Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Eίναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν είναι τρολ

Είναι πράγματι και δύσκολο και άχαρο ο Α. Τσίπρας να προσπαθήσει να ασκήσει αντιπολίτευση, καθώς τον ακολουθούν κατά πόδας τα πεπραγμένα του. Ο ίδιος προσπαθεί να τα ξεχάσει, αλλά υπάρχει η κυβέρνηση με τους υπουργούς της που του θυμίζουν τι έκανε.

Χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφτηκε το Ιπποκράτειο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη και διαπίστωσε πως 18 κρεβάτια ΜΕΘ δεν λειτουργούν ελλείψει προσωπικού και φυσικά το κατήγγειλε.

Η απάντηση του κ. Θ. Πλεύρη ήταν άμεση και με αριθμούς. Έτσι ενημέρωσε τους πολίτες πως στο νοσοκομείο Παπανικολάου η κυβέρνηση παρέλαβε είκοσι (20) ΜΕΘ και σήμερα λειτουργούν σαράντα έξι (46), ενώ στο Ιπποκράτειο που επισκέφτηκε ο Α.

Τσίπρας η κυβέρνηση παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ οκτώ (8) ΜΕΘ και σήμερα λειτουργούν τριάντα (30) ΜΕΘ και 8 Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας ( ΜΑΦ). Επί πλέον ουδεμία ΜΕΘ δεν λειτουργεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Θ. Πλεύρη.

Αλήθεια ποιοι ενημερώνουν τον Α. Τσίπρα; Γιατί του δίνουν ανακριβή στοιχεία; Από κομματικό πατριωτισμό; Μήπως θέλουν να τον εκθέσουν; Ή μήπως είναι οι ίδιοι τόσο ανόητοι που πιστεύουν ότι οι ανακρίβειες τους δεν θα αποκαλυφθούν αμέσως; Τι να πιστέψουμε;

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο έπεσα πάνω στην παρακάτω είδηση του in.gr : «τις σοβαρές ελλείψεις στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και την ανυπαρξία των Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας ανέδειξαν κατά την σημερινή συνέντευξη τύπου οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας (ΕΕΕΘ).» Από περιέργεια ψάχνω για την ημερομηνία αυτής της είδησης και τι βλέπω; 15 Νοεμβρίου 2018. Ως γνωστόν το 2018 κυβερνούσαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Ο Α. Τσίπρας θα πρέπει να αντιληφθεί πως επειδή διετέλεσε και πρωθυπουργός, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στην αντιπολίτευση που ασκεί ιδίως όταν αναφέρεται σε αριθμούς. Ούτως ή άλλως η Αριστερά, συνολικά, δεν τα πάει καλά με τους αριθμούς και ούτε της αρέσει να μετρά. Εννοείται, πως κάποια στελέχη της μπορεί να θεωρούν τις 20 «σοσιαλιστικές» ΜΕΘ περισσότερες από τις 46 νεοφιλελεύθερες. Μόνον που δεν υπάρχει σοσιαλιστική αριθμητική και νεοφιλελεύθερη.

Κατά την επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη ο Α. Τσίπρας δεν παρέλειψε να κινηθεί στη γραμμή της «δημιουργικής ασάφειας» και της «προαιρετικής υποχρεωτικότητας». Δηλαδή κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν, αλλά κατηγόρησε και την κυβέρνηση για το γεγονός πως δεν έχει επαρκώς ενημερώσει το 40% των πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί. Λες και η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα για τα πλεονεκτήματα του εμβολιασμού, μετά από 18 μήνες πανδημίας. Όλοι γνωρίζουν όλα τα δεδομένα και αποφασίζουν για τη ζωή τους. Τα έχουμε πει εκατοντάδες φορές.

Αυτός που πιστεύει πως το εμβόλιο κουβαλά τσιπάκια ή το 666, δεν πρόκειται ποτέ να εμβολιαστεί. Αυτοί οι 140.000 που έσπευσαν να κλείσουν ραντεβού την προηγούμενη εβδομάδα δεν πείστηκαν από καμιά κυβέρνηση και από κανένα καθηγητή πανεπιστημίου. Τους έπεισε η αμείλικτη πραγματικότητα των χιλιάδων κρουσμάτων και των γεμάτων ΜΕΘ.

Ό,τι και να υποστηρίζει ο Α. Τσίπρας η κυβέρνηση έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει. Απλώς αυτός ας διασταυρώνει τα νούμερα που του δίνουν οι παρατρεχάμενοι. Είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν είναι τρολ του διαδικτύου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου