Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Αποκάλυψη - βόμβα του Γιώργου Φλωρίδη

 Σάκης Μουμτζής

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής (One channel, Γιάννης Πολίτης), αποκάλυψε πως χιλιάδες μουσουλμάνοι μεταφέρθηκαν από τη Γερμανία στη Ροδόπη, με έτοιμα σταυρωμένα ψηφοδέλτια. Την καταγγελία επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος των Πομάκων της περιοχής, κάτι που έχει τη σημασία του. 

Αυτή η οργανωμένη μετακίνηση των χιλιάδων ψηφοφόρων φανερώνει πως υπήρξε σχέδιο, που απαιτούσε, πέραν όλων των άλλων, και σημαντικά κεφάλαια. Θα πρέπει να είναι κάποιος αφελής για να μην βλέπει πίσω από όλη αυτή την εκστρατεία στη Ροδόπη δάκτυλο του τουρκικού κράτους. 

Συγχρόνως, έτσι αποδεικνύεται πως στη Ροδόπη η μοναδική διακύβευση είναι αν θα σπάσει το κλίμα υπακοής των Ελλήνων μουσουλμάνων στα κελεύσματα του προξενείου μιας ξένης χώρας η οποία ανέκαθεν είχε βλέψεις, της μιας ή της άλλης μορφής, στη Δυτική Θράκη. Άλλη διακύβευση δεν υπάρχει. 

Και για αυτό ακριβώς εγκαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ. Διότι συναλλάχθηκε με

το τουρκικό προξενείο. «Εγώ βάζω στο ψηφοδέλτιο τους υποψηφίους σου κι εσύ μου δίνεις τις ψήφους σου.» Περί αυτού πρόκειται. Αυτά υποστήριξε με κείμενό του ο πρώην διπλωματικός σύμβουλος του Α. Τσίπρα, ο πρέσβης επί τιμή, κ. Γιώργος Αϋφαντής. Η πρωτογενής μαρτυρία του αποτελεί ιστορικό τεκμήριο για τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με την Τουρκική πρεσβεία στις ευρωεκλογές του 2014. 

Απέναντι σε αυτές τις καταγγελίες εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ τα στελέχη του αντιδρούν σπασμωδικά, ευρισκόμενα σε διαρκή άμυνα. Και για αυτό συναγωνίζονται το ένα το άλλο ποιο θα πει τη μεγαλύτερη ανοησία. 

Έτσι ο γνωστός ξάδερφος αποκάλεσε την ΕΥΠ εγκληματική οργάνωση, ενώ ένας άλλος, διάσημος για τις σαχλαμάρες του βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τη δήλωση που θα πρέπει να κάνουν οι μουσουλμάνοι βουλευτές –όπως ζήτησε ο συνομιλητής του βουλευτής της ΝΔ– πως εκπροσωπούν θρησκευτική μειονότητα και όχι την τουρκική, ως «δηλώσεις εμφυλίου πολέμου». Ακόμα και τώρα δεν νομίζω να κατάλαβε τι είπε!

Θα μπορούσα να προσπεράσω αυτές τις δηλώσεις με ένα ειρωνικό χαμόγελο, ρωτώντας: «και ποιοι τα λένε;». Όμως και οι δύο είναι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που υπέστη πανωλεθρία στις εκλογές της 21ης Μαΐου και αυτοί δεν έβαλαν μυαλό. Συνεχίζουν το ίδιο το τροπάρι. 

Κοντά τους έσπευσαν οι «τεθλιμμένοι συγγενείς της νεκρής Μαρίας του Έβρου» και Συριζαίες και Συριζαίοι με «πολιτικά» ή με κανονική στολή. Τι έκαναν; Αυτό που γνωρίζουν να κάνουν καλά. Επειδή τους πόνεσε τόσο η καταγγελία του Γιώργου Φλωρίδη όσο και η τοποθέτηση επί του θέματος της Άννας Διαμαντοπούλου, αλλά και του Γ. Αϋφαντή, επιχειρούν να «δολοφονήσουν» τους χαρακτήρες τους. 

Δεν ασχολούνται με αυτά που λένε, αλλά ασχολούνται με την προσωπικότητά τους. Κλασσική συμπεριφορά συμπλεγματικών ανθρώπων, ανίκανων να τοποθετηθούν επί της ουσίας των πραγμάτων.

Είναι αυτονόητο πως ο ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση της Ροδόπης υπέπεσε σε ένα πολιτικό ατόπημα. Και είναι εξίσου αυτονόητο πως η Νέα Δημοκρατία θα εκμεταλλευτεί αυτό το λάθος στο έπακρο. Έτσι παίζεται το πολιτικό παιχνίδι, αυτή είναι η πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου