Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Οι άφρονες δημιουργοί διεθνούς προσωπικότητας

Κώστα Δημ Χρονόπουλου *

Φαίνεται πως αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση ή –αν προτιμάτε- η καθοδική πορεία αυτοαπαξίωσης και περιθωριοποίησης του Τούρκου Προέδρου. Οι Δυτικοί περινούστατοι ευήθεις εγκέφαλοι –εντεύθεν και εκείθεν του Ατλαντικού – άρχισαν να αντιλαμβάνονται τι δημιούργησαν.  Διακρίνουν πως ο «φίλος και σύμμαχος» τους δεν είναι και τόσο φανατικός υποστηρικτής τους.  Πως ενεργεί για την εκπλήρωση των μεγαλοϊδεατικών προσωπικών στοχεύσεών του.  Θέλει οπωσδήποτε να αναστήσει /επανασυστήσει την πάλαι ποτέ κραταιά Οθωμανική Αυτοκρατορία με Σουλτάνο (ποιόν άλλον;) τον ίδιο (!). Ξεκίνησε χτίζοντας το κατάλληλο /ταιριαστό για την περίπτωση Ανάκτορο στην Άγκυρα. Θυμίζει αυτόν που αγόρασε γραβάτα και αναζητεί κοστούμι να την ταιριάξει . Θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη (Κεμάλ ή Μωάμεθ Πορθητή). Θριαμβολογεί για την μετατροπή σε τζαμί της Αγίας Σοφίας, ώστε εκεί να τελούνται θρησκευτικές /ισλαμικές προσευχές (!). Θεωρεί ότι κάτι (που είναι ήδη μέσα στην Τουρκία), είναι προσωπική του κατάκτηση. Αισθάνεται ως (εκκλησιαστικός) Μωάμεθ Πορθητής. Στην πραγματικότητα, το μόνο που κατόρθωσε, είναι η διάπραξη ασέβειας /ιεροσυλίας. Αλήθεια ποιος οπαδός /πιστός άλλου θρησκεύματος , πχ χριστιανός, θα χαιρόταν να εκκλησιάζεται μέσα

σε ισλαμικό τζαμί;. Ουδείς. Εκείνος όμως το απολαμβάνει , επειδή αισθάνεται πως εκπόρθησε ή και εξάλειψε /εξαφάνισε /εξισλάμισε τον Χριστιανισμό.  Εδώ –παρενθετικά – πρέπει να σημειώσω, την απαράδεκτη στάση των θρησκευτικών ηγετών της Χριστιανοσύνης, αλλά και της Δυτικής πολιτικής ηγεσίας, που αδιαφορεί ή υπνώττει. Οι Μουσουλμάνοι δεν ανέχονται, την παραμικρή προσβολή των ιερών συμβόλων τους, και προβαίνουν σε απειλές και καταστροφές. Οι ανάπηρες, ψοφοδεείς, συμφεροντολογικές –πνευματικές και πολιτικές –χριστιανικές ηγεσίες, αδιαφορούν , όταν το Σύμβολο της Χριστιανοσύνης (η ΑγιαΣοφιά) βεβηλώνεται , τζαμοποιείται, εξευτελίζεται, διασύρεται.  Προφανώς ισχύει το παραδοσιακό: «Σφάξε με Αγά μου να αγιάσω,  αρκεί μόνο τα συμφέροντά μου να διασφαλίσω». Η ανεπίστροφη παρακμή της Δύσης είναι γεγονός. Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύεται ο Τούρκος ηγέτης.  Αντιστάσεως μη ούσης, προχωρεί στην υλοποίηση των αλλοπαρμένων σχεδίων εξισλαμισμού, όπου γίνεται.  Άλλοτε ομιλεί για τα σύνορα της καρδιάς του .

 

Προδήλως πάσχει από ιδιάζουσα υπερτροφική μεγαλοκαρδία –μιας ασύνορης /ασυμμάζευτης καρδιάς –που διαρκώς μεγαλώνει (επικίνδυνα, ιδίως για τον ίδιο τον κάτοχό της). Σχεδιάζει θαλάσσιους χάρτες που εκτείνονται μέχρι την Λιβύη και αύριο μέχρι το Cape Town . Φυσικά ως τουρκικά χωρικά ύδατα.  Απαιτεί αποστρατιωτικοποίηση (για ευχερέστερη μελλοντική κατάληψη) ελληνικών νησιών, απειλεί, εκβιάζει, παραβιάζει εναέριο και θαλάσσιο ξένο χώρο (!). Το ΝΑΤΟ , η Ε.Ε , οι ΗΠΑ, ο ΟΗΕ , το Σ.Α και οι λοιποί αδρανείς , εκφυλισμένοι και εν αποδρομή Δυτικοί εταίροι , παρακολουθούν και σχολιάζουν χωρίς να επεμβαίνουν. Το χαρακτηριστικό παράδειγμα μακρόχρονης κατοχής του 38% της Κύπρου μας, δεν τους συγκινεί πλέον, δεν (τους) ενδιαφέρει.  Γιατί λοιπόν ο ανεξέλεγκτος , αχαλίνωτος Μεμέτης να μην προχωρήσει περαιτέρω;.  Άλλωστε … τρώγοντας έρχεται η όρεξη, κυρίως σε βουλιμικούς άρπαγες. Όποιοι έτυχε να έχουμε κάποιες ιστορικές γνώσεις – αλλά και χωρίς αυτές- μόνο με τα πρόσφατα γεγονότα : την επαμφοτερίζουσα /ερμαφρόδιτη στάση της Τουρκίας στο Ουκρανικό , την κρίση του Μεσανατολικού , καταλαβαίνουμε ότι συνηθίζει να πατάει μόνιμα σε δύο βάρκες.  Μόνο που τώρα φαίνεται πως κάτι αρχίζουν να … ψιλιάζονται οι καθυστερημένοι Δυτικοί συμφεροντολόγοι. Διακρίνουν πως η … «φίλη και σύμμαχος χώρα» (αφού δεν κατόρθωσε , μέχρι τώρα τουλάχιστον, να γίνει … ευρωπαϊκή) επιθυμεί σφόδρα να ηγηθεί του Μουσουλμανικού κόσμου , όπου γης, αρχίζοντας από την «προστασία»/εκπροσώπηση των Παλαιστινίων. Αχνοφαίνεται μια τάση αφύπνισης των Δυτικών ηγετίσκων , οι οποίοι αρχίζουν να χάνουν την εμπιστοσύνη τους και την υπομονή τους. Η Τουρκία ενισχύει ποικιλοτρόπως την Χαμάς, και στρέφεται ανοικτά εναντίον του Ισραήλ , το οποίο η Δύση στηρίζει ξεκάθαρα. Αρχικά η Τουρκία προσπάθησε να παίξει τον ρόλο του αμέτοχου, ουδέτερου παρατηρητή, ο οποίος μάλιστα προσφέρεται να μεσολαβήσει –με το αζημίωτο – (ή ανιδιοτελώς, όπως πάντα;) ώστε να επιτευχθεί η κατάπαυση πυρός και ειρήνη. Αναγκάστηκε, εκ των πραγμάτων, να τοποθετηθεί ανοικτά στο πλευρό της Χαμάς.  Σε τέτοιο μάλιστα βαθμό,  που να την αποκαλέσει ….. απελευθερωτικό Κίνημα ή πολιτικό Κόμμα!.... Βέβαια … «τρομοκρατικό απελευθερωτικό Κίνημα» μόνο στο Τουρκικό λεξιλόγιο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί. Επιτέλους, πρέπει οι πάντες (ακόμα και αν είναι Τούρκοι), να αντιληφθούν, πως άλλο πράγμα είναι ο αθώος , ταλαιπωρημένος, παλαιστινιακός λαός, και εντελώς άλλο η Χαμάς ή η Χεσμπολάχ. Και φυσικά , διαφορετικό, ο τουρκικός καιροσκοπισμός και επεκτατισμός. 

 

 

Πολύς λόγος γίνεται για τις μεγάλες πολιτικές και διανοητικές δυνατότητες του Τούρκου ηγέτη (εξαιτίας των ελιγμών του). Ακόμη κάποιοι ανησυχούν ή απλώς τον χαρακτηρίζουν άτομο ψυχοπαθολογικής ιδιοσυστασίας /σαλταρισμένο λαϊκά (νεκρανάσταση Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στον … 21ο Αιώνα !!!...).                   Τα θαμνώδη /νανώδη/πυγμαία ηγετικά Δυτικά αναστήματα των ουτιδανών συμφεροντολόγων , κωφεύουν, αδιαφορούν για τις ανομολόγητες τουρκικές απαιτήσεις.  Ξεδιάντροπα και δουλόπρεπα, δεν αισχύνονται όταν ο Ασιάτης τους βρίζει, τους εξευτελίζει, και τους κάνει μαθήματα … ανθρωπισμού !.                                   Ο ι  π ρ ο β λ η μ α τ ι κ ο ί – η θ ι κ ά  κ α ι  δ ι α ν ο η τ ι κ ά – Δ υ τ ι κ ο ί ,           δ η μ ι ο ύ ρ γ η σ α ν  τ η ν ( δ ι ε θ ν ή ) π ρ ο σ ω π ι κ ό τ η τ α  τ ο υ                      Τ ο ύ ρ κ ο υ  Π ρ ο έ δ ρ ο υ !.

 

 

ΥΓ Σε πρόσφατη ομιλία του περιέργως,  συμπεριέλαβε στις αρπακτικές διαθέσεις του μόνον την Θεσσαλονίκη. «Λησμόνησε» την Αθήνα και όλη την πάλαι ποτέ υπόδουλη Ελλάδα. Ευελπιστώ πως θα το πράξει προσεχώς , δεδομένου ότι διαθέτει μεγάλη καρδιά. Εκτιμώ πως θα μας σπλαχνιστεί και θα μας παραχωρήσει τα …. Ίμια!!! (σ.σ black humor: Ίσως γιατί πιστεύει πως το έδαφός τους μας αρκεί, λόγω του σοβαρότατου δημογραφικού μας προβλήματος!).

 

Ιατρού

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου