Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

«Όταν δίνω όνομα, δίνω και έδαφος».

 

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ"
 Το όνομα «Μακεδονία» που πήραν καί επίσημα οι Σκοπιανοί με τη συναίνεση της Ελλάδος δεν είναι ένα απλό όνομα, δεν είναι ένα παρατσούκλι.
Είναι ένα όνομα που εμπεριέχει ιστορία τριών χιλιάδων χρόνων, Ελληνική ιστορία.
Οι Σκοπιανοί αυτό ακριβώς ήθελαν να οικειοποιηθούν, όλο το φορτίο που κουβαλάει ο όρος «Μακεδονία» και με αυτόν τον τρόπο να καταφέρουν την εθνογένεσή τους.
Την μαϊμού εθνογένεση. Την «Μακεδονοποίησή» τους.
Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού.
Το επιχείρημα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ξεκαθαρίζει ότι «το Δεύτερο Μέρος» δηλ. τα Σκόπια δεν έχουν σχέση με τον αρχαίο πολιτισμό της βόρειας περιοχής της Ελλάδος, είναι απλά «στάχτη στα μάτια».
Ο όρος «Μακεδονία» περιλαμβάνει όλο το πολιτισμικό φορτίο, την ιστορία, την γεωγραφία, τις παραδόσεις της Μακεδονίας, περιλαμβάνει τα πάντα που σχετίζονται με την Μακεδονία.
Οι Σκοπιανοί κατάφεραν νά πάρουν αυτό τον όρο, το επόμενο βήμα είναι να απαιτήσουν και τα ιστορικά εδάφη της Μακεδονίας.
Θα ακρωτηριάσουν την πατρίδα μας και γεωγραφικά.
Και όλα αυτά με αντιεπιστημονικότητες, με ψευτιές, με παπατζιλίκια.
Καμία σχέση με την πραγματικότητα καμία σχέση με την ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου