Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι…


Του δημοσιογράφου Θανάση Γκόρδη

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ;

ΟΤΑΝ Ο (ΠΑΣΟΚΤΣΗΣ) ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗΣ, ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕ (1996) ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ.

ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ, ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΦΑΥΛΟ & ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΟ ΨΕΥΤΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΤΡΩΕΙ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ…

Μέσα σε μερικά λεπτά, σε συνέντευξη (σχετικό link της οποίας παρατίθεται στο τέλος του άρθρου) που είχε παραχωρήσει στον μεγαλοδημοσιογράφο, ο προερχόμενος από το ανδρεοπαπανδρεϊκό

ΠΑΣΟΚ Χρ.Σαρτζετάκης -ανώτατος δικαστικός εν συντάξει και διατελέσας Πρόεδρος Δημοκρατίας από το 1985 μέχρι το 1990- αποδόμησε όλη την προπαγάνδα τού συστήματος περί δήθεν “απάνθρωπου” και “φασιστικού” εθνικισμού.

Ο εθνικισμός“, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Σαρτζετάκης απέναντι σε έναν ανήμπορο να επιχειρηματολογήσει Χατζηνικολάου, “προέρχεται από την λέξη έθνος και είναι η έμπρακτη αγάπη προς αυτό. Ο εθνικισμός είναι βαθιά ανθρώπινος και κατ’ εξοχήν δημοκρατικός. Είναι ιερός. Διότι εκφράζει φυσική πραγματικότητα“.

Τόνισε και άλλα εξόχως ενδιαφέροντα ο Σαρτζετάκης σε εκείνη την συνέντευξη, η οποία είχε παραχωρηθεί εν μέσω του κλίματος πατριωτισμού που είχε αναγεννηθεί στον ελληνικό λαό λόγω της εμφάνισης του Σκοπιανού θέματος στο προσκήνιο (από το 1992).

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην Πρόεδρος τής Δημοκρατίας είχε προταθεί το 1985 από τον τότε πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα τής χώρας, “αδειάζοντας” τελευταία στιγμή τον Κωνσταντίνο Καραμανλή (στον οποίο είχε υποσχεθεί στήριξη για την επανεκλογή του).

Η δε θυελλώδης και συγκρουσιακή (ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ & ΝΔ) ψηφοφορία στην Βουλή για την εκλογή Σαρτζετάκη έμεινε στην Ιστορία ως αυτή με τα “ροζ και μπλε ψηφοδέλτια” (στην προσπάθεια του Α.Παπανδρέου να μην έχει διαρροές από το κόμμα του…).

Ο σοσιαλιστής Σαρτζετάκης, λοιπόν, απεδείχθη στην συνέχεια (και όχι μόνο στα 5 χρόνια της θητείας του) ένθερμος ΕΘΝΟΠΑΤΡΙΩΤΗΣ. Και μπράβο του.

Αλλά στην συνέντευξη αυτή έδωσε τα πατριωτικά ρέστα του!

Γκρεμίζοντας σαν χάρτινο πύργο την δαιμονοποίηση του εθνικισμού από το σύστημα, το οποίο τον ταυτίζει ψευδεπίγραφα με τον φασισμό (ο οποίος γεννήθηκε από την ιδεολογική μήτρα τού μαρξισμού- κομμουνισμού), με την “ακροδεξιά“, με τον “ρατσισμό” (για όσους δεν αποδέχονται την μαζική ισλαμική παράνομη μετανάστευση…), καθώς και τα τελευταία χρόνια με τον καταδικαστέο ναζισμό (δηλαδή τον εθνικοσοσιαλισμό)!

Ποιος είναι, όμως, ο απώτατος, δόλιος και κρυφός στόχος της εξουσιαστικής ελίτ (στην Ελλάδα και γενικότερα στον “δυτικό κόσμο”) για την επίτευξη του οποίου λασπολογείται και δαιμονοποιείται ο όρος εθνικισμός;

Μα η δαιμονοποίηση στην συνείδηση των λαών του έθνους, και του αγνού δημοκρατικού πατριωτισμού.

Του ενεργού εθνισμού (όπως θα έλεγε κι ο Μπαμπινιώτης με τους νεολογισμούς του, διότι ο όρος εθνικισμός είναι κατά πολύ προγενέστερος του εθνισμού).

Της συνειδητοποιημένης εθνικοφροσύνης.

Ώστε το σύστημα να έχει την δυνατότητα να προδίδει έθνος και λαό, χωρίς κόστος, σε όλες τις πολιτικές του (όχι μόνο στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής).

Υπέρ αυτών των εννοιών, που μόλις ανέφερα, επιχειρηματολόγησε ο Σαρτζετάκης.

Όχι για κάποια ακραία και ολοκληρωτική ιδεοληψία.

Αλλά υπέρ του εθνικισμού του Ίωνα Δραγούμη (ο γεννήτορας του εν λόγω όρου στην Ελλάδα), που στην ξένη βιβλιογραφία αποτυπώνεται και ως humanist nationalism (ανθρωπιστικός εθνικισμός).

Ο Σαρτζετάκης, ως εκ τούτου, στην συγκεκριμένη συνέντευξη δεν εξευτέλισε μόνο τον Χατζηνικολάου και το δήθεν “προοδευτικό” κατεστημένο της χώρας μας (αριστερό και νεοφιλελεύθερο δεξιό). Εξευτέλισε συγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις στον πολιτικό και δημόσιο βίο τής πατρίδας μας. Πρώτα από όλα, το μετά Ανδρέα ΠΑΣΟΚ.

Το “εκσυγχρονιστικό” δηλαδή, το μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ του γερμανοτραφή και «γερμανόδουλου» (φυσικά και «αμερικανόδουλου») Κώστα Σημίτη, που πολέμησε την εθνικοφροσύνη με μένος και με μέθοδο…

Έργω και λόγω.

Χωρίς να το κρύβει, για όσους μπορούσαν και μπορούν να αντιληφθούν…

Όχι μόνο στις κυβερνητικές του πολιτικές ως πρωθυπουργός, αλλά γενικότερα στον πολιτικό του βίο έως και σήμερα.

Εξευτέλισε και εξευτελίζει όλες τις ηγεσίες τού ΠΑΣΟΚ από τον Σημίτη μέχρι τώρα.

Και ειδικά τον εθνοαλλεργικό στην ιδεολογία και «προδότη» στην πράξη, Γιώργο Παπανδρέου.

Εξευτέλισε και εξευτελίζει γενικά την λεγόμενη “κεντροαριστερά” (πέρα από το ΠΑΣΟΚ, τα συστημικά “προοδευτικά” αντεθνικά κομματίδια τύπου ΔΗΜΑΡ, “Ποταμιού”, Βαρουφάκη κλπ).

Εξευτελίζει ολόκληρη την εθνομηδενιστικά διεθνιστική Αριστερά, παραδοσιακή (ΚΚΕ κ.α.) και “ανανεωτική” (ΣΥΡΙΖΑ).

Εξευτελίζει και την νεοφιλελεύθερη εδώ και μερικά χρόνια Νέα Δημοκρατία, που περιθωριοποίησε στο εσωτερικό της ως δήθεν “ακραία” και “επικοινωνιακά αντιπαραγωγική” την εθνικοφρονούσα λαϊκή δεξιά (με τις ψήφους όμως, ως επί το πλείστον, των ψηφοφόρων της οποίας εκλέγεται…).

Κυρίως την σημερινή ΝΔ τού Μητσοτάκη. Ο οποίος αναθεματίζει τον “εθνικισμό” σχεδόν τόσο συχνά όσο και οι Τσίπρας, Κουτσούμπας…

Ακόμη και τον νατιβισμό (αυτοχθονισμό) σε δημόσια ομιλία του έχει δεσμευθεί να πολεμήσει ο σημερινός πρωθυπουργός (υπάρχει στο youtube)!

Ο πρώην Πρόεδρος τής Δημοκρατίας, ωστόσο, δεν εξέθεσε με εξαιρετική τεκμηρίωση μόνο τα κόμματα που βρίζουν τον εθνικισμό σαν να είναι ο διάβολος μεταμορφωμένος…

Εξέθεσε, εμμέσως πλην σαφέστατα, και τούς ψηφοφόρους τους.

Όχι τόσο της Αριστεράς, διότι αυτοί ποτέ δεν φημίζονταν για τον εθνοπατριωτισμό τους.

Αλλά πολύ περισσότερο, τους ψηφοφόρους της σημερινής ΝΔ και του μετα-Ανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ. Τους οποίους εκθέτει είτε για ασχετοσύνη περί των ιδεολογικών & πολιτικών ζητημάτων, είτε για υποκρισία και φανατικό κομματισμό. Αφού, επί παραδείγματι, δεν γίνεται ο ψηφοφόρος του Ανδρέα Παπανδρέου, που σωστά επέβαλλε το εμπάργκο στα Σκόπια (ανεξάρτητα αν κακώς το ήρε με πίεση των ΗΠΑ), να ψήφιζε με την ίδια ευκολία Σημίτη και Γιωργάκη Παπανδρέου (ή μετέπειτα Βαγγέλη Βενιζέλο και Φώφη), οι οποίοι δηλώνουν ότι είναι “ακροδεξιά” θέση και “κακός εθνικισμός” η μη αποδοχή τού ονόματος “Βόρεια Μακεδονία“!!

Αυτό είναι πολιτική σχιζοφρένεια!

Ή κυνικός συμφεροντολογισμός…

Επιτέλους, ο Έλληνας ψηφοφόρος ας πάψει να επιλέγει ταμπέλες των κομμάτων σαν οπαδός ποδοσφαιρικής ομάδας και ας εντρυφήσει στο τι πρεσβεύει την σημερινή εποχή ο πολιτικός φορέας που εκλέγει.

Η ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΕΜΠΕΛΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΩΝ ΦΑΥΛΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου