Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Τα μαθαίνουμε … τελευταίοι

Κώστα  Δημ  Χρονόπουλου

Εμείς οι «Δημοκράτες» -ως τυπικοί «κερατάδες» -,  ό, τι διαπράττουν οι πολιτικοί μας,  τα μαθαίνουμε τελευταίοι.  Τα τεκταινόμενα, περιβάλλονται συνήθως από μια άχλη μυστηρίου, ένα πέπλο συγκάλυψης , μια μυστική διπλωματία (την οποία ….καυτηριάζουν και αποστρέφονται –φραστικά- οι Κομματοκράτορες εξουσιαστές μας), με αποτέλεσμα ο λαός να καλείται να ψηφίσει, χωρίς να έχει πλήρη/σαφή/εναργή εικόνα –πληροφόρηση, για τις πράξεις , τις παραλήψεις, τις παρασκηνιακές συμφωνίες, που συνάπτονται πίσω από την πλάτη

 του.                                                                                            Συγκεκριμένο,χαρακτηριστικόπαράδειγμα:                                                                                  Η  -κατ ‘εμέ- κατάπτυστη, επαίσχυντη και εθνικά επιζήμια /εθνοβόρος Συμφωνία των Πρεσπών! Ορισμένοι και ιδίως ο

ΣΥΡΙΖΑ την θεωρούν ως εθνωφελή και μάλιστα υπερηφανεύονται για το επίτευγμά τους (;). Ο κ Αρχηγός των ΑΝΕΛ διαφώνησε, όπως και μεγάλη μερίδα Ελλήνων πολιτών που διαδήλωνε. Λεπτομέρειες  για τους λόγους τους οποίους επέμεινε και υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ την Συμφωνία –παρά τις αντιδράσεις –, δεν μάθαμε τότε. Ίσως επειδή οι άμεσα ενδιαφερόμενοι  Σκοπιανοί, είχαν πλήρη ενημέρωση, και επομένως οι ντόπιοι συνέλληνες, δεν υπήρχε λόγος να πληροφορηθούν, αφού ο ρόλος τους είναι …. βοηθητικός , αβανταδόρικος, περιοριζόμενος βασικά σε εκλογική συμμετοχή (!). Δεν πληροφορηθήκαμε ποτέ την επιστολή του κου Υπουργού των Εξωτερικών προς τον κο Αρχηγό του. Γιατί; . Ακόμη δεν μπορούσαμε να αποδεχτούμε τα έωλα κυβερνητικά επιχειρήματα των –τότε – Κυβερνώντων, περί της … «εθνικής» αναγκαιότητας προς σύναψη της «σπουδαίας» Συμφωνίας.  Πέρασαν  περίπου 4 χρόνια και ξαφνικά άρχισαν –καθυστερημένα – οι αποκαλύψεις.  Όχι από τον πρώτο τυχόντα, αλλά τον πρώτο τη τάξει (μετά τον Πρωθυπουργό) συνεργάτη, αντιπρόεδρο , στυλοβάτη Αρχηγό των ΑΝΕΛ. Καιρός ήταν. Καλοδεχούμενες οι πολύτιμες διευκρινιστικές πληροφορίες του. Κάποιος βέβαια θα παρατηρήσει: Γιατί άργησε , γιατί τώρα;.                                                                                                                            Ο ίδιος ο τέως κος Αρχηγός των ΑΝΕΛ είπε πως σιώπησε για 3 χρόνια επειδή:                                                                                             Α. δεν ήθελε «να εμπλακεί στην πολιτική σκηνή».                                                                                        Β. Τώρα έχει παραιτηθεί ο κος Αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.                                                                     Φρονώ πως η επίκληση των δύο παραπάνω λόγων δεν είναι πειστική.

 

 

Θα ήταν πιο χρήσιμο –και εκλογικά- να γνώριζε νωρίτερα ο Ελληνικός λαός , αυτά τα   σ ο β α ρ ό τ α τ α  που αποκαλύπτει  ώστε  να αντιμετωπίσει ανάλογα τον ΣΥΡΙΖΑ. Τρείς εκλογικές αναμετρήσεις (2019, Μάιος 2023 και Ιούνιος 2023), έγιναν έκτοτε .  Ευγενικές μη αναμίξεις /αποστασιοποιήσεις,  προκειμένου να μην επηρεαστεί το, όποιο, εκλογικό αποτέλεσμα, δεν ενδείκνυνται . Αντίθετα, φρονώ, ότι επιβάλλεται (από όλους και κατ’ εξοχήν από τους πολιτικούς) να πληροφορούν έγκαιρα και άμεσα τους πολίτες, ώστε να ψηφίζουν υπεύθυνα, όντας ενημερωμένοι.                                           Αρκετά και εξόχως ενδιαφέροντα τα όσα ακούσαμε:

-         Διαφωνία των ΑΝΕΛ και κυβερνητικό ρήγμα εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών.

-         Ό τότε Υπουργός Οικονομικών, εισηγήθηκε στον Πρωθυπουργό, την υιοθέτηση της πρότασης Σόιμπλε –Μέρκελ /Γερμανών, να μας δοθούν 80 δις ευρώ και να αποχωρήσουμε από την Ευρωζώνη.

Ο Αρχηγός των ΑΝΕΛ διεφώνησε, και επικοινώνησε ενημερώνοντας τους Αμερικανούς. Ο Πρόεδρος Ομπάμα και ο Γάλλος Ολάν, παρενέβησαν, και δεν φύγαμε από το ευρώ. Το 2015 έγινε 17ωρη διαπραγμάτευση (σ.σ μετά το Δημοψήφισμα όπου το ΟΧΙ του λαού, έγινε …. ΝΑΙ!!!). Επήλθε φυσικά μεγαλύτερη λιτότητα.  Αποφασίστηκε το Γ’ Μνημόνιο, και η Ελλάδα εστράφη προς τις ΗΠΑ (επέκταση Σούδας, λιμάνι Αλεξανδρούπολης κλπ).

-         Οι τράπεζες έκλεισαν (σ.σ γνωστό και ανατριχιαστικό).

-         Ο Αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στον κο Στ. Θεοδωράκη (Ηγέτη του Ποταμιού – Δημοσιογράφο), χαρακτήρισε –κυνικά – ως «αναγκαίο κακό τους ΑΝΕΛ». Προφανώς σε μία κρίση ευγνωμοσύνης για το κόμμα που τον έφερε στην διακυβέρνηση της  χώρας και που πλήρωσε (σ.σ με εξαέρωσή του, όπως είχα τότε προβλέψει) με τον πολιτικό αφανισμό του, αυτή την παράταιρη σχέση.

-         Την Συμφωνία των Πρεσπών την ήθελαν και την επέβαλαν: Οι Γερμανοί και οι Δημοκρατικοί των ΗΠΑ.

-         Προσέφεραν ως δέλεαρ /αντάλλαγμα/ επιβράβευση /δωροδοκία ακόμη και                « N o b e l   Ε ι ρ ή ν η ς » στον Πρωθυπουργό (!!!!.....) αν δίνονταν και το όνομα.

Έτσι γράφεται η Ιστορία, έτσι συνάπτονται οι Συμφωνίες, έτσι δοξάζονται οι ηγέτες , έτσι γινόμαστε εθνικά υπερήφανοι . Εύγε!.

 

 

-         Είναι προς τιμή του τέως Αρχηγού των ΑΝΕΛ η παρέμβαση και το τηλεφώνημα στην ηγεσία των ΗΠΑ.

-         Είναι παραμύθι ότι οι ΑΝΕΛ ήταν Ακροδεξιοί, όπως ισχυριζόταν το ΠΑΣΟΚ. (Σ.Σ όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ , πριν γίνει η συγκυβέρνηση).

-         Ο κος Αρχηγός των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε ως παγίδα που έστησαν οι Γερμανοί, κυρίως στον κο Πρωθυπουργό, προκειμένου να υπογράψει την επαίσχυντη Συμφωνία.

Θα διαφωνήσω , ως προς την αθωότητά του χαρακτηρισμού. Παγίδα και ανταλλάγματα, bonus,  δωροδοκία (βραβείο Nobel) δεν  συνάδουν. Πρόκειται περί στυγνής πρότασης εξαγοράς σε προσωπικό επίπεδο! (σ.σ με εθνικές επιπτώσεις /συνέπειες).

Τα παραπάνω χαρακτηρίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ: «κατασκευασμένα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, τα οποία παραμορφώνουν τα γεγονότα και εξυπηρετούν σκοπιμότητες».                                                                                                                  Η ανταπάντηση ήρθε με απειλή εμφάνισης video,  μηνυμάτων, και μαρτύρων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί , αφού –κατ’ αυτόν – πρόκειται για ψέματα, μυθεύματα κ.ο.κ.                                                                                                                                                          Οι Έλληνες όμως πρέπει οπωσδήποτε να μάθουν , έστω και τώρα την αλήθεια.  Ένας τρόπος υπάρχει και τον προτείνω:

Να γίνει τηλεοπτική εμφάνιση /αντιπαράθεση των δύο τέως Αρχηγών σε εκπομπή διακαναλική. Μας το οφείλουν!.

   

ΥΓ Τα ΜΜΕ και οι κομματικές παρατάξεις, να αναλάβουν πρωτοβουλία για μια τέτοια επωφελή για όλους –και την Δημοκρατία – συζήτηση. Ιδού η Ρόδος!.......

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου