Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

Οι «γκρίζοι λύκοι», οι «ευχάριστοι» Φίλης και Τσίπρας και ο «ακροδεξιός» Αντώνης Σαμαράς…

 


Γράφει ο Διονύσης Κ. Καραχάλιος

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, αλλά ο Τσίπρας το προσπερνά με την γνωστή ελαφρότητα που ανέκαθεν τον διακρίνει…

Πρόκειται για την περίπτωση του εγκάθετου του τουρκικού προξενείου και εκλεγέντος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Ροδόπη, Οζγκιούρ Φερχάτ, για τον οποίο έχουν ξεσηκωθεί αγανακτισμένα ακόμη και τα τοπικά στελέχη της «ριζοσπαστικής αριστεράς», χωρίς βέβαια να ιδρώνουν και, πολύ περισσότερο, να ντρέπονται ο Τσίπρας και η παρεούλα του…

Πρώτη αντέδρασε η Ελένη Λαφτσή, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη Ροδόπη και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δήμου Κομοτηνής  “ΠΟΛΗτική Ανατροπή”, που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αναφέρει:

«Συγχαρητήρια στο τουρκικό προξενείο που για άλλη μια φορά κατάφερε να παρέμβει στα πολιτικά πράγματα στη Ροδόπη!

Συγχαρητήρια και σε όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια του ερντογανικού κράτους να εκλέξει το υποτιθέμενο αριστερό δεκανίκι τους ως βουλευτή στη Ροδόπη.

Συγχαρητήρια και σε όσους προσπαθούν να περάσουν στην κοινή γνώμη αυτή την παρέμβαση της Τουρκίας ως νίκη ενός αριστερού χώρου.

Θα σας στενοχωρήσω αλλά αυτή η υποβοηθούμενη εκλογή ούτε αριστερή, ούτε προοδευτική στο ελάχιστο είναι. Είναι μόνο παρέμβαση ωμή και αισχρή»!

Ακολούθησε ο Θανάσης Καλογιαντσίδης, πρώην μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης και πρώην αναπληρωτής Συντονιστής της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Α’ Κομοτηνής.

«Δεν επικράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επί της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Ροδόπης, αλλά το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής επί των κατοίκων του συγκεκριμένου νομού. Με μια συμπαγώς κατευθυνόμενη ψήφο πριμοδοτήθηκε ο Οζγκιούρ Φερχάτ ο οποίος πλειοψήφησε, με σημαντική διαφορά, του συνυποψηφίου του στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Χαρίτου»!…

Ποια ήταν η αντίδραση των κεντρικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ;

Τον τόνο έσπευσε να δώσει, με την γνωστή παραληρηματική αμετροέπειά του, ο Νίκος Φίλης! Απολαύστε «εθνική ευαισθησία» και «δημοκρατική συνείδηση»:

«Ενθαρρυμένη από το εκλογικό αποτέλεσμα η Ν.Δ. και τα στελέχη της βγάζουν στην επιφάνεια το πραγματικό τους πρόσωπο. Εκείνο του κοινωνικού αυτοματισμού και της ανθρωποφαγίας, χαρακτηρίζοντας ”ντεμοντέ” τις αγωνίες για τους πλειστηριασμούς και τα εργατικά ατυχήματα. Μαζί, και το άλλο πρόσωπο: του επικίνδυνου τουρκοφαγικού εθνικισμού απέναντι στους μουσουλμάνους βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΠΣ. Μάλιστα, αυτή η επίθεση απέναντι στο σύντροφό μας Οζγκιούρ Φερχάτ (Ferhat Özgür) στη Ροδόπη, καθοδηγείται από τον ίδιο τον Μητσοτάκη και τον εκπρόσωπο της Ν.Δ. Σκέρτσο και έχει καθαρά εμφυλιοπολεμικό χαρακτήρα. Σκληρά αντιδραστικός λόγος και ΚΥΠατζίδικοι – ασφαλίτικοι ισχυρισμοί απέναντι στον σ. Οζγκιούρ, σημαίνουν επιδίωξη κρίσης και όξυνσης στις σχέσεις της Ελλάδας με τη μουσουλμανική μειονότητα. Σημαίνουν υποδαύλιση εθνοτικού μίσους και ”βούτυρο” στο ψωμί της τουρκικής ηγεσίας να εγείρει ζητήματα σχετικά με τη μειονότητα. Αυτό θέλει η Ν.Δ; Αυτό θέλει ο κ. Μητσοτάκης; απαντώντας ο ίδιος, δυστυχώς, η απάντηση είναι ΝΑΙ»!…

Την απάντηση, γι’ αυτό το θλιβερό λογοκοπικό ντελίριο, έδωσε στον Φίλη, με νεότερη ανάρτησή του, ο «σύντροφός» του Θανάσης Καλογιαντσίδης:

«Ο Νίκος Φίλης, εκ των πρωτοκλασάτων στελεχών της εσωκομματικής τάσης της λεγόμενης “Ομπρέλας” εντός του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., άστραψε και βρόντηξε κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και προς υπεράσπιση του Οζγκιούρ Φερχάτ. Ειλικρινώς απορούμε. Ο κύριος Φίλης:

  • Δεν πήρε χαμπάρι, πως ο “σύντροφος Οζγκιούρ” έκανε τουρκοτουρκική προεκλογική εκστρατεία;
  • Γνωρίζει πως ο σύντροφός του συχνότατα παρευρίσκεται σε εκδηλώσεις, τελετές κτλ παρακρατικών δομών που η Τουρκία συντηρεί εντός της Ελλάδος; Συμφωνεί με αυτές τις ενέργειες;
  • Γνωρίζει ο κ. Φίλης, πως ο -δικός τους!- μέχρι πρότινος βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο Δημήτρης Χαρίτου, σε συνέντευξή του σε τοπικό ΜΜΕ (Xronos Media Group) “φωτογράφισε” τον “σύντροφο Οζγκιούρ” θέτοντας το δίλημμα, πως εάν οι πολίτες τον επιλέξουν, θα είναι βουλευτής “… που θα κινείται εξωθεσμικά και θα δίνει πρώτα λόγο σε μηχανισμούς, σε παράκεντρα, άλλες δομές, για λογαριασμό ξένων χωρών”;
  • Δεν γνωρίζει, πως ο “σύντροφος Οζγκιούρ” μίλησε σε τουρκικό σταθμό ο οποίος μάλλον δεν είναι και πολύ Αριστερός, αφού θεωρείται φίλα προσκείμενος προς το τουρκικό κόμμα MHP (σσ “Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης”) του γνωστού τούρκου νεοφασίστα Ντεβλέτ Μπαχτσελί (Devlet Bahçeli), γνωστού και ως κόμματος των “Γκρίζων Λύκων”;
  • Ο κύριος Φίλης μιλά για “υποδαύλιση εθνοτικού μίσους”! Ποιος την πράττει; Εκείνοι που περιγράφουν την κατάσταση ή εκείνοι που γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την Ελληνική Δημοκρατία;»!…

Ακόμη πιο σκληρή, για τον Φίλη και τις απόψεις του, υπήρξε η αντίδραση του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, Άγη Τάτση,  ο οποίος, ούτε λίγο, ούτε πολύ, τον χαρακτήρισε «πεμπτοφαλαγγίτη» (!) και ζήτησε την αποπομπή του πρώην υπουργού από τα ψηφοδέλτια των εκλογών του Ιουνίου!…

Συγκεκριμένα, η ανάρτησή του έχει ως εξής:

«Μην τσιμπάτε!

Η 5η φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ (χωρίς το συνθετικό Προοδευτική Συμμαχία) δίνει αγώνα επιβίωσης. Στόχος της είναι η διεύρυνση της διαφοράς στις ερχόμενες εκλογές, η παραίτηση – καθαίρεση Τσίπρα και εκλογή προέδρου της επιλογής τους.
Στο πλαίσιο αυτό, καθημερινά δίνουν αγώνα έτσι ώστε να υπάρχει και μεγαλύτερη διαρροή ψηφοφόρων.

Έτσι λοιπόν για το συγκεκριμένο “σύντροφο” δεν υπάρχει κανένα θέμα, αν κάποιος δηλώνει ότι στην Θράκη υπάρχει “τουρκική μειονότητα”. Δηλαδή για τον συγκεκριμένο δεν υπάρχει κανένα θέμα για το αν κάποιος ισχυρίζεται ότι ουσιώδη στοιχεία της συνθήκης της Λωζάνης δεν τυγχάνουν εφαρμογής στην Θράκη.

Φαντάζομαι ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα θα τον θέσει εκτός ψηφοδελτίων.

Δεν προκαλεί βέβαια, το συγκεκριμένο συμβάν καμιά έκπληξη, όταν αυτή η ομάδα σε κεντρική επιτροπή, ζήτησε να ληφθεί απόφαση ώστε η χώρα να μην ασκήσει το δικαίωμα της για επέκταση των χωρικών υδάτων της στα 12 ναυτικά μίλια! 

Η στήριξη του Αλέξη Τσίπρα απέναντι σε αυτό το οργανωμένο σχέδιο είναι η ελάχιστη πράξη αντίστασης.»

Φυσικά ο ανεκδιήγητος Τσίπρας ουδόλως ενοχλήθηκε από την έκρηξη των δικών του στελεχών! Αφού, αρχικά, παρακολούθησε σιωπηλός τις δηλώσεις και τις αντιδηλώσεις των «συντρόφων» του, απεφάνθη επί του θέματος ως εξής (συνέντευξη στην «Καθημερινή», 11.06):

«Θεωρώ ότι είναι εθνικά επικίνδυνο αυτό που κάνει η Νέα Δημοκρατία. Και θα χαρακτήριζα αδίστακτη αυτή την επιλογή. Για 10.000 ψήφους στη Ροδόπη, δημιουργεί ένα ζήτημα διχασμού στην τοπική κοινωνία και θυμίζει παλαιότερες εποχές που έθεταν την μουσουλμανική μειονότητα σε πολιορκητικό κλοιό…»!…

Με απλά λόγια:

Δεν φταίνε ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Τσίπρας, που ένας οπαδός των «γκρίζων λύκων» του ισλαμοφασίστα Μπαχτσελί, καθοδηγούμενος από το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή, ανεδείχθη βουλευτής της Ροδόπης, με μεθοδεύσεις που καταγγέλλουν όχι κάποιοι «ακροδεξιοί» και «φασίστες» αλλά τα δικά τους τοπικά στελέχη! Φταίει η «αδίστακτη» Νέας Δημοκρατία, που, αυτή και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, «δημιουργεί ζήτημα διχασμού στην τοπική κοινωνία»

Τι να του πεις;

Ο αδίστακτος δημοκόπος, που προφανώς δεν έχει συνέλθει ακόμη από  την συντριβή της πρόσφατης εκλογικής αναμέτρησης, παραμένει αμετανόητος: Ακόμη και για τα οφθαλμοφανή δικά του σφάλματα, τις δικές του αστοχίες και τις δικές του επικίνδυνες, για την εθνική μας ακεραιότητα και ασφάλεια, επιλογές, «φταίει» η Νέα Δημοκρατία και όχι ο ίδιος!…

Αλλά η προδοτική στάση του Τσίπρα δεν είναι τωρινή. Ο πρώην σύμβουλός του, πρέσβης ε.τ. Γιώργος Αϋφαντής, προχώρησε σε καταγγελία σχετικά με την διεισδυτικότητα και την ικανότητα παρέμβασης της τουρκικής πρεσβείας στον ΣΥΡΙΖΑ, με άρθρου του, αναφερόμενος στην περίπτωση της υποψηφιότητας της Ρομά Σαμπιχά Σουλεϊμάν, η οποία αποκλείστηκε από το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος το 2014.

Ειδικότερα, με το άρθρο του στον ιστότοπο Slpress.gr, ο Γιώργος Αϋφαντής δηλώνει πως ήρθε «κατάμουτρα αντιμέτωπος σε ανύποπτο χρόνο (Ιούνιος 2014) με την πικρή αλήθεια της προνομιακής επιρροής της τουρκικής πρεσβείας στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και με απτή συναλλαγή: προώθηση τουρκοφρόνων πολιτευτών τύπου Ζεϊμπέκ (τώρα πλέον και του Οζγκιούρ, δηλαδή 2 στα 2!) στην ελληνική Βουλή μέσω ΣΥΡΙΖΑ, έναντι μαζικής κατάθεσης στο εκλογικό ταμείο του κόμματος των 30-40.000 περίπου μειονοτικών ψήφων, χονδρεμπορικής επιρροής της τουρκικής πρεσβείας σε Ροδόπη και Ξάνθη».

Με άρθρο της (14.06), η Σαμπιχά επιβεβαιώνει τα όσα κατήγγειλε ο πρέσβης ε.τ. Γιώργος Αϋφαντής, ότι δηλαδή με παρέμβαση του τουρκικού προξενείου είχε κοπεί από υποψήφια ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ το 2014. Συγκεκριμένα γράφει:

«Η περιπέτεια της τιμητικής πρότασης, από καταξιωμένες προσωπικότητες της Αριστεράς, να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές του 2014 επανήλθε στην επικαιρότητα με αφορμή όσα συμβαίνουν στη Θράκη […]. Και συμπληρώνει:

«Ήταν ένας, όπως πανηγυρικά διατράνωσαν όσοι τότε εναντιώθηκαν στην υποψηφιότητά μου, ”θρίαμβος” ποικιλώνυμων κύκλων που όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν επισκεφθεί ποτέ τον οικισμό μας και δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με τα προβλήματά μας αλλά ούτε και αντιλαμβάνονται τα διακυβεύματα στη Θράκη[…] Οι μηχανισμοί του Τουρκικού Προξενείου με τη συνενοχή, εκούσια ή ακούσια κατά περιπτώσεις, εγχώριων παραγόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή και των πολιτικών κομμάτων, επιδίδονται στο συστηματικό προσεταιρισμό των Ελλήνων Ρομά με αποκλειστικό σκοπό όχι το καλό της Θράκης αλλά την ικανοποίηση των ιδιοτελών στρατηγικών επιδιώξεών τους».

Και για να υπάρξει ένα μέτρο σύγκρισης, αλλά και για να μην ξεχνάμε τι σημαίνει προάσπιση των εθνικών συμφερόντων, ας θυμηθούμε την περίπτωση του Κεμάλ Γκιούρ, του τούρκου προξένου στην Κομοτηνή, ο οποίος, απέστειλε, τον Φεβρουάριο του 1990, στη Νομαρχία Ροδόπης μια επιστολή, με την οποία χαρακτήριζε τους Έλληνες πολίτες μουσουλμανικού θρησκεύματος ως ομογενείς του (soyadas) και ως πολίτες τουρκικού γένους. H Άγκυρα, από την οποία ζητήθηκαν διευκρινίσεις, κάλυψε πλήρως τον πρόξενό της, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου των Εξωτερικών, στην οποία αναφερόταν ότι η εμμονή της Τουρκίας να χαρακτηρίζει τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας ως Tούρκους «αποτελεί ωμή παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης, η οποία αναγνωρίζει στη μειονότητα θρησκευτικό και μόνο χαρακτήρα». H ενέργεια εκείνη θεωρήθηκε ως «επέμβαση της Tουρκίας στα εσωτερικά της χώρας μας» και είχε ως αποτέλεσμα να προχωρήσει η Eλλάδα στην απέλαση του Γενικού Πρόξενου της Tουρκίας στην Kομοτηνή και την άμεση επιστροφή του στην «μητέρα πατρίδα».

Ποιος ήταν ο υπουργός Εξωτερικών μας, που έλαβε την σχετική απόφαση;  Ο Αντώνης Σαμαράς!…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου