Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

Κωνσταντοπούλου για διαγραφή Χουρδάκη: Πρόδωσε τις αρχές μας και λοξοδρομούσε προς τη Δεξιά

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας μιλώντας στο protothema.gr, αναφέρει ότι θα διαφυλάξει τις αριστερές αρχές και αξίες του κόμματος - Ο ρόλος της αδελφής του βουλευτή που κατέβηκε υποψήφια δημοτικής σύμβουλος στην Καλαμαριά με την «γαλάζια» παράταξη

Για προδοσία των αρχών και των αξιών της Πλεύσης Ελευθερίας κάνει λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξηγώντας τους λόγους της διαγραφής του βουλευτή Μιχάλη Χουρδάκη από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός της.

Μιλώντας στο protothema.gr αναφέρει πως «Αυτό που έχει σημασία είναι ότι εμείς θα διαφυλάξουμε τις αριστερές αρχές και αξίες που πρεσβεύει η Πλεύση Ελευθερίας. Δεν κοιτάμε ούτε αριστερά ούτε δεξιά, κοιτάμε μπροστά και υποστηρίζουμε τις αρχές και τις αξίες μας που άλλοι πρόδωσαν. Η Πλεύση Ελευθερίας έχει βαρύ κοινοβουλευτικό έργο να κάνει και δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξει κανένα εμπόδιο στην απρόσκοπτη λειτουργία της κοινοβουλευτικής μας ομάδας που είναι η μόνη που ασκεί ουσιαστική αντιπολίτευση».

Η ηγεσία της Πλεύσης Ελευθερίας θεωρεί ότι ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής το τελευταίο διάστημα «λοξοδρομούσε προς την δεξιά» και εμφάνιζε «ανεπίτρεπτες προσκολλήσεις» με άλλα κόμματα.

Φαίνεται μάλιστα πως οι συνεργάτες της Ζωής Κωνσταντοπούλου σχετίζουν το «δεξιό λοξοδρόμησμα» του κ. Χουρδάκη με την στάση του στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές στις οποίες συμμετείχε η αδελφή του ως δημοτική σύμβουλος Καλαμαριάς με την «γαλάζια» παράταξη. Η προσωπική πολιτική ατζέντα του κ. Χουρδάκη που ερχόταν σε σύγκρουση με τις αρχές του κόμματος σε συνδυασμό με το ότι ο ίδιος απέκτησε την βουλευτική ιδιότητα επειδή στις εκλογές του Ιουνίου η Ζωή Κωνσταντοπούλου τον τοποθέτησε στην πρώτη θέση της λίστας για την Α Θεσσαλονίκης αν και στην αναμέτρηση του Μαϊου είχε τερματίσει 5ος σε «σταυρούς», φαίνεται πως εξόργισε την ηγεσία του κόμματος και δρομολόγησε την διαγραφή του. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξή της στο formedia tv και ερωτώμενη για την διαγραφή Χουρδάκη ανέφερε μεταξύ άλλων «Φυσικά έχουμε τις αριστερές μας αναφορές μας στις αρχές μας και τις αξίες μας. Φυσικά είναι ανεπίτρεπτες προσκολλήσεις σε κόμματα και τη λοξοδρόμηση προς την δεξιά και φυσικά εγώ αυτό ως πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας θα το διαφυλάξω».

Πάντως, ο κ. Χουρδάκης με δική του επιστολή δηλώνει ότι δεν προτίθεται να επιστρέψει την έδρα στην Πλεύση Ελευθερίας και πως θα παραμείνει ανεξάρτητος βουλευτής. «Πληροφορήθηκα την επιθυμία της επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας να με θέσει εκτός. Στη μέχρι σήμερα μικρή κοινοβουλευτική θητεία μου θεωρώ ότι έχω ανταποκριθεί στην επιλογή των περίπου 170.000 ψηφοφόρων της – δημοκρατικά λειτουργούσας – Πλεύσης Ελευθερίας που θέλησαν την παρουσία της στη Βουλή», τονίζει μεταξύ άλλων. «Θα συνεχίσω με την ίδια ένταση και υπευθυνότητα την άσκηση των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων», καταλήγει ο Μιχάλης Χουρδάκης.

Νωρίτερα το μεσημέρι της Τετάρτης με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, γνωστοποίησε την διαγραφή του βουλευτή της, Μιχάλη Χουρδάκη.

Μάλιστα, η κ. Κωνσταντοπουλου, αναφέρει ότι ο κ. Χουρδάκης θα παραδώσει την έδρα που κατέχει έως το τέλος της εβδομάδας «όπως έχει ζητηθεί και συμφωνηθεί».

«Οι λόγοι αφορούν την εύρυθμη, ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της ΚΟ», σημειώνει και καταλήγει ευχόμενη, «καλή επιτυχία στη συνέχεια της σταδιοδρομίας του».



Ο Μιχάλης Χουρδάκης, είναι βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης. Στις εθνικές εκλογές του Μαΐου, είχε βγει 5ος. Ωστόσο, με απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, στις εκλογές του Ιουνίου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν χωρίς σταυροδοσία, τοποθετήθηκε πρώτος και εξελέγη.

Σημειώνεται, ότι και η μητέρα του Μιχάλη Χουρδάκη συμμετέχει στην κοινοβουλευτική ομάδα. Πρόκειται για την βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, Αρετή Παπαϊωάννου. Σε περίπτωση που ο κ Χουρδακης παραδώσει τελικά την έδρα, τη θέση του θα καταλάβει η κυρία Κατερίνα Νικοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου