Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

 Μπορεί να είναι εικόνα 16 άτομα

  Στο οροπέδιο Στεφάνι υπάρχει μία εκπληκτική πέτρινη βυζαντινή εκκλησία, που πάντοτε επισκεπτόμαστε μετά τα Δερβενάκια. Εκεί εξήγησα στα παιδιά τι σημαίνει η ρήση του διάσημου Γάλλου συγγραφέα Deschamps (Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α΄) ότι το ελληνικό έθνος διατηρήθηκε στους αιώνες της τουρκοκρατίας στους κόλπους της Εκκλησίας "σαν το παστό ψάρι στο αλάτι". Επίσης ανέφερα ότι η Θεία Λειτουργία συντήρησε την ελληνική γλώσσα και εξοικείωνε κάθε γενιά με την ελληνιστική κοινή, την μήτρα της νεοελληνικής. Τέλος τους είπα ότι η λέξη Εκκλησία προέρχεται από την αρχαιοελληνική Εκκλησία του Δήμου, σημαίνει σύναξη και έχει ευρύτερη έννοια από τον Ναό, που σημαίνει τόπος λατρείας. Στην εκκλησία χωράνε όλοι, καλοί και κακοί, πλούσιοι και φτωχοί, αυτόχθονες και ξένοι, σε βάση απολύτου ισοπεδωτικής ισότητος. Με αυτά τελείωσε το πρωϊνό πρόγραμμα και ακολούθησε γεύμα στην Νεμέα και μάθημα οινοποιίας στο καταπληκτικό Οινοποιείο Μπαϊρακτάρη και στον αμπελώνα του. Επιστρέψαμε στην Αθήνα αργά το απόγευμα. Συνιστώ αυτήν την μονοήμερη εκδρομή σε

σχολεία, συλλόγους, στρατιωτικές μονάδες και σωματεία. Επίσης καλό θα ήταν το υπουργείο Εθνικής Αμύνης να τοποθετήσει στα Δερβενάκια κάποιο φυλάκιο που να επιτηρεί την περιοχή και να κάνει καθημερινά έπαρση-υποστολή της Σημαίας στον τόπο που κρίθηκε ότι σήμερα υπάρχουμε ως ελεύθεροι άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου