Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ?

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και κείμενο που λέει "ΟΙ ..."ΗΡΩΕΣ" ΤΟΥ η Μαρία Δαμανάκη Κώστας Λαλιώτης Τζουμάκας ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ !!! οΔημήτρης Ρέππας Βαγγέλαρος Βενιζέλος SRA Ανδρέας Λοβέρδος o Πέτρος Ευθομίου οΠέτρος Τατούλης 0 Χάρης Καστανίδης Γιάννης Ματζουράνης 0 Στέφανος Τζουμάκας"


Από 28 Σεπτεμβρίου έως 8 Οκτωβρίου 1973 παραιτούνται όλοι οι χουντικοί... συμπεριλαμβανομένου και του Γεωργίου Παπαδόπουλου και ορκίζεται μεταβατικός πρωθυπουργός ο Σπύρος Μαρκεζίνης... ο οποίος ορίζει βουλευτικές εκλογές με κόμματα, την 10η Φεβρουαρίου 1974.
Όμως στις 17 Νοεμβρίου 1973... δηλαδή ένα μήνα μετά την παραίτηση όλης της στρατιωτικής κυβέρνησης, κάποιοι στήνουν το γνωστό σε όλους μας Πολυτεχνείο... με αποτέλεσμα να επιβληθεί νέα χούντα, αυτή του αμερικανόφιλου Ιωαννίδη!
Μετά από αυτή την απροσδόκητη ανατροπή, ακυρώνονται οι προγραμματισμένες εκλογές της 10ης Φεβρουαρίου... και το καλοκαίρι συμβαίνει η τραγωδία της Κύπρου!
Οι ερωτήσεις που τίθενται είναι οι εξής:
1. Γιατί από την 21η Απριλίου του 1967 μέχρι την 8η Οκτωβρίου του 1973 δηλαδή για πάνω από 6 έτη... κανένας φοιτητής δεν ξεσηκώνεται κατά κανενός?
2. Γιατί μόλις ένα μήνα μετά την παραίτηση όλων των στρατιωτικών από την κυβέρνηση, ξεσηκώνονται αναίτια οι φοιτητές... ανάμεσα στους οποίους είναι εργάτες που πρόσκεινται στο ΚΚΕ και μεγαλύτεροι των 30 ετών?
3. Εναντίων ποίου ξεσηκώνονται, την στιγμή που οι στρατιωτικοί είχαν παραιτηθεί... και είχαν οριστεί εκλογές με κόμματα?
4. Αφού οι φοιτητές αγωνίζονται για την "Δημοκρατία" γατί αποπέμπουν μία προσωρινή κυβέρνηση, που θα οδηγούσε την χώρα στην Δημοκρατία... και φέρνουν την στρατιωτική χούντα του Ιωαννίδη?
5. Γιατί από τις 17 Νοεμβρίου του 1973 και μέχρι την τελική πτώση του Δικτάτορα Ιωαννίδη... δεν ξαναξεσηκώνεται κανένας φοιτητής?
6. Τι γιορτάζουμε κάθε χρόνο στις 17 Νοέμβρη... τον εκδημοκρατισμό της χώρας ή τον επαναχουντισμό?
( Αφού μετά το πολυτεχνείο δεν έπεσε η χούντα... αλλά αλλάξαμε Δικτάτορα! )
7. Γιατί αναφέρεται μια ψευδής λίστα θυμάτων του Πολυτεχνείου και αποφεύγεται η επίσημη έκθεση του ιατροδικαστή Τζεβά... ο οποίος είχε οριστεί από την Δημοκρατική κυβέρνηση Καραμανλή, μετά το 1974?
8. Γιατί κανένα ΜΜΕ δεν λέει ξεκάθαρα, ότι όλα τα θύματα των ημερών αυτών (12 σε αριθμό)... δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το Πολυτεχνείο?
Από: Bλαδίμηρος Τσαμουρλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου