Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

Το ναυάγιο και τα «ναυάγια»

 Σάκης Μουμτζής

Πήγαν εφτά επαγγελματίες νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμάτα να διαμαρτυρηθούν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το ναυάγιο στην Πύλο και για τον φράκτη στον Έβρο. Δημοκρατία έχουμε, δικαίωμά τους να διαμαρτύρονται. Δεν εξύβρισαν, δεν προπηλάκισαν. Για το πώς τους αντιμετώπισε η κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου έχουν γραφτεί πάρα πολλά, όλα θετικά σχόλια. 

Την επομένη εμφανίστηκαν στις τηλεοράσεις όλα τα «ναυάγια» των εκλογών της 21ης Μαΐου για να εκθέσουν πρωτίστως την Ελλάδα στη διεθνή κοινή γνώμη και τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Γαντζώθηκαν, όπως οι ναυαγοί από ένα ξύλο, μήπως και διασωθούν πολιτικά στις επόμενες εκλογές. 

Δεν έχει σημασία αν ο επικεφαλής της Frontex δήλωσε ότι «οι

Έλληνες έκαναν ό,τι μπορούσαν για να σώσουν ζωές», ενώ ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε πως «η Ελλάδα σαφώς δεν ευθύνεται για το ναυάγιο». Τα «ναυάγια» της πολιτικής όμως επιμένουν. 

Ο Α. Τσίπρας, με ύφος ναυπηγού, γνωμάτευσε, παρόντος του υπηρεσιακού υπουργού Πολιτικής Προστασίας, πότε ένα φορτωμένο πλοίο μπορεί να βουλιάξει. (Δεν μας είπε πώς κατάφερε και βούλιαξε τον ΣΥΡΙΖΑ). Την προηγουμένη, στην πρώτη δήλωση του, άφησε σαφέστατο υπονοούμενο για ευθύνες του Λιμενικού στην απώλεια τόσων ζωών. Και διασώστης και λιμενικός και ναυπηγός. Τρία σε ένα. 

Ο δε φερόμενος ως ένας από τους διαδόχους του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μας παρέπεμψε στον Γκάντι ο οποίος όταν επισκέφτηκε το Λονδίνο αμφισβήτησε την ύπαρξη δυτικού πολιτισμού. Είπε ο βρετανοτραφής Ευκλείδης: «100 χρόνια μετά, αναρωτιέμαι, έπειτα από τη χθεσινή τραγωδία, τι ακριβώς έχει αλλάξει». Ο δρόμος προς την Ινδία είναι ανοικτός, Ευκλείδη!

Πραγματικά αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται σε ένα διαρκή πανικό μετά την εκλογική πανωλεθρία τους. Φοβούνται την περαιτέρω κατρακύλα τους και ξεστομίζουν την πιο χοντρή ανοησία. Λησμονούν το άγος της Ειδομένης και της Μόριας που τους βαρύνει, τότε που επικρατούσε η πολιτική των ανοικτών συνόρων και ο παροξυσμός των «αλληλέγγυων», ενός άκρως επικερδούς επαγγέλματος. 

Είναι γεγονός πως ένα ολόκληρο ευρωπαϊκό κύκλωμα - το οποίο υποστηρίζουν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λόγω των ιδεοληψιών τους - έχει στοχοποιήσει την Ελλάδα, έχει στοχοποιήσει την ελληνική κυβέρνηση γιατί με την πολιτική της τους έκοψε το μεροκάματο του τρόμου. 4-6.000 ευρώ το κεφάλι, η ταρίφα των κυκλωμάτων. Πολλά δισεκατομμύρια ο τζίρος της διακίνησης εξαθλιωμένων ψυχών.

Ας θυμηθούμε τη σπέκουλα που έγινε με τη «νεκρή» Μαρία στον Έβρο, που ήταν μια καθαρή προβοκάτσια, με πρωταγωνιστές με ονοματεπώνυμο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μια προβοκάτσια, για την οποία ποτέ δε ζήτησε συγγνώμη ο Α. Τσίπρας. Ούτε ένα mea culpa δεν τόλμησε να προφέρει.

Τελικά, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δε διδάσκονται από τα λάθη τους, μυαλό δε βάζουν. Αμετανόητοι, συνεχίζουν το ίδιο αυτοκτονικό τροπάρι τους, απομονωμένοι από τους κανονικούς ανθρώπους. Αποτελούν οι ίδιοι ένα πολιτικό ναυάγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου