Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

Κυνηγώντας την ουρά του Κασιδιάρη

Σάκης Μουμτζής

Νέο σήριαλ. Ο Κασιδιάρης θα είναι υποψήφιος για τον Δήμο της Αθήνας. Ξαναστήνεται το ίδιο σκηνικό που στήθηκε για να μην μπει το κόμμα του στη βουλή στις τελευταίες εθνικές εκλογές. Τελικά έκανε μια ντρίμπλα στο τελευταίο λεπτό και κατόρθωσε και μπήκε, παρά τις νομοθετικές ρυθμίσεις και όλα τα σχετικά που ζήσαμε εδώ και σχεδόν έξι μήνες.

Υποθέτω πως και στις ευρωεκλογές του Μαΐου 2024 για τρίτη φορά, ακούραστοι, θα ασχοληθούμε με τον Κασιδιάρη.  

Σήμερα, εν όψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, διαπράττεται το ίδιο πολιτικό και επικοινωνιακό λάθος. Κάνουν τζάμπα μάγκα έναν καταδικασμένο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, με ελάχιστη απήχηση στην κοινωνία. Φτάσανε στο σημείο να λένε πως αν εκλεγεί θα εκπέσει του αξιώματος του. Τον βάζουνε, με το μυαλό που κουβαλάνε, ισότιμο παίκτη στη διεκδίκηση της δημαρχίας στην Αθήνα.

Δηλαδή δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της επανεμφάνισης των νεοναζί; Φυσικά, αλλά η αντιμετώπιση θα είναι πολιτική και όχι με λήψη διοικητικών μέτρων ή άλλων ατελέσφορων ρυθμίσεων. Δε χρειάζεται να είναι κανείς μετρ στην επικοινωνία για να γνωρίζει πως όταν όλοι επιτίθενται σε έναν, τον καθιστούν συμπαθή. Είδαμε τι έγινε με τους Σπαρτιάτες! Από το πουθενά ήρθαν και μπήκαν στη βουλή γιατί τους έδωσε στήριξη διαδικτυακή ο Κασιδιάρης.

Πέραν τούτων. Φαίνεται πως το κόμμα Σπαρτιάτες έχει προβλήματα εσωτερικής συνοχής. Κάποιοι δε θέλουν να είναι υποχείρια του Κασιδιάρη, όπως γράφουν εφημερίδες και ιστοσελίδες, και αντιδρούν στην αναφανδόν στήριξή του. Αντί να τους αφήσουν, λοιπόν, μέσα στις αντιφάσεις τους και στις εσωτερικές αντιπαραθέσεις τους, τους συσπειρώνουν όταν επιτίθενται για μια ακόμα φορά στον φυλακισμένο ηγέτη τους. Μάλιστα, αν αυτό το κόμμα απεξαρτηθεί από την επιρροή του - ή έστω ένα τμήμα του - αυτό θα είναι κάτι το θετικό για την πολιτική μας ζωή. Γιατί άλλο πράγμα είναι η άκρα Δεξιά και άλλο οι νεοναζί.

Στις δημοτικές εκλογές του 2019 η δημοτική παράταξη Κασιδιάρη έλαβε 21.963 ψήφους (10,54%). Δεν είχε διεξαχθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής - η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έβρισκε την κατάλληλη αίθουσα - αλλά το βαρύ κατηγορητήριο ήταν γνωστό. Παρ΄όλα αυτά σχεδόν 22.000 Αθηναίοι τον ψήφισαν.

Σήμερα, όσα διοικητικά μέτρα και να ληφθούν, αυτοί οι πολίτες θα βρουν τρόπο να εκφραστούν, γιατί υπάρχουν. Αν ο ίδιος ο Κασιδιάρης θα μπει μπροστά ή θα εμφανιστεί κάποιος αντ΄αυτού ελάχιστη σημασία έχει. Στο κάτω—κάτω η δημοκρατία μας δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από περιθωριακές συλλογικότητες, που είναι καταδικασμένες στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών.

Αλίμονο αν φοβόμαστε μια γκρούπα νεοναζί! Αν για κάτι διακρίνεται η δημοκρατία μας είναι πως άντεξε σε πολύ δύσκολες περιόδους. Κακώς δίνουμε τόση σημασία στον Κασιδιάρη. Δεν πρέπει να έχουμε έλλειμμα δημοκρατικής αυτοπεποίθησης. Απεναντίας… 

liberal.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου