Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Η Ελληνική Ολυμπιακή ομάδα στις πύλες του Βρανδεμβούργου

Μπορεί να είναι ασπρόμαυρη εικόνα 11 άτομα και πλήθος

Το 1936 υπήρξε μια χρυσή χρονιά για τις ελληνογερμανικές σχέσεις, ο Γκέμπελς επισκέπτεται την Ελλάδα, ο Χίτλερ χρηματοδοτεί τις εργασίες ανασκαφής της αρχαίας Ολυμπίας, οι Ολυμπιακοί αγώνες του Βερολίνου αποτελούν μια ωδή στον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό ενώ οι εμπορικές σχέσεις Ελλάδας Γερμανίας είναι συνεχώς αυξανόμενες σε τέτοιο βαθμό ώστε το 1938 η Γερμανία να αποτελεί τον σημαντικότερο εμπορικό εταίρο της Ελλάδος. Οι οικονομίες Ελλάδος - Γερμανίας ήταν αλληλοσυμπληρούμενες , η Ελλάδα είχε γεωργικά προϊόντα τα οποία χρειαζόταν η Γερμανία και η Γερμανία είχε βιομηχανική τεχνολογία την οποία λάμβανε η Ελλάδα μέσω του συστήματος Κλίρινγκ. Επιπλέον η οικονομία τις Γερμανίας είχε μεγάλη ανάγκη την μεταφορά πρώτων υλών ενώ η Ελλάδα με το εμπορικό της ναυτικό είχε τις απαιτούμενες χωρητικότητες για τέτοιου είδους μεταφορές.
Αυτός ο πολιτιστικός και κυρίως ο εμπορικός δεσμός Ελλάδος-Γερμανίας υπήρξε κόκκινο πανί για την Αγγλία έτσι λίγο μετά την έκρηξη του πολέμου στις 9 Οκτωβρίου 1939 η «Ουδέτερη» Ελλάδα υποχρεώνεται απο τους Βρετανούς στην υπογραφή συμφωνίας σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα θα μπορούσε να εξάγει στην Γερμανία μόνο το 1/12 του μέσου όρου των εξαγωγών που είχε προς την Γερμανία την τετραετία 1934-38, η Ελλάδα υποχρεούται επίσης να παραδίδει στους Βρετανούς λίστα με τα εξαγώμενα προς την Γερμανία προϊόντα. Παράλληλα η Ελλάδα υποχρεώνεται να παραβιάσει την συμφωνία της με την Γερμανία για εξαγωγή μεταλλευμάτων χρωμίου ενώ για την επίβλεψη των εξαγωγών της Ελλάδας η Βρετανοί τοποθέτησαν ελεγκτή στα ελληνογιουγκοσλαβικά σύνορα.
Η Ελλάδα για τους Βρετανούς δεν διέφερε και πολύ απο μια υποτελή χώρα ιθαγενών της Αφρικής και οι συμφωνίες στις οποίες υποχρεώθηκε η Ελλάδα δεν διέφεραν καθόλου απο τις αποικιοκρατικές συμφωνίες που υποχρέωναν οι Βρετανοί τους υπηκόους της αυτοκρατορίας τους ενώ οι γεμάτοι υπερηφάνεια ηγέτες του υπερήφανου ΟΧΙ όταν επρόκειτο για τους Βρετανούς ξεχνούσαν την υπερηφάνεια και διαγκωνίζονταν για το ποιος θα κάνει την μεγαλύτερη υπόκλιση μπροστά στον Άγγλο πρέσβη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου