Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Η όψιμη οργή του Νίκου Παππά

 Σάκης  Μουμτζής

Το πρωί στο Πολυτεχνείο συνέβησαν για μια ακόμα χρονιά έκτροπα. Δεν επέτρεψαν στην αντιπροσωπεία της βουλής να καταθέσει στεφάνι, το οποίο μάλιστα πέταξαν και το ίδιο έπραξαν και με την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ. Στο συγκεκριμένο επεισόδιο τραυμάτισαν τον κ. Μανιό, στέλεχος του αντιδικτατορικού αγώνα και βασανισθέντα από τα όργανα της χούντας.

Ήταν επόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να εκδώσει ανακοίνωση καταδίκης του συμβάντος ο δε Νίκος Παππάς, αφού στηλίτευσε την επίθεση εναντίον του κ. Μανιού, ζήτησε από όλα τα κόμματα την καταδίκη του συμβάντος.

Μέχρις εδώ νομίζω ότι όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου θα καταδικάσουν τέτοιες πράξεις βίας και την απόπειρα για πολλοστή φορά μονοπώλησης του Πολυτεχνείου. Όμως με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Νίκο Παππά υπάρχει ένα πρόβλημα.

Η δράση αυτών των ομάδων κουκουλοφόρων είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια. Δεν θυμάμαι στο παρελθόν ποτέ να ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ την καταδίκη της δράσης τους. Δεν θυμάμαι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Ν. Παππάς να συγκινήθηκαν από τη θέα του αιμόφυρτου Κωστή Χατζηδάκη. Ούτε βέβαια από τους προπηλακισμούς των στελεχών του ΠΑΣΟΚ στη διάρκεια του αντιμνημονιακού αγώνα.

Εδώ ο Α. Τσίπρας δεν έκανε ένα τηλεφώνημα συμπάθειας στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο όταν αποπειράθηκαν να τον δολοφονήσουν!

Σήμερα η στάση τους για την καταδίκη της βιαιοπραγίας κατά του κ. Μανιού φαίνεται επιλεκτική και υποκριτική. Φαίνεται πως πηγάζει από το γεγονός ότι αυτή τη φορά κτύπησαν ένα «δικό μας».

Για να μην αναφερθώ στην υποστήριξη, φανερή ή κρυφή, που παρείχε η ριζοσπαστική Αριστερά σε αυτές τις ομάδες των ερυθροτραμπούκων όταν η δράση τους τη βόλευε. Καταδίκη της βίας a la carte δεν νοείται. Αυτό έκανε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς και οι φίλοι τους.

Αλλά ας δεχθώ πως, όντως, αυτή η καταδίκη της βίας είναι ειλικρινής. Το ερώτημα είναι, πώς αντιμετωπίζεται; Με φραστικές καταδίκες; Με οργισμένες τσιριδούλες; Με ψηφίσματα;

Ή μήπως πιστεύουν πως θα τους πείσουν με το διάλογο; Πως θα τους πείσουν ότι η βία είναι κακό πράγμα και αυτοί θα ζητήσουν και συγγνώμη;

Νομίζω ότι ο Ν. Παππάς είναι αρκούντως ευφυής για να αντιληφθεί ότι αυτές οι ομάδες των τραμπούκων δεν καταλαβαίνουν από λόγια. Τι προτείνει; Πώς θα αντιμετωπισθούν;

Συμφωνεί με την αυστηροποίηση των ποινών για την κατασκευή και χρήση μολότοφ; Όχι. Το κόμμα του καταψήφισε το σχετικό νομοσχέδιο στη βουλή.

Συμφωνεί ο Ν. Παππάς στη χρήση βίας από την ΕΛΑΣ για να αντιμετωπισθούν αυτές οι ομάδες των κουκουλοφόρων; Όχι, το κόμμα του πλειστάκις καταδίκασε τη δράση της Ελληνικής Αστυνομίας και την ενέταξε στον «ακροδεξιό κατήφορο» της Νέας Δημοκρατίας.

Ας μας πει λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Ν. Παππάς και οι φίλοι τους τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου της πολιτικής βίας που ταλαιπωρεί την κοινωνία μας από τη Μεταπολίτευση και μετά. Πρώτα όμως ας κάνουν την αυτοκριτική τους για τη μέχρι σήμερα στήριξη, άμεση ή έμμεση, που παρείχαν στους δράστες παρόμοιων ενεργειών και για το γεγονός πως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παρέλασαν ως μάρτυρες υπεράσπισης σχεδόν σε όλες τις δίκες με κατηγορούμενους ακροαριστερούς τρομοκράτες.

Ο Ν. Παππάς και οι σύντροφοι του θα πρέπει να αποδείξουν πειστικά την εναντίωση τους στην πολιτική βία, λόγω του βεβαρημένου παρελθόντος τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου