Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

Αρχαίες πατημασιές τριών παιδιών βρέθηκαν στην αρχαία ελληνική πόλη Στρατονίκεια


Του Γιώργου Λεκάκη

Ο καθηγητής Bilal Sogut, επί κεφαλής της ανασκαφής στην αρχαία ελληνική πόλη Στρατονίκεια, στην Yatagan της επαρχίας Μωγολλάς / νυν Mugla, εδήλωσε στο ότι οι ομάδες του έχουν φέρει καρπούς κατά τις εργασίες τους στην αρχαία πόλη, το 2023. Ο κ. Sogut είπε ότι έχουν κάνει εντυπωσιακές προσπάθειες, που οδήγησαν σε πολυάριθμες ανακαλύψεις.

«Βρήκαμε ίχνη, που χρονολογούνται σχεδόν 1.900 χρόνια, στα ερείπια του άνω καλύμματος ενός λουτρού, της ρωμαϊκής περιόδου. Καθορίσαμε ακόμη ότι αυτά τα ίχνη, στα τούβλα, που χρησιμοποιήθηκαν στο θησαυροφυλάκιο, ανήκαν σε τρία διαφορετικά παιδιά 2 έως 3 ετών», εσημείωσε ο κ. Sogut.

«Στις προηγούμενες εργασίες μας, βρήκαμε διαφορετικές απεικονίσεις σε κεραμίδια στέγης και τούβλα τοίχων, αλλά για πρώτη φορά συναντήσαμε ένα τέτοιο αποτύπωμα. Αυτά τα ίχνη προέρχονταν από διαφορετικές κατευθύνσεις και δεν ήταν όλα προς την ίδια κατεύθυνση. Για εμάς, είναι μια θετική εξέλιξη», πρόσθεσε.

Η Στρατονίκεια ονομάζεται «Πόλη των Μονομάχων» και περιλαμβάνεται στον προσωρινό κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. - ΔΙΑΒΑΣΤΕ επίσης: Γ. Λεκάκη "Η άγνωστη Μικρά Ασία".

Είναι επίσης γνωστή ως μια από τις μεγαλύτερες μαρμάρινες πόλεις στον κόσμο. Η ανασκαφή στην αρχαία πόλη ξεκίνησε το 1977.

Η αρχαία ελληνική πόλη, ήταν σημαντική κατά την ελληνιστική, την ρωμαϊκή και την βυζαντινή περίοδο, και έπειτα και φιλοξενεί σημαντικά τεχνουργήματα.

ΠΗΓΗ: «1,900-year-old child footprints found during excavation in ‘City of Gladiators’ in western Türkiye - Footprints discovered in remains of Roman era bath's upper cover in ancient city of Stratonikeia in Mugla province», Anadolu, 14.11.2023. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 15.11.2023.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου