Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

ΔΙΑΞΑΛΑΞΙΑΚΟΣ ΜΑΛ@ΚΑΣ🤡🤡«Διεθνής πραγματογνώμονας» λέει ότι το Λιμενικό έπρεπε να κάνει ρεσάλτο στο καϊκι🤣🤣: «Όταν ένα σκάφος είναι ακυβέρνητο, βρίσκεται σε κίνδυνο - Το Λιμενικό έπρεπε να επέμβει»

Ερωτήματα του κ@λου διατυπώνονται από ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑίους εννοείται σχετικά με τη
στάση που τήρησε το Λιμενικό Σώμα στο πολύνεκρο ναυάγιο, το οποίο σημειώθηκε στα ανοιχτά της Πύλου. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο ναύαρχος λιμενικού εν αποστρατεία και διεθνής πραγματογνώμονας Νίκος Σπανός τόνισε ότι το λιμενικό θα έπρεπε να επέμβει ακόμα κι αν το προσωπικό του πλοίου αρνήθηκε να δεχθεί βοήθεια.... δηλ. αφού οι άλλοι δεν ήθελαν βοήθεια ειρηνικά, έπρεπε κομμάντο του Λιμενικού να ρίξουν σκοινιά και να ανέβουν στο πλοίο με όπλα με ότι αυτό συνεπάγεται... ΠΙΟ ΓΕΛΟΙΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ.

«Το πλοίο ήταν ένα πλωτό νεκροταφείο, σκάφος πολύ παλιό χωρίς καθόλου πιστοποιητικά. Η τραγωδία είναι ανείπωτη», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Συνήθως τα γυναικόπαιδα σε τέτοιου είδους ταξίδια τα βάζουν στο κάτω μέρος του πλοίου, ώστε να προστατεύονται περισσότερο από τους άνδρες που είναι στο κατάστρωμα.  Τους κλειδώνουν για να μην μπορούν να μετακινηθούν. Βρίσκονται σε μια φυλακή μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους», συμπλήρωσε. 

Ο Νίκος Σπανός σημείωσε ότι η Ιταλία παρέδωσε το περιστατικό στη χώρας μας κι ότι το Λιμενικό θα έπρεπε να δράσει εφόσον το πλοίο βρισκόταν σε κίνδυνο. «Βρέθηκαν νοτιοανατολικά της Πύλου. Το Υπουργείο Ναυτιλίας ενημερώθηκε μέσω Frontex. Μπήκε στο δικό μας FIR, οπότε η Ιταλία παρέδωσε το περιστατικό σε μας αφού στο δικό μας χώρο λάμβανε χώρα. Το σκάφος βρισκόταν σε κίνδυνο, ακόμα κι αν ήταν μπουνάτσα. Είναι σε κίνδυνο γιατί είναι ένα πλοίο που δεν έχει πιστοποιητικά, είναι ακυβέρνητο και έχει πάνω ανθρώπους που είναι κρεμασμένοι σαν τα σταφύλια. Αρά πρέπει να δράσει άμεσα η ελληνική πολιτεία. Θα πρέπει να οργανώσει το επιχειρησιακό της σχέδιο, πλωτά μέσα πρέπει να σπεύσουν στην περιοχή έτσι ώστε να αποβιβάσουν τον κόσμο σε άλλα σκάφη».

Ο  ναύαρχος λιμενικού εν αποστρατεία επέμεινε ότι Λιμενικό θα έπρεπε να δράσει, ακόμα κι αν το προσωπικό αρνήθηκε να δεχθεί βοήθεια.  «Είναι σαν να μου λέτε ότι σας βλέπω να πνίγεστε και δεν θα σας βοηθήσω. Είμαστε υποχρεωμένοι. Δεν ρωτάμε το προσωπικό σε ένα ακυβέρνητο σκάφος που κινδυνεύει αν χρειάζεται βοήθεια. Βοήθεια χρειάζονται και με το παραπάνω, αφού το σκάφος είναι ακυβέρνητο. Ακυβέρνητο σημαίνει ότι είναι σε κίνδυνο. Έπρεπε να πράξουμε τα δέοντα, ώστε το σκάφος να πάει σε ένα ασφαλές αγκυροβόλι».

Σε ό,τι αφορά το επιχειρησιακό σκέλος ανέφερε ότι υπήρχε ναυγοσωστικό σκάφος στο Γύθειο. «Στο Γύθειο υπήρχε σκάφος που μπορούσε να βοηθήσει, είναι ναυαγοσωστικό. Οφείλουμε να πούμε στο ναυαγοσωστικό να τρέξει στην περιοχή. Είχαμε χρόνο να το κάνουμε αυτό. Θα μπορούσε να φιλοξενήσει τους ανθρώπους, μέχρι και νοσοκομείο έχει μέσα. Θα μπορούσε ένα τέτοιο σκάφος ή δύο τέτοια να το στηρίξουν εφόσον έχει πάρει κλίση». 

Για τα αίτια του ναυαγίου σημείωσε ότι «Κάποιος από τους διακινητές έβαλε νερό από μια βάνα, μπήκε πλημμύρισε, πήρε κλίση και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα βυθίστηκε λόγω του βάρους του». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου