Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

Βερολίνο: Συμπλοκή σε σχολείο για σημαία της Παλαιστίνης - Φόβοι για επεισόδια στη Γερμανία

Λίγες μέρες μετά τις αιματηρές επιθέσεις της Χαμάς ένας καθηγητής και ένας μαθητής σε σχολείο του Βερολίνου πιάνονται στα χέρια. Αφορμή: μια παλαιστινιακή σημαία

Η λήψη με το κινητό μαθήτριας στον προαύλιο χώρο του γυμνασίου Ernst-Abbe του Βερολίνου το πρωί της Δευτέρας, δύο μέρες μετά τις αιματηρές επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ, δείχνει ένα πλήθος μαθητών σε έξαψη. Συγκεντρώνονται γύρω από έναν 14χρονο μαθητή, που σηκώνει ψηλά τη σημαία της Παλαιστίνης. Προς το μέρος του κινείται ο 61χρονος καθηγητής του σχολείου που προσπαθεί να του την πάρει.

Η λήψη είναι ασταθής. Όταν ξαναεστιάζει στο συμβάν, ο καθηγητής είναι μέτωπο με μέτωπο με έναν άλλο 15χρονο μαθητή. Ο εκπαιδευτικός σηκώνει το χέρι του και τον χαστουκίζει. Αυτός σαστίζει για μια στιγμή, σηκώνει το πόδι και κλωτσά τον καθηγητή που πέφτει στο έδαφος.

Φόβοι ότι η σύγκρουση θα φτάσει στο Βερολίνο

Λίγες ώρες μετά η κλωτσιά του μαθητή θα δημοσιευτεί σε σχεδόν όλα τα μέσα της γερμανικής πρωτεύουσας. Μετά και τις επευφημίες μιας μικρής ομάδας ατόμων για την επίθεση της Χαμάς στους δρόμους του Neukölln το βράδυ του Σαββάτου, η συμπλοκή στο σχολείο τρέφει την ανησυχία ότι το μίσος και η αντιπαλότητα του πολέμου στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας θα μπορούσαν να επεκταθούν στους δρόμους και τις αυλές των σχολείων της περιοχής, όπου παραδοσιακά διαμένουν μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και την Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου