Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

Το σχέδιο Τσίπρα για παραμονή στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ -Τι αφήνει να εννοηθεί για αποστρατείες στελεχών και ανανέωση

«Σημάδια παραμονής» στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της ερχόμενης Κυριακής αρχίζει να αφήνει ο Αλέξης Τσίπρας στις τελευταίες παρεμβάσεις του δείχνοντας πως μάλλον έχει αφήσει πίσω του τις σκέψεις για παραίτηση.

Σε συνέντευξη του στο «Βήμα» είπε χαρακτηριστικά πως είναι οξύμωρο να ρωτούν έναν άνθρωπο 49 ετών αν δίνει την ύστατη προσωπική και πολιτική του μάχη, ξεκαθαρίζοντας πως αυτή η μάχη δεν θα είναι η τελευταία που δίνει ενώ στη συνέντευξη Τύπου την Κυριακή, κάλεσε τους δημοσιογράφους να μην προδικάζουν τι θα πει την Δευτέρα μετά τις εκλογές.

Το βράδυ στην συγκέντρωση στον Κορυδαλλό έκανε ένα βήμα παραπάνω.

Έδωσε υπόσχεση στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα είναι μαζί και στις 26 Ιούνη, μια αναφορά που πολλοί εξέλαβαν ως μήνυμα προς το εσωτερικό ότι δεν σκοπεύει να παραδώσει τα κλειδιά της Κουμουνδούρου.

Τσίπρας για την απουσία Τσακαλώτου, Φίλη και Σκουρλέτη από το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ

Στη χθεσινή συνέντευξη του στο MEGA, όταν ρωτήθηκε αν η εμφάνιση μόνο νέων προσώπων στο τελευταίο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και η απουσία στελεχών όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Φίλης δείχνει την επόμενη μέρα είπε χαρακτηριστικά πως «αυτό δεν σημαίνει κάτι και σημαίνει και πολλά». Για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο τόνισε πως αποτελεί έναν πολύ στενό του συνεργάτη που συμβάλλει καθοριστικά στην εκλογική μάχη, αλλά απαντώντας σε ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ανανεωθεί η απάντηση του ήταν…χθες.

Μάλιστα εξήγησε πως μιλά για ανανέωση και στα πρόσωπα και στην εκφορά του πολιτικού λόγου δείχνοντας πως είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές στην πυραμίδα ίσως ακόμη και σε «αποστρατείες» στελεχών.

Ο απολογισμός για το αποτέλεσμα των εκλογών και η μάχη της αυτοδιοίκησης

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρέπεμψε στην επομένη των εκλογών όπου όπως είπε θα ξεκινήσει ένας απολογισμός εις βάθος για το αποτέλεσμα των δυο εκλογικών αναμετρήσεων.

Αυτό βέβαια είναι φανερό πως απαιτεί χρόνο που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει καθώς τον Οκτώβριο υπάρχει και η μάχη της αυτοδιοίκησης. Οπότε δεν υπάρχει η πολυτέλεια να μπει η Κουμουνδούρου σε μια διαδικασία ατέρμονης εσωστρέφειας. Ένα έκτακτο συνέδριο θα λειτουργούσε ίσως «αποσυμπιεστικά» ωστόσο τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά.

Στις αρχές του Σεπτέμβρη υπάρχει η ΔΕΘ και ένα μήνα μετά οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Μένει να φανεί αν ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να μπει άμεσα ο «ασθενής» στο χειρουργείο, ή θα ακολουθηθεί «συντηρητική αγωγή» μέχρι τις κάλπες του Οκτωβρίου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου