Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

Μακρόν: Προωθεί νομοσχέδιο που επιτρέπει την παρακολούθηση υπόπτων μέσω τηλεφώνων

 Μακρόν: Προωθεί νομοσχέδιο που επιτρέπει την παρακολούθηση υπόπτων μέσω τηλεφώνων | Liberal.gr

Νέο νομοσχέδιο επιτρέπει στη γαλλική αστυνομία να παρακολουθεί υπόπτους μέσω καμερών, μικροφώνων και GPS του τηλεφώνου τους και άλλων συσκευών, όπως λάπτοπ και οχημάτων.

Οι συσκευές θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν εξ’ αποστάσεως ώστε να καταγράψουν εικόνες και ήχους υπόπτων για σοβαρά εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένης της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος, αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, ο νέος νόμος θα μπορεί να εφαρμόζεται μόνο όταν ένα άτομο είναι ύποπτο για έγκλημα που επισύρει ποινή κάθειρξης άνω των 10 ετών και για χρονικό διάστημα που δε θα υπερβαίνει τους 6 μήνες.

Προκειμένου να εφαρμοστεί το μέτρο, θα απαιτείται δικαστικό ένταλμα, ενώ ο νόμος αποκλείει συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες από την παρακολούθηση, όπως γιατρούς, δημοσιογράφους, δικηγόρους, δικαστές και γάλλους νομοθέτες.

Πρέπει να σημειωθεί ότι μετά από μία σειρά συντονισμένων θανατηφόρων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι το Νοέμβριο του 2015, η χώρα έχει θεσπίσει αυστηρότερους νόμους παρακολούθησης, παραβιάζοντας τα ανθρώπινα διακαιώματα, όπως υποστηρίζουν οργανώσεις που μάχονται υπέρ των βασικών κοινωνικών ελευθεριών.

Παρά τις διαμαρτυρίες, ο Γάλλος Υπουργός Δικαιοσύνης Ερίκ Ντιπόν-Μορετί υποστηρίζει ότι οι νέες ρυθμίσεις θα επηρεάσουν μόνο κάποιες δεκάδες περιπτώσεων το χρόνο. «Είμαστε μακριά ακόμη από τον απολυταρχισμό του 1984», δηλώνει, προσθέτοντας ότι «με το νέο νόμο θα σωθούν ανθρώπινες ζωές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου