Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Ψύλλους στ’ άχερα ψάχνουν οι περιθωριακοί Τρικυμία εν ποτηρίω«ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» vs «ΣΥΡΙΖΑ»

Διάγνωση προβλημάτων και προβλέψεις των εξελίξεων


Γράφει ο

Νίκος Αναγνωστάτος

Τα κομματικά προβλήματα, είναι φυσικό να απασχολούν κυρίως τα μικρά κόμματα, διότι στον στενό και περιορισμένο χώρο που τους κατάταξαν οι πολίτες, αισθάνονται να πνίγονται και ψάχνουν διεξόδους αυτοϊκανοποίησης, το καθένα ανάλογα των ιδεολογικών του θέσεων.

Οι μεν «Σπαρτιάτες», ως σκόρπιοι δορυφόροι της άλλοτε δυνατής ¨Χρυσής Αυγής», περιορίστηκαν στα οικονομικά οφέλη και σφάηκαν μεταξύ τους, μη αμφιβάλλοντας ότι εξελέγησαν χάριν στον Κατσιδιάρη.

            Οι δε «Συριζαίοι», έχουν παγιδευτεί στους δαιδάλους των αριστερών τους ιδεοληψιών και συνθημάτων, ως σανίδα σωτηρίας, προσπαθώντας  να βρουν τους λόγους που έχασαν τις εκλογές το 2019 και το 2023, αφού εξακολουθούν όλοι τους να ζουν στο όνειρο toy 2015.

            Στο κομματικό αυτό συνονθύλευμα, ενεπλάκη, μάλλον κατά λάθος, και ο Άρειος Πάγος, πιεζόμενος από μία δήθεν ευθύνη, ως προς την απόφασή Του να μη μπορεί ο καταδικασμένος Κασιδιάρης να συμμετέχει στις εθνικές εκλογές και προσπαθεί,ψάχνοντας ψύλλους στ’ άχερα, για να πετάξει από πάνω του τυχόν ευθύνες.

            Κανείς μέχρι τώρα, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών όλων, του Αρείου Πάγου και πολλών πολιτών, δεν έχει αντιληφθείότι ο Κασιδιάρης δεν είναι καμιά πολιτική προσωπικότητα με αυξημένα προσόντα, πέραν μιας γνωστής ακροδεξιάς, εθνικιστικής περσόνας, την οποίαν ακολουθούν, πιστεύουν και ψηφίζουν όλοι οι ακροδεξιοί Έλληνες,  και τίποτε περισσότερο. Δηλαδή οι «Σπαρτιάτες» ψηφίστηκαν ως ακροδεξιοί και όχι ως έχοντες κρυφό αρχηγό τον Κασιδιάρη. Η αναφορά στον Κασιδιάρη, απλά επιβεβαιώνεται ότι είναι και αυτοί ακροδεξιοί εθνικιστές. 

            Φαίνεται ότι η Ελληνική κοινωνία, όπως και οι ευρωπαϊκές κοινωνίες, διαθέτουν ένα σημαντικό αριθμό ακροδεξιών πολιτών και το γεγονός τούτο χρειάζεται ιδιαίτερης ανάλυσης και αντιμετώπισης, αλλά όχι να αναδεικνύουμε σε μεγάλη προσωπικότητα τον Κασιδιάρη. Ο Άρειος Πάγος να μην πλανάται και να συμβάλλει και Αυτός στην ανάδειξη του Κασιδιάρη, ούτε ότι οι «Σπαρτιάτες» παραπλάνησαν τον ελληνικό λαό και να αντιληφθεί ότι απλά ψηφίστηκαν ως ακροδεξιοί εθνικιστές και η ενδεχόμενη στήριξη του Κασιδιάρη, απλά συνεισέφερε στην επιβεβαίωση ότι οι «Σπαρτιάτες» είναι πράγματι ακροδεξιοί εθνικιστές.   

            Οι Συριζαίοι τώρα,με τα «αριστερά» προβλήματά τους. Στο τελευταίο μου άρθρο «Το φαινόμενο Κασσελάκης», αναλύω αρκετά πειστικά, πως ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυριακά έγινε Κυβέρνηση και πως φυσιολογικά έχασε όλες τις επόμενες εκλογές και πως η συνεχής κατηφόρα του κόμματός τους, είναι μια ιστορική αναπόφευκτη εξέλιξη.   

            Ο Κασσελάκης ασφαλώς δεν είναι η λύση, αλλά να γίνει αντιληπτό ότι κανείς, ούτε η Αχτζιόγλου θα έφερνε καλύτερα αποτελέσματα. Ο Κασσελάκης απλά φρενάρισε κάπως την κάθετη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ και ενδεχομένως να την σταματήσει σε κάποιο χαμηλό μεν επίπεδο, αλλά αρκετά στέρεο, αν ακολουθήσει την πολιτική την οποία όλοι φοβούνται, ότι δηλαδή απομακρύνεται από την Αριστερά. Ο πανέξυπνος Τσίπρας, το αντιλήφθηκε εγκαίρως και απομακρύνθηκε πριν δρέψει όλες τις επώδυνες συνέπειεςτης αριστερής εμμονής, την όποια ήξερε ότι έχουν πολλά στελέχη και που ο ίδιος δεν αισθανόταν ότι μπορεί να συνεχίσει να κυνηγά ανεμόμυλους.

            Αναρωτιέται ο κ.Τσακαλώτος αν υπάρχει χώρος για την ανανεωτική αριστερά, και συνεχίζει, όχι να κυριαρχήσει, να έχει χώρο έκφρασης. Αυτό σημαίνει ότι το έχει μισοκαταλάβει ότι δεν υπάρχει χώρος κυριαρχίας, επομένως γιατί τα βάζουν με τον Κασσελάκη που με έναν δικό του τρόπο, κυριαρχεί; 

            Όλα τα παλληκάρια του ΣΥΡΙΖΑ να αντιληφθούν ότι ο «αριστερισμός» και ολίγον «κομμουνισμός», έχει ολοκληρώσει τον ιστορικό τους προορισμό και αποτελεί μια θλιβερή ανάμνηση. Το όνειρο των Συριζαίων, ότι όπως ανέβηκαν στην εξουσία στο παρελθόν, γιατί να μην επαναληφθεί στο μέλλον, είναι απλά όνειρο θερινής νυκτός και τίποτε περισσότερο. Πρώτον διότι είναι αδύνατο να επανέλθουν οι συγκυρίες του 2015 και δεύτερον, υπάρχει ο κυρίαρχος Μητσοτάκης, ο οποίος ανέβασε το κύρος της Ελλάδος διεθνώς, ανύψωσε την οικονομία σε επενδυτικά επίπεδα και οι Έλληνες ευημερούν σχετικά και αισθάνονται ασφαλείς και ικανοποιημένοι.

            Οι μπολιασμένοι με τον αριστερισμό, να ενστερνισθούν την σύγχρονη πραγματικότητα, τον ανά την υφήλιο επικρατούντα πετυχημένο φιλελευθερισμό και ας προσθέσουν και λίγο με την αναγκαίακοινωνική πολιτική, για να είναι ικανοποιημένοι με τα λείψανα των ιδεοληψιών τους. 

            ΝικόλαοςΑναγνωστάτος

            e-mail: nanagnostatos@gmail.com

            Thiakos.blogspot.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου