Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

 Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο

Πριν από λίγες μέρες ο υποψήφιος με τη ΝΔ βουλευτής Σπύρος Πνευματικός έκανε μια απαράδεκτη δήλωση. Μετά από 24 ώρες ο Μητσοτάκης τον απέπεμψε.
Ο ίδιος δε ο Πνευματικός, προς τιμήν του, αναγνώρισε το λάθος του, ζήτησε συγγνώμη και δεσμεύτηκε ότι αν εκλεγεί θα παραδώσει την έδρα στό κόμμα.
Ο Μητσοτάκης έδειξε για άλλη μια φορά ότι διαθέτει μια πυξίδα ηθικής που τον καθοδηγεί.
Τις ίδιες μέρες, στελέχη του Σύριζα(!!) κατήγγειλαν εμπλοκή του Τουρκικού προξενείου στις εκλογές μας στην Ροδόπη. Εμπλοκή υπέρ των βουλευτών του Σύριζα που εξελέγησαν!
Οι οποίοι βουλευτές του Σύριζα δήλωσαν ότι ανήκουν στην Τ ο υ ρ κ ι κ ή (και όχι Μουσουλμανική) μειονότητα!
Ο δε Φίλης, μείζον στέλεχος του Σύριζα, δήλωσε πως δεν χρειάζεται καν να ανακαλέσουν! Μάλιστα.
Λοιπόν. Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με το να είναι κάποιος βουλευτής μας Μουσουλμάνος. Ή Εβραίος. Ή Ινδουιστής, ή Καθολικός, Προτεστάντης ή άθεος.
Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να ανήκει σε άλλη από την δική μου φυλή, όποια κι αν είναι αυτή.
Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να έχει γεννηθεί σε άλλη χώρα και να επέλεξε την Ελλάδα ως πατρίδα του, να απέκτησε την υπηκοότητα κλπ.
Δεν έχω επίσης κανένα απολύτως πρόβλημα να έχει διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, αυτά στις μέρες μας είναι αυτονόητα πια.
Ένα πράγμα δεν μπορεί να μην είναι ένας βουλευτής μας. Έλληνας.
Δεν εννοώ Έλληνας μόνο ως προς τα τυπικά έγγραφα που οφείλει να έχει, αλλά Έλληνας ως προς την αφοσίωσή του στην πατρίδα μας.
Στην Δημοκρατία μας καθένας έχει το δικαίωμα να δηλώσει ότι αισθάνεται περισσότερο Τούρκος από ότι Έλληνας. Όποιος όμως το κάνει, δεν πρέπει ποτέ, ποτέ, ποτέ να περάσει την πόρτα του Κοινοβουλίου μας.
Δεν πρέπει ποτέ αυτός ο άνθρωπος να έχει πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα, να παρακολουθεί συζητήσεις πάνω σε θέματα εθνικής ασφαλείας, δεν πρέπει ποτέ να αφήσουμε την Άγκυρα να έχει δικούς της ανθρώπους μέσα στην Βουλή μας.
Ναι. Το Σύνταγμα μας, η Δημοκρατία μας, δεν μπορούν να τον εμποδίσουν από το να θέσει υποψηφιότητα και να εκλεγεί. Μπορεί όμως, και πρέπει, να τον εμποδίσει ο αρχηγός του κόμματος με το οποίο κατεβαίνει.
Μπορεί να τον διαγράψει, μπορεί να του ζητήσει να παραδώσει την έδρα και φυσικά μπορεί να πάει ο ίδιος στην Ροδόπη και να μιλήσει στους ψηφοφόρους του.
Ο σημερινός αρχηγός του Σύριζα ούτε τα έκανε ούτε πρόκειται να τα κάνει αυτά, παρόλο που οφείλει να κάνει το αυτονόητο όχι μόνο ως αρχηγός κόμματος αλλά και ως απλός Έλλην πολίτης.
Όχι ότι εκπλήσσομαι βέβαια.
Μας έχει ήδη δείξει από το 2015 και από το 2018, ότι πάνω από την πατρίδα βάζει την καρέκλα του.
Πρόκειται για μια απίστευτη ηθική κατρακύλα που όμοια της δεν έχω ξαναδεί.
📸 από σχόλια σε ομάδα fb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου