Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΑΝ TO ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΗΔΕΝΙΣΕΙ ΕΙΝΑΙ O ΦΑΚΕΛΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ"
 
Την 15η Ιανουαρίου 1973, ο Παπαδόπουλος ξεπερνά για πρώτη φορά τα επιτρεπόμενα όρια: Με επιστολή του στον πρόεδρο των ΗΠΑ αρνείται την δωρεάν στρατιωτική βοήθεια, για λόγους εθνικής υπερηφανείας! Ενώ δηλώνει πως έχει σκοπό να ξεκινήσει σύντομα την άντληση του «μαύρου χρυσού», των πετρελαίων που κρύβει το υπέδαφος της πατρίδος μας.και εχει δηλωσει οτι η ελλαδα θα το εμπορευτη σε δραχμες
1 Ιουνίου: Ο Παπαδόπουλος σε διάγγελμά του προαναγγέλλει την εγκαθίδρυση "Κοινοβουλευτικής Προοδευτικής Δημοκρατίας" μετά από πολιτειακό δημοψήφισμα.
Ο Παπαδοπουλος διενεργεί δημοψήφισμα και διώχνει το βασιλιά.
29 Ιουλίου: Το καθεστώς διενεργεί δημοψήφισμα μεταβολής πολιτεύματος σε προεδρευομένη δημοκρατία με αποτέλεσμα "ΝΑΙ" 78,4% και "ΟΧΙ" 21,6%
Ο Παπαδοπουλος καταργεί τους πολιτικούς κρατούμενους.
20 Αυγούστου,ο Παπαδόπουλος χορηγεί γενική αμνηστία, δίνοντας χάρη και στον επίδοξο δολοφόνο του Α. Παναγούλη. Παράλληλα παραγράφονται όλα τα αδικήματα που είχαν τελεστεί παρασύροντας και εκείνα που είχαν διαπραχθεί από ανακριτικές Αρχές και όργανα.
Ο Παπαδοπουλος άρει το στρατιωτικό νόμο στο λεκανοπέδιο.
20 Αυγούστου αίρεται ο στρατιωτικός νόμος στην Αθήνα και Πειραιά.
Ο Παπαδοπουλος ιδρύει Συνταγματικό Δικαστήριο.
19 Σεπτεμβρίου: Τίθεται σε ισχύ δια νόμου το Συνταγματικό δικαστήριο που προβλεπόταν από το 1970 όπου και διορίζονται τα πρώτα μέλη του.
Ο Παπαδοπουλος προχωρά σε εκδημοκράτιση του καθεστώτος
6 Οκτωβρίου 1973 ξεσπάει ο Αραβοισραηλινος πόλεμος.
Ο Προεδρος της Αιγύπτου Στρατηγός Ανουαρ Ελ Σανταρτ καλεί τον Έλληνα πρέσβη Αντώνη Κοραντη στο γραφείο του και του δηλώνει...
"Πείτε στον ομόλογό μου και συνάδελφον εν όπλοις Πρόεδρο Παπαδόπουλο ότι ο Κίσινγκερ προτίθεται να στείλει αεροπορικώς μεγάλη βοήθεια σε υπερσύγχρονο πολεμικό υλικό στο κινδυνεύον Ισραήλ,και θα ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση την άδεια υπερπτήσεως και προσγειώσεως σε ελληνικά αεροδρόμια των μεταφερόντων το υλικό τούτο αμερικανικών αεροπλάνων. Εμείς οι στρατιωτικοί είμεθα τίμιοι άνθρωποι, γι΄ αυτό πιστεύω ότι και ο συνάδελφός μου έλληνας πρόεδρος θα συγκατανεύσει.Οπως βλέπετε,ο αραβικός κόσμος είναι τώρα ενωμένος στον κοινόν αγώνα και ο πρόεδρός σας πρέπει να λάβει τούτο σοβαρά υπόψη και να απορρίψει το αίτημα Κίσινγκερ, άλλωςξεχάστε τον κόσμον αυτόν, με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες για τον Ελληνισμό»
8 Οκτωβρίου: Ορκίζεται η Κυβέρνηση Σπύρου Μαρκεζίνη. Την ορκωμοσία τελεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Την ίδια ημέρα παραιτούνται όλοι οι στρατιωτικοί που κατείχαν πολιτικές θέσεις.
Ο Παπαδοπουλος λέει όχι στους Αμερικάνους,
10 Οκτωβρίου: Σε μυστική σύσκεψη Προέδρου Παπαδόπουλου, Πρωθυπουργού Μαρκεζίνη και υπουργού Εξωτερικών Χ. Ξανθόπουλου Παλαμά, ανταποκρινόμενοι σε σχετικό αίτημα του Προέδρου της Αιγύπτου Ανουάρ Σαντάτ, αποφασίζεται η απαγόρευση ελεύθερης διέλευσης αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών υπέρ Ισραήλ από FIR Αθηνών. ( Πόλεμος του Γιομ Κιπούρ)
Ο Παπαδοπουλος λέει ξανά όχι σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.
7 Νοεμβρίου: Με τη λήξη της συνόδου υπουργών του ΝΑΤΟ στη Χάγη με κύριο θέμα τον πυρηνικό σχεδιασμό και θέματα κρίσης Μέσης Ανατολής. (πόλεμος του Γιομ Κιπούρ) οι Έλληνες εκπρόσωποι δέχονται φραστική απειλή από τον Χένρυ Κίσινγκερ για την αρνητική στάση της Ελλάδας σε αίτημα των ΗΠΑ. Εκεί κατά την έξοδο από την αίθουσα συνεδριάσεων ο Αμερικανός ΥΠΕΞ κ.Χένρι Κίσινγκερ επλησίασε τον έλληνα ομόλογό του Χ Ξανθοπουλο Παλαμά και κινώντας απειλητικά τον αντίχειρα του είπε υψηλόφωνα:“Αυτό που κάνατε με τα αμερικανικά αεροπλάνα θα το πληρώσετε πολύ σύντομα και πολύ ακριβά” ».
Μετ από όλα αυτά, (γίναν κι άλλα σε αυτό το διάστημα) 6 χρόνια μετά το πραξικόπημα και ενώ σε μερικές μέρες ο Μαρκεζίνης θα έδινε συνέντευξη τύπου (26 Νοεμβρίου) για τις εκλογές που είχαν προγραμματιστεί για τις 10 Φεβρουαρίου του 1974,τότε...
14 Νοεμβρίου: Από ώρα 20:30 ξεκινά η κατάληψη του Πολυτεχνείου ....
Σήμερα λοιπόν ορισμένοι γιορτάζετε ένα προμελετημενο προσχεδιασμενο και καλά στημένο έγκλημα που έχετε και το θράσος να το ονομάζετε κιόλας γιορτή της δημοκρατίας, που έριξε μια δικτατορία που ήδη είχε αυτοακυρωθεί από μόνη της και οδηγουσε τη χώρα σε εκλογές, και έφερε στη θέση της μια πραγματική Χούντα με τον εσμο του Ιωαννιδη ανοίγοντας έτσι τις πύλες της Κύπρου στον Αττίλα με όλα τα επακόλουθα αίματος και προδοσίας.
Με τις υγείες σας λοιπόν αυτά σας αξίζουν
Αυτά γιατί η ιστορία δεν δαιμονοποιεί, καταγράφει τα γεγονότα ώστε ο καθένας εξάγει τα συμπεράσματα του.!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου