Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

Η χυδαιότητα έχει όνομα και η τυμβωρυχία κόμμα

 

Η χυδαιότητα έχει όνομα και η τυμβωρυχία κόμμα

Η ασφυξία στη δημοκρατία για την οποία απευθύνονταν πρώιμες προειδοποιήσεις μετά την κάλπη της 25ης Μαΐου, πραγματοποιείται εδώ και 25 ημέρες από τους σταθερούς εκφραστές της και όψιμους αντιπροσώπους της. Προέρχονται από την πολιτική μήτρα των τιμητών που διαχρονικά υποσκάπτουν την ιδανικότερη συνθήκη ελευθερίας και προόδου που εξασφαλίζεται από το καλύτερο πολίτευμα που γνώρισε ο τόπος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος του πασχίζουν με αφορμή τη μεγαλύτερη, ναυτική τραγωδία που γνώρισαν τα νερά της Μεσογείου, να αποδείξουν ότι η χυδαιότητα έχει όνομα και η τυμβωρυχία κόμμα. Στη συνθήκη του ζόφου που διαμορφώνουν οι εκατόμβες των νεκρών, ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζεται αχαλίνωτος.

Σαν άλλος Παύλος Πολάκης αλλάζει συνεχώς πίστα στην χυδαιότητα με επικοινωνιακά show που μπορεί να εκθέτουν την αμάθεια του αλλά το κυριότερο είναι εθνικά επιζήμια. Έχοντας στο πλευρό του άτομα που χρεώνονται το κολαστήριο της Μόριας και την ανθρωπιστική ντροπή της Ειδομένης, έστησε το διεθνές δικαστήριο και έβαλε στο εδώλιο του, την χώρα μας.

Παραδομένος στις ιδεοληψίες και αιχμάλωτος στο εκλογικό αδιέξοδο, τις παρεμβάσεις του κ. Τσίπρα δεν διέτρεξε καμία αναφορά για τους διακινητές και για τον ρόλο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Το κατηγορητήριο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν επικεντρωμένο στην Ελλάδα και στο Λιμενικό Σώμα.

Οι παλινωδίες του δεν είναι αρκετές για να απαλείψουν το μέγεθος της συκοφαντικής προπαγάνδας η οποία ξεδιπλώνεται με διαμήκη τρόπο από την κομματική εμπροσθοφυλακή. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε έχει εκδώσει το πόρισμα του για το πολύνεκρο ναυάγιο κάνοντας μαθήματα επιχειρησιακής επάρκειας στα στελέχη της Ελληνικής Ακτοφυλακής αλλά και σε ένα εμπειρότατο αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας, που συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην πατρίδα από τη θέση του υπηρεσιακού υπουργού Πολιτικής Προστασίας. 

Ο Αλέξης Τσίπρας παραβλέποντας τον επιβλαβή χαρακτήρα που προσλαμβάνει η συγκεκριμένη τάση, έχει αμολήσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να παριστάνουν τους ειδήμονες επί των ναυτικών δυστυχημάτων. Στις δημόσιες παρεμβάσεις τους υποψήφιοι βουλευτές και στελέχη παρουσιάζουν εκθέσεις εμπειρογνωμοσύνης για τα αίτια της τραγωδίας αλλά και για τα επιλήψιμα δεδομένα που έχουν διαγνώσει στην γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που εξελίσσεται εδώ και κάποια 24ωρα στα ανοιχτά της Πύλου.

Αμετροεπώς και με πρώτη ύλη από τα τρόλ του διαδικτύου βάζουν στο στόχαστρο το Λιμενικό Σώμα και κατηγορούν τις διασωστικές ομάδες γιατί δεν παρενέβησαν στο αλιευτικό όπου τελούνταν παράνομες πράξεις. Αποφεύγουν όμως να συμβουλευτούν κάποιον από τους «σοφούς» του Αλέξη Τσίπρα ή ακόμη και να ανατρέξουν στα SOS της βιβλιογραφίας, που θα τους απέτρεπε από το να προβαίνουν σε τέτοιου είδους, φαιδρές τοποθετήσεις.  

Η στοιχειώδης προετοιμασία και η αναζήτηση βοήθειας θα τους επανάφερε στην πραγματικότητα που απαγορεύει ρητώς τέτοιες επεμβάσεις στα διεθνή ύδατα. η UNCLOS επιτρέπει νηοψία σε διεθνή ύδατα, που μπορεί να επιφέρει «παρέμβαση» τρίτου κράτους, ήτοι ρεσάλτο ή ρυμούλκηση. Η νηοψία εννοείται επιτρέπεται στα διεθνή ύδατα από το κράτος σημαίας, καθότι το πλοίο ειναι επικράτεια -έδαφος- του κράτους σημαίας.

Εάν η μικροκομματική αγωνία υποτασσόταν στην κοινή λογική από την Κουμουνδούρου θα απαγόρευαν δηλώσεις ή επιθέσεις που συνδέουν το ναυάγιο με τον φράχτη στον Έβρο. Η στοιχειώδης αντίληψη άλλωστε καθιστά κατανοητό ότι οι ροές της Ανατολικής Μεσογείου είναι διαφορετικές από εκείνες της Κεντρικής Μεσογείου. Ακόμη και σε αυτό το πεδίο θα μπορούσαν να συμβουλευτούν τους προνομιακούς συνομιλητές τους από τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου