Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

Για να εκλείψει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης Μία Ρηξικέλευθη Πρόταση Δημιουργία ανάπτυξης στις φτωχές χώρες της Αφρικής


 
Γράφει ο

Νίκος Αναγνωστάτος

Με αφορμή το τραγικό ναυάγιο και την εκατόμβη των πνιγμένων αθώων γυναικόπαιδων, κάτι που μας συντάραξε όλους και όλοι διερωτώνται pourquoi και τι μπορεί να γίνει για να εκλείψει αυτή η τόσο θλιβερή υπόθεση, δεινοπαθούντων ανθρώπων.

Μια πρώτη απορία αλλά και συμπέρασμα συγχρόνως είναι ότι ενώ η Αφρική είναι μια πλούσια Ήπειρος, την οποία εκμεταλλεύτηκαν για χρόνια ευρωπαϊκές χώρες με τις αποικίες τους, από τις οποίες απομυζούσαν όλον τους τον πλούτο. Φεύγοντας όμως οι Ευρωπαϊκές χώρες από τις αποικίες τους, ο πλούτος της χώρας ήταν πάντα εκεί, αλλά οι ντόπιοι κυβερνήτες δεν ήξεραν τον τρόπο εκμετάλλευσης αυτών για ανάπτυξη και έτσι οι λαοί τους φτώχυναν και πείνασαν και τώρα ψάχνουν τις ευρωπαϊκές χώρες ως καταφύγιο επιβίωσης με τα γνωστά αποτελέσματα.

Η ιδέα που αναφύεται, είναι αν θα ήταν δυνατό να βρεθεί κάποιος τρόπος να διδάξει τους πολίτες τους τον τρόπο ανάπτυξης, αυτόν που οι αποικιοκράτες τους εφάρμοζαν για να εκμεταλλεύονται τις πλουτοπαραγωγικές πηγές τους. Εύκολο; Καθόλου! Επιδιώξιμο; Ίσως!

Η ρηξικέλευθη ιδέα μου είναι η εξής:

Με πρωτοβουλία του ΟΗΕ και απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, να συγκροτηθούν δύο ομάδες ειδικών για κάθε φτωχή χώρα.

Η μία να είναι η Κυβέρνηση και ηάλλη,ένα διεθνές στρατιωτικό σώμα, που θα εξασφαλίζει όπου και όταν χρειάζεται, την τάξη και την απρόσκοπτη λειτουργία του κράτους και των επιχειρήσεων.

Η μεν κυβέρνηση θα αποτελείται από διεθνούς εμβέλειας αναγνωρισμένης ικανότητας πρόσωπα, που θα εγκατασταθούν για πέντε ή δέκα χρόνια διακυβέρνησης,  είτε με τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών αρχόντων ή/και του λαού της χώρας, είτε με την επιβολή της, υπό την εποπτεία του ΟΗΕ και του Συμβουλίου Ασφαλείας, με τα αντίστοιχα όργανα που θα συγκροτήσουν.

Η κυβέρνηση αυτή να προσκαλέσει κατάλληλους διεθνείς επενδυτές, αναλόγως με το είδος της πλουτοπαραγωγικής πηγής κάθε χώρας, για να μελετήσουν τον τρόπο εκμετάλλευσης αυτών, ως επιχειρηματίες επενδυτές.

Η κυβέρνηση θα υπαγορεύσει τους όρους εργασίας, πάντοτε με ντόπιους εργάτες, εκτός ειδικών συμβούλων και εποπτών της λειτουργίας των επιχειρήσεων και της εργασίας, καθώς και τους φορολογικούς όρους, οι οποίοι, με κοινή συναίνεση, θα αποσκοπεί στην σταδιακή βελτίωση των όρων διαβίωσης των πολιτών,

Το στρατιωτικό σώμα, θα αποτελείται από Στρατιωτικούς και Αστυνομικούς, οι οποίοι θα προέρχονται από τα προηγμένα κράτη μέλη του ΟΗΕ, με ετήσια ή εξαμηνιαίαθητεία, εναλλάξ από τα διάφορα κράτη. Ο κανονισμός συγκρότησης και λειτουργίας των σωμάτων αυτών, θα διατυπωθεί και αποφασιστεί από ειδικούς του ΟΗΕ και του Σ.Α.

Τον πρώτο χρόνο και μέχρι να λειτουργήσει παραγωγικά το σύστημα, ο ΟΗΕ, με αναλογική συνεισφορά των πλούσιων κρατών της υφηλίου, θα ενισχύει χρηματικά τους πολίτες της χώρας, ώστε να γίνει δεκτό το σχέδιο από την πρώτη στιγμή, χωρίς καμιά δικαιολογία ή αντίρρηση.  

Το σχέδιο αυτό ίσως να μην πρέπει να εφαρμοστεί συγχρόνως σε όλες αυτές τις φτωχές χώρες της Αφρικής, αλλά αρχίζοντας από την πλέον φτωχή ή όπου είναι ευκολότερο να εφαρμοστεί και ευθύς ως διαπιστωθεί στην πράξη η επιτυχία, να εφαρμόζεται σταδιακά και στις άλλες.

Είμαι βέβαιος ότι αν μελετηθεί προσεκτικά η ιδέα αυτή, θα συμφωνήσουν ΟΗΕ και Σ.Α., ότι θα αποδώσει γρήγορα και θα λυθεί για πάντα η ανάγκη μετοίκησης των πολιτών στις ευρωπαϊκές κυρίως  χώρες και θα είναι όλοι ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι.

Καλείται η κυβέρνηση που θα προκύψει στις 26 Ιουνίου, να μελετήσει την ιδέα αυτή και ενδεχομένως να την βελτιώσει ή και να την αλλάξει τελείως, αλλά πάντοτε προς την κατεύθυνση να αναπτυχθεί ο πλούτος κάθε φτωχής χώρας της Αφρικής. να την προωθήσει στην Ε.Ε. η οποία θα την εισηγηθεί στον ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας για εφαρμογή.

Παράκληση να μην πεταχτεί στον κάλαθο χωρίς μελέτη και τεκμηρίωση.

          Νικόλαος Αναγνωστάτος

          Thiakos.blogspot.com

e-mail: nanagnostatos@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου