Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

«Εάν δεν υπήρχε το ελληνικό Λιμενικό θα είχαμε πεθάνει» – Η συγκλονιστική μαρτυρία Αφγανής που σώθηκε το 2019


«Εάν δεν υπήρχε το ελληνικό Λιμενικό θα είχαμε πεθάνει» – Η συγκλονιστική μαρτυρία Αφγανής που σώθηκε το 2019

Τις δύσκολες στιγμές που έζησε κατά το ταξίδι της προς την Ελλάδα περιγράφει μια Αφγανή πρόσφυγας, η οποία έφτασε στη χώρα μας ζωντανή χάρη στις προσπάθειες του Λιμενικού.

Η μαρτυρία της 27χρονης συγκλονίζει, η οποία μιλώντας στο Mega περιέγραψε το πως διασώθηκε όταν το φουσκωτό στο οποίο επέβαινε ναυάγησε με 68 άτομα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η πρόσφυγας ανέφερε ότι αυτό συνέβη το 2019 και για να έρθουν στη χώρα μας η ίδια και οι συνεπιβάτες του σκάφους πλήρωσαν από 1.800 δολάρια ο καθένας στους διακινητές, ενώ μαζί της βρισκόταν ο άνδρας της. Η γυναίκα βρίσκεται πλέον στη δομή φιλοξενίας του Σχιστού.

«Ήμασταν 4 ώρες πάνω στη φουσκωτή βάρκα και παραλίγο να βουλιάξει γιατί είχαν μπει μέσα νερά. Οι Έλληνες λιμενικοί μας έσωσαν. Ήρθαμε το 2019 και πληρώσαμε 1.800 δολάρια το άτομο. Ήμασταν 68 άτομα πάνω και ή βάρκα ήταν χαλασμένη και πολύ μικρή. Εάν δεν υπήρχε το ελληνικό Λιμενικό θα είχαμε πεθάνει», είπε χαρακτηριστικά η 27χρονη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου