Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

Δημοσκόπηση GPO: Στο 25,6% εκτινάσσεται η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου

 

Δημοσκόπηση GPO: Στο 25,6% εκτινάσσεται η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου

Ανοίγει ακόμα περισσότερο η ψαλίδα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, μία εβδομάδα πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων διαμορφώνεται στις 25,6 μονάδες, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 44,5% και τον ΣΥΡΙΖΑ 18,9%. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ακολουθεί με 12,4%.

Στην πρόθεση ψήφου, η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στις 24,1 μονάδες, καθώς η πρώτη λαμβάνει 41,9% των ψήφων και ο δεύτερος 17,8%, ενώ το τρίτο ΠΑΣΟΚ 11,7%.

Με βάση την εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ αναμένεται να λάβει στη νέα Βουλή 164 έδρες έναντι 53 του ΣΥΡΙΖΑ.

Στα υπόλοιπα κόμματο, το ΚΚΕ φαίνεται ότι διατηρεί τις δυνάμεις του χωρίς μεταβολές στο 6,5%, η Πλεύση Ελευθερίας χάνει σχεδόν μια μονάδα, λόγω της αναταραχής με τα ψηφοδέλτια και συγκεντρώνει 3,5%, όσο και η Ελληνική Λύση.

Η Νίκη λαμβάνει 2,9%, στο 2,5% είναι το ΜέΡΑ25, ενώ εμφανίζεται για πρώτη φορά το ακροδεξιό κόμμα Σπαρτιάτες με 2,1% που στηρίζει ο καταδικασμένος Ηλίας Κασιδιάρης.

Στην ερώτηση για το είδος της κυβέρνησης που θα ήθελαν οι πολίτες να προκύψει μετά τις εκλογές, το 45,9% απαντά αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, το 21,8% κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και το 9,4% συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει στη συγκεκριμένη ερώτηση η ανάλυση των φηψοφόρων με αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνουν σε ποσοστό 70,5% ότι επιθυμούν μια κυβέρνηση συνεργασίας του κόμματος με το ΠΑΣΟΚ, τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ είναι 18,9%.

Διάθεση αλλαγής ψήφου στις επερχόμενες εκλογές εκφράζει το 17,1% του συνόλου με τον δείκτη μεταβλητότητας να καταγράφεται υψηλότερα στον ΣΥΡΙΖΑ με 17,1 και στο ΠΑΣΟΚ με 18%. Στον αντίποδα μόλις το 5% των ψηφοφόρων της ΝΔ τον Μάιο σκέφτεται τώρα να κάνει άλλη επιλογή στην κάλπη.

Παράλληλα, η δημοφιλία του Κυριάκου Μητστοτάκη παραμένει σε υψηλά επίπεδα (53,9%), τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 26,6% των θετικών απόψεων που τον κατατάσσει στην 5η θέση του πίνακα δημοφιλίας των πολιτικών αρχηγών πίσω από Δημήτρη Κουτσούμπα, Νίκο Ανδρουλάκη και Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου