Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Κάποιoι τον έλεγαν «Κούλη»

 

Το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών επιβεβαίωσε την πολιτική ιδιοφυΐα του «Κούλη». Η πρώτη του θητεία όχι μόνο δεν τον έφθειρε· τον ενίσχυσε. Δεν τον έφθειρε ούτε η παγίδα της απλής αναλογικής, στην οποία προσπάθησαν να τον παγιδεύσουν οι αντίπαλοί του και στην οποία έπεσαν οι ίδιοι. Ο «Κούλης» κατάφερε να απαλλάξει την Ελλάδα από την ηγεμονία της Αριστεράς. Η καταθλιπτική εμφάνιση κομμάτων όπως οι Σπαρτιάτες ή η Νίκη σηματοδοτεί την ήττα της Αριστεράς, ακόμη και της αντισυστημικής. Η δυναμική της Ν.Δ., η κυριαρχία της, δεν επιτρέπει ανησυχία για την επανεμφάνιση της Ακροδεξιάς στο πολιτικό σκηνικό, παρά μόνο σε όσους πιστεύουν ότι η αντιδημοκρατική Ακροαριστερά είναι πιο ωφέλιμη από τους ακροδεξιούς ομολόγους της. Ο «Κούλης» έχει γίνει Μητσοτάκης προ πολλού. Με την αντιμετώπιση της πανδημίας, με τις συμμαχίες στην Ανατολική Μεσόγειο με την Αίγυπτο και το Ισραήλ, με τη σθεναρή αντίστασή του στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, με το ενδιαφέρον του απέναντι στην οικονομική δοκιμασία των μεσαίων στρωμάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου