν το συγκεκριμένο έργο και τις κρίσιμες θεματικές στις οποίες θα συνεισφέρει η "δεξαμενή σκέψης" που δημιουργεί το κόμμα.
Ποιοι είναι όμως στην πραγματικότητα οι άνθρωποι που αποτελούν τη νέα ομάδα συμβούλων του κόμματος;
Ο λογαριασμός @commonsense491 στο twitter έκανε εξαιρετικό thread για κάθε ένα "από τα καλύτερα μυαλά της χώρας"
Γιάννης Μυλόπουλος: Ο καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών
Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Πρύτανης του ΑΠΘ (2010-2014) και Πρόεδρος του ΔΣ της Αττικό Μετρό ΑΕ επί ΣΥΡΙΖΑ, έχει απασχολήσει αρκετές φορές την επικαιρότητα. Τον Σεπτέμβριο του 2021, επιχείρησε να παρουσιάσει ως σκηνικό αστυνομοκρατίας από την κυβέρνηση, κλούβες της ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, οι οποίες ωστόσο χρονολογούνται από το 2018 και από την περίοδο διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα!Η ανάρτηση του Γιάννη Μυλόπουλου:
Τον Νοέμβριο του 2020 διετάχθηκε εισαγγελική έρευνα για διασπορά ψευδών ειδήσεων από τον κ. Μυλόπουλο στο twitter για τα τεστ του ΕΟΔΥ. Περισσότερα εδώ
Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που εκτέθηκε από αναρτήσεις του στα social media. Μία παλαιότερη, στις εκλογές του φθινοπώρου του 2015 του είχε στοιχίσει τη θέση του στην ΕΡΤ3. Στη διάρκεια του προεκλογικού ντιμπέιτ ο Μυλόπουλος ανέβαζε προσβλητικά σχόλια για τον τότε αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη, μη συναισθανόμενος ότι αυτό ήταν αδόκιμο για κάποιον ο οποίος κατείχε τη θέση του Προέδρου σε κρατικό κανάλι. Μετά την κατακραυγή αναγκάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να τον "παραιτήσει".
Όμως αυτό του βγήκε σε καλό καθώς λίγους μήνες μετά ανέλαβε μια πιο σημαντική θέση, του Προέδρου της Αττικό Μετρό Α.Ε. Και κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τα εγκαίνια των μουσαμάδων δίπλα στον Αρχηγό του!
Πέτρος Δαμιανός: Είναι διευθυντής του Γυμνασίου και Λυκείου (από την ίδρυσή του το 2000 ως σήμερα) και του Δημοτικού και του ΔΙΕΚ (από το 2019 έως σήμερα) που λειτουργούν εντός του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα (ΕΚΚΝΑ). Ο ίδιος ήταν ανάμεσα στα 15 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τάχθηκαν υπέρ της αποφυλάκισης του τρομοκράτη Δ. Κουφοντίνα.
Ζαχαρούλα Τσιριγώτη: Το 2015 προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε στη θέση του Προϊσταμένου Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Κύρια καθήκοντα της Προϊσταμένης Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων ήταν ο χειρισμός θεμάτων της αστυνομίας αλλοδαπών και προστασίας συνόρων και ιδίως τα θέματα εφαρμογής της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, αντιμετώπισης της παράνομης εισόδου, εξόδου και παραμονής αλλοδαπών στη Χώρα, ασφαλούς και υπό συνθήκες σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, κράτησης και επιστροφής τους, καθώς επίσης και ο προγραμματισμός, η κατεύθυνση και ο έλεγχος του έργου των κεντρικών και περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στα θέματα αυτά.
Κατά το έτος 2015, ασχολήθηκε κατ’ αποκλειστικότητα με τη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, με έντονη δραστηριοποίηση στα νησιά τόσο του Νότιου όσο και του Βόρειου Αιγαίου, για την ταυτοποίηση και καταγραφή των προσφύγων και των μεταναστών.
Σπύρος Κίντζιος: Είναι πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο ίδιος τον Ιανουάριο του 2021 είχε ταχθεί κατά της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.
Ζωρζέττα Λάλη: Πρόκειται για την επικεφαλής της Task Force του μνημονίου το 2011 που ο κύριος Τσίπρας εξύβριζε.
Σοφία Βιδάλη: Είναι καθηγήτρια Εγκληματολογίας και Αντεγκληματικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είχε υπογράψει δήλωση υπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και τη διακήρυξη υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019. (Περισσότερα εδώ)
Υποστηρίζοντας τον “αγωνιστή Δημάκη” έγραφε στην ΕΦΣΥΝ ότι οι εγκληματίες δεν πρέπει να μπαίνουν στη φυλακή, διότι το μοντέλο αυτό έχει αποτύχει, αλλά να υφίστανται “εναλλακτικές της στέρησης της ελευθερίας κυρώσεις”. (Περισσότερα εδώ)
Γρηγόρης Γεροτζιάφας: Ο καθηγητής Αιματολογίας είχε απευθύνει τον Μάρτιο κάλεσμα στις κινητοποιήσεις στη Νέα Σμύρνη.
Γιάννης Κρεστενίτης: Διορισμένος Πρόεδρος στην ΕΥΑΘ επί ΣΥΡΙΖΑ.
Αιμίλιος Αυγουλέας: Είναι καθηγητής Διεθνούς Τραπεζικού Δικαίου και Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Είχε ταχθεί κατά του δημοψηφίσματος Τσίπρα το 2015 αλλά αποτέλεσε συντάκτη του νέου προγράμματος Θεσσαλονίκης 2 προ εκλογών του 2019.
Παντελής Μπάγκος: Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική. Τον τελευταίο χρόνο έχει υπερπροβληθεί στα μέσα του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας συνεντεύξεις σε ΕΦΣΥΝ, Αυγή, κλπ. (Περισσότερα εδώ)
Τριαντάφυλλος Αλμπάνης: Είναι πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και κατά της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.
Νίκος Φαραντούρης: Κατά των εξορύξεων πετρελαίου υδρογονανθράκων στη Θεσσαλονίκη Κεφαλλονιά, υπηρεσιακός πρόεδρος στην ΔΕΠΑ επί ΣΥΡΙΖΑ. (Περισσότερα εδώ)
Αντώνης Μπόγρης, Ερρίκος Βεντούρας: Οι δύο Σύμβουλοι του πρώην Υπουργού Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου , έπαιξαν δραστικό ρόλο στις συγχωνεύσεις των ΤΕΙ με Πανεπιστήμια, κατέβηκαν στις εκλογές του 2019 με το ψηφοδέλτιο «Διακήρυξη Αγωνιστικής Συσπείρωσης».
Άρις Καζάκος: Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Νομικής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, ακουγόταν πως ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τον ήθελε για υποψήφιο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης.
Κορίνα Χατζηνικολάου: Είναι επίκουρη καθηγήτρια Αναπτυξιακής Ψυχοπαθολογίας στο ΑΠΘ. Δείτε τι έγραφε για τα rapid tests.
Το Twitter δεν ενθουσιάστηκε με τις νέες προσθήκες στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, με τους χρήστες να γράφουν:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου