Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Συντριπτική ήττα ΣΥΡΙΖΑ και στους μεγάλους δήμους

 

Μόνο ως πανωλεθρία μπορεί να χαρακτηριστεί το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών για τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο στις περιφέρειες αλλά και στους μεγάλους δήμους. Δεν είναι τυχαία η αναφορά του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, ότι το κόμμα δεν έχει πλέον έρεισμα στις τοπικές κοινωνίες.

Συγκεκριμένα, στον Δήμο Αθηναίων ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην βουλευτής, Κώστας Ζαχαριάδης, ήρθε τρίτος με εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό ενώ ο εκλεκτός της Ν.Δ., Κώστας Μπακογιάννης, κατάφερε συντριπτική νίκη με σχεδόν 30 μονάδες διαφορά από τον δεύτερο. Το ίδιο σκηνικό επικρατεί και στον Δήμο Θεσσαλονίκης,

με τον εκλεκτό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σπύρο Πέγκα, να έρχεται τρίτος. Τέλος, στον Δήμο Πειραιά, ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε δεύτερος με πολύ χαμηλό ποσοστό και 55 (!) μονάδες διαφορά από τον Γιάννη Μώραλη, εκλεκτό της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

Η Νέα Δημοκρατία δεν έδωσε επίσημα χρίσμα σε άλλους υποψήφιους δημάρχους, ωστόσο ενδιαφέρον έχουν τα στοιχεία σε κάποιους από τους μεγάλους δήμους της χώρας. Στην Πάτρα, ο υποψήφιος που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΠΑΣΟΚ έρχεται τρίτος. Στη Λάρισα, έναν μεγάλο δήμο που επλήγη από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες, ο νυν δήμαρχος που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, χάνει τη δημαρχία με μεγάλη διαφορά από υποψήφιο προερχόμενο από τη Νέα Δημοκρατία. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι στους δήμους της Αττικής και της Θεσσαλονίκης δεν υπάρχει ούτε ένας υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ που να εκλέγεται ή να προηγείται, εκτός από τον Δήμο Δραπετσώνας – Κερατσινίου στην Αττική.

Τέλος, οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφεραν να επικρατήσουν ούτε στις πληγείσες περιοχές σε μικρούς και μεγάλους δήμους της Θεσσαλίας, παρά το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε επανειλημμένα επισκέψεις στην περιοχή, ποντάροντας στην αγανάκτηση του κόσμου από τα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου