Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

ΑΝΤΙΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ. ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΜΥΘΟΣ.

 

ΉΤΑΝ ΤΟΣΟ ΜΑΖΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΛΕΓΟΜΕΝΟ "ΑΝΤΙΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟ ΑΓΩΝΑ" ΠΟΥ ΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΓΕΜΙΖΑΝ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ (ΝΑΙ! ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ!) ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΠΟΥΖΟΥΞΙΔΙΚΑ ΑΝΟΙΓΑΝ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ.
1. Νεράιδα.
Η «Νεράιδα» βρισκόταν απέναντι από το Συμμαχικό Στρατιωτικό Νεκροταφείο, στην παραλιάκή. Μοντέρνα διακόσμηση, μεγάλοι χώροι, πρωτόγνωρη πίστα και καλή ακουστική. Στις αρχές του ’70 η «Νεράιδα» φιλοξενεί τον Γιάννη Πάριο για τις πρώτες του εμφανίσεις. Ενω στα μέσα τις δεκαετίας, φιλοξενεί την Μοσχολιού με τον Γιώργο Κατσαρό και το μαγαζί φτάνει στο απόγειο της δόξας του. Πολλές φορές ακούστηκε εδώ ο Ύμνος της 21ης Απριλίου.
2. Δειλινά.
Η Μοσχολιού μετά από 2,5 χρόνια εμφανίσεων στο πλευρό του Ζαμπέτα αποφασίζει να ακολουθήσει τη δική της ξεχωριστή πορεία. Αποχωρεί από τα «Ξημερώματα» και στις 5 Νοεμβρίου του ίδιου έτους ξεκινά στα «Δειλινά» έχοντας μαζί της το μεγάλο σταρ του ελληνικού κινηματογράφου Νίκο Ξανθόπουλο. Η Βίκυ ήταν φανατικός οπαδός του καθεστώτος του Γ. Παπαδόπουλου.
3. Φαντασία.
Η Φαντασία βρισκόταν πάνω στην Λεωφόρος Ποσειδώνος στο ύψος του Παλαιού αεροδρομίου και δίπλα στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Η επιχείρηση ανήκε στην οικογένεια Μενιδιάτη, δηλαδή στον ήδη επιτυχημένο Μιχάλη Μενιδιάτη και τα αδέρφια του. Όπως ο ίδιος ο Μιχάλης Μενιδιάτης έχει δηλώσει «η πολύ γρήγορη επιτυχία του κατά τα πρώτα χρόνια των εμφανίσεών του, ήταν εκείνη που τον οδήγησε στο να ανοίξει το δικό του μαγαζί».
4. Can -Can.
Τότε έχουμε και το can-can του Νίκου Γιγουρτάκη ή «Μουστάκια», γωνία Πέτρου Ράλλη και Κηφισού. Ευρωπαϊκών προδιαγραφών κέντρο το όνομα Can Can. Συχνά πήγαινε ο Παττακός, ο Λαδάς, ο Ρουφογάλης και ο κόσμος του επεφύλασσε θερμοτάτη υποδοχή.
5. Φαληρικόν.
Το Φαληρικόν βρισκόταν στις Τζιτζιφιές. Είναι το μαγαζί που έγινε για πρώτη φορά η σύμπραξη Τσιτσάνη – Παπαϊωάννου.
6. Μαντουμπάλα.
Το μαγαζί είχε πάρει το ονομα του από το ομώνυμο τραγούδι των 96.000 πωλήσεων δίσκων μέσα σε μία χρονιά του Στέλιου Καζαντζίδη και ήταν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ο Στέλιος Καζαντζίδης ήταν ο πρώτος που εμφανίστηκε στο μαγαζί, ενώ χρόνια μετά ο ίδιος πραγματοποίησε εκεί τις τελευταίες του ζωντανές εμφανίσεις.
7. Πίνδος.
8. Αστερια. Εδώ μια δυο φορές που πήγε ο Παπαδόπουλος τον έρραναν με άνθη.
Και πολλά άλλα. Θυμηθείτε ότι επί Παπαδοπουλου κοιμόμασταν με ανοιχτά πορτοπαράθυρα και η εγκληματικότητα ήταν στο μηδέν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου