Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

Η μανία τους να αποδώσουν ευθύνες

 Δημήτρης Καμπουράκης

Βρε μανία να βρουν την υποπαράγραφο της υποπερίπτωσης ώστε να στοιχειοθετήσουν ελληνική υπαιτιότητα στο πολύνεκρο ναυάγιο. Βρε πρεμούρα να το φέρουν από δω, να το στρέψουν προς τα εκεί, να το απλώσουν προς τα πάνω και να το διπλώσουν και προς τα πέρα, μέχρι να ανακαλύψουν κάποια παρανυχίδα του συμβάντος που δείχνει ότι το λιμενικό έδρασε λανθασμένα, άρα εγκληματικά. Βρε ζήλο που επιδεικνύουν να το αναλύσουν, να το εξετάσουν, να το διυλίσουν το τραγικό γεγονός, μέχρι να οδηγήσουν το συμπέρασμα εκεί που είχαν αποφασίσει από την αρχή. Είμαστε δολοφόνοι εγκληματίες.

Αυτό που ζούμε τούτες τις μέρες από τη μεριά του Σύριζα, ξεφεύγει κάθε πλαισίου πολιτικής στόχευσης και καταλήγει εσωτερικός ψυχαναγκασμός τους. Μόνο έτσι εξηγείται το μίσος που αναδεικνύουν τα λόγια τους, παρά το γεγονός ότι κάθε εχέφρων άνθρωπος καταλαβαίνει πως αυτή η επιχειρηματολογία τους κάνει εκλογική ζημιά. Προφανώς, το αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι, δε γίνεται να είναι τόσο μακριά από τη σκέψη του μέσου Έλληνα, απλώς τα Συριζοστελέχη έχουν τρελαθεί τόσο πολύ που δεν υπολογίζουν πια τίποτα.

Ούτε πολιτικά κόστη υπολογίζουν πια, ούτε την πιθανότητα ακόμα μεγαλύτερης πτώσης τους σκέφτονται. Τα ‘χουν πάρει τόσο πολύ στο κρανίο με το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου και έχουν χάσει κάθε αίσθηση αυτοσυγκράτησης, που πλέον αφήνουν ελεύθερα τα συναισθήματα τους να ξεχειλίζουν αδιαφορώντας για τη συνέχεια. Άρχισαν με το «δεν αποδίδουμε ευθύνες, ερωτήματα διατυπώνουμε» και μέσα σε τρεις μέρες έφθασαν να λένε το «είστε δολοφόνοι» με την ευκολία που αναπνέουν.

Μοιάζουν με ζωντανά που έσπασαν το σκοινί που τα κρατούσε και τώρα κάνουν σαν παλαβά τρέχοντας ανεξέλεγκτα γύρω - γύρω χωρίς σκοπό. Μου είπε κάποιος ότι αυτή η ακραία επιχειρηματολογία τους είναι η απόδειξη ότι δεν τους ενδιαφέρει πια το κέντρο, αλλά προσπαθούν να πάρουν τους ψηφοφόρους των αριστερών γκρουπούσκουλων. Μακάρι να ήταν έτσι, θα έδειχναν ότι διαθέτουν ακόμα έναν κάποιον πολιτικό ορθολογισμό, πλην εγώ φοβούμαι ότι κινούνται άνευ στρατηγικής και με μοναδική ατμομηχανή την ανεξέλεγκτη οργή τους κατά του Μητσοτάκη.

Να μου το θυμάστε λοιπόν, ότι κατά την ίδια μέθοδο, μετά και το αποτέλεσμα της επόμενης Κυριακής, η ακόμα πιο συσσωρευμένη οργή τους θα ξεσπάσει κατά του κόσμου. Θα κόψουν τελείως καπίστρι και θα πουν αυτά που πραγματικά πιστεύουν. Εκεί θα γελάσουμε.

dimitris.kabourakis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου