Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Υπερψηφίστηκε ο νέος Ποινικός Κώδικας, όπως διαμορφώθηκε με το νέο νομοσχέδιο υπό τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κο. Κώστα Τσιάρα.

 Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, κάθεται και στέκεται

Από σήμερα:
✅ Τα εγκλήματα της ανθρωποκτονίας, του βιασμού ανηλίκων, του ομαδικού βιασμού, της θανατηφόρου ληστείας και του θανατηφόρου εμπρησμού δάσους θα απειλούνται αποκλειστικά με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.
✅ Ο εμπρησμός δάσους είναι αποκλειστικά κακούργημα.
✅ Οποιος κατέχει ή χρησιμοποιεί μολότοφ σε πορείες (εναντίον των παιδιών μας της Ελληνικής Αστυνομίας) θα διαπράττει πλέον κακούργημα.
✅ Η προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας στον εργασιακό χώρο και η προσβολή της γενετήσιας ευπρέπειας των ανηλίκων θα διώκονται πλέον αυτεπαγγέλτως, ώστε να αρθεί το εμπόδιο της ασφυκτικής προθεσμίας για την καταγγελία τους.
⭕ Ο ΣΥΡΙΖΑ μας είπε ότι το νομοσχέδιο αυτό βλέπει προς το παρελθόν.
💠 Δηλαδή ο νόμος 4619/2019 (νέος Ποινικός Κώδικας), με τον οποίον ο ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε το έγκλημα της παθητικής δωροδοκίας του άρθρου 235 παράγραφος 1 εδαφιο α' ΠΚ από κακούργημα σε πλημμέλημα, ώστε όσοι υπάλληλοι δωροδοκήθηκαν να χαίρουν της παραγραφής του εγκλήματός τους σε 5 αντί σε 15 χρόνια, βάσει του άρθρου 111 παρ. 2 και 3 ΠΚ, "έβλεπε" προς το μέλλον; Ας σημειωθεί, δε, πως, σύμφωνα με τις δηλώσεις του ιδίου του Υπουργού Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ, κου. Σταύρου Κοντονή, ο κος. Τσίπρας επί σκοπώ μετέθεσε τις εθνικές εκλογές μία εβδομάδα αργότερα απ' ότι αρχικώς είχε εξαγγείλει μόλις ηττήθηκε στις ευρωεκλογές του Μαΐου 2019, μεταθέτοντάς τες στις 7 Ιουλίου 2019, ακριβώς για να ψηφισθεί από την τότε κυβερνητική πλειοψηφία, άρον άρον, εν μιά νυκτί, δίχως επαρκή δημόσια διαβούλευση, δίχως τη σύμφωνη γνώμη της επιστημονικής κοινότητας (πάντα σύμφωνα με τα λόγια του κου. Κοντονή, τον οποίον ο κος. Τσίπρας διόρισε Υπουργό Δικαιοσύνης), ένα από τα σπουδαιότερα νομικά κείμενα ευρύτατου κοινωνικού αποτυπώματος μίας συντεταγμένης Πολιτείας του Δυτικού Κόσμου, αυτό του ποινικού κώδικα.
💠 Αντίθετα, για το νομοσχέδιο του νυν Υπουργού Δικαιοσύνης, κου. Κώστα Τσιάρα, υπό την άοκνη εποπτεία του Ελληνα Πρωθυπουργού, κου. Κυριάκου Μητσοτάκη, εργάστηκαν φιλόπονα και επίμοχθα επί δύο ολόκληρα χρόνια Αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Εισαγγελείς Εφετών, Εισαγγελείς Πρωτοδικών και καθηγητές των τριών Νομικών Σχολών της χώρας μας, ώστε να κατακτήσουμε ως σύγχρονο φιλελεύθερο κράτος έναν Ποινικό Κώδικα σύμφωνο προς τις επιταγές, τα διεθνή νομικά κείμενα και τους ευρείς καταλόγους ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ευρωπαϊκής ηπείρου.
⭕ Ακόμη, ο ΣΥΡΙΖΑ μας λέει πως ο νέος νόμος δεν αντιμετωπίζει την εγκληματικότητα.
💠 Δηλαδή ο νόμος 4322/2015 (νόμος Παρασκευόπουλου), βάσει του οποίου αποφυλακίστηκαν άνω των 17.000 καταδίκων -μεταξύ άλλων- για τα βαρύτατα κακουργήματα - ειδεχθή εγκλήματα της ανθρωποκτονίας, του βιασμού και της θανατηφόρου ληστείας, ο οποίος καταργήθηκε από την παρούσα Κυβέρνηση από τις πρώτες κιόλας ημέρες διακυβερνήεως της Νέας Δημοκρατίας, αντιμετώπισε την εγκληματικότητα; Μάλιστα, αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, πολλάκις αναφέρθηκαν σε καταλόγους (σε κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα) εγκληματιών οι οποίοι συνελήφθησαν για νέες ανθρωποκτονίες, βιασμούς και ληστείες, και απεδείχθη πως είχαν απελευθερωθεί διά των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου, αφού διέπραξαν προηγουμένως τα ίδια εγκλήματα.
Τελικά, οι κυρίες και οι κύριοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένουν να επιλέγουν πάντοτε την ευρεία και ανέφελη οδό των αστόχαστων διαμαρτυριών και των πεζοδρομιακών συνθηματολογιών, τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία αλλάζει σταθερά και αποφασιστικά τις ζωές των Ελλήνων πολιτών, θωρακίζοντας την αξιοπρέπεια του βίου τους.
Πρώτοι έσπευδαν στις διαδικτυακές αναρτήσεις για το κίνημα "MeToo", δεν υπερψηφίζουν όμως τις σχετικές προοδευτικές και καινοτόμες διατάξεις του νέου νομοσχεδίου για την κακομεταχείριση των γυναικών εν γένει και ειδικά στον εργασιακό χώρο.
Πρώτοι έσπευδαν να "συντρέξουν" τους πυρόπληκτους, μετέτρεψαν όμως τον εμπρησμό δασών σε πλημμέλημα και τώρα που η Κυβέρνηση το μετατρέπει εκ νέου σε κακούργημα, ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει.
Τρομακτική ικανότητα επιμελούς απραξίας, αεργίας και νωχελικής προπαγάνδας με κάθε ευκαιρία.
Ποτέ ξανά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου