Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

Το deal του Τσίπρα με τους Τούρκους

 

Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να έφτασε μέχρι το θεσμικό ατόπημα να επισκεφτεί τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό για να του… παραπονεθεί σχετικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει για την επιρροή του τουρκικού προξενείου στη Ροδόπη μετά τη «νίκη» του υποψηφίου του Οζγκιούρ Φερχάτ στην περιοχή, όμως θα πρέπει να κοιτάξει στο δικό του κόμμα και τους πρώην συμβούλους του ψάχνοντας για εκείνους που τροφοδοτούν τη σχετική κουβέντα.

Του Αντώνη Αναστασόπουλου

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στην Κομοτηνή απαξιώθηκε από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τη δικαιολογία πως πρόκειται για τη «σύζυγο του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή», ενώ τον Θανάση Καλογιαντσίδη, ο οποίος έχει αποχωρήσει από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος στη Ροδόπη, μιλώντας για «παράδοση στο τουρκικό προξενείο», δεν τον… αναγνωρίζουν. Όμως, ένας πρώην διπλωματικός σύμβουλος του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, ο Γιώργος Αϋφαντής, έριξε τις δικές του «βόμβες» διαλύοντας το αφήγημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους. Ο πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα Γιώργος Αϋφαντής αποκάλυψε δημοσίως ότι η τουρκική πρεσβεία απαίτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να «φαγωθεί» από τα ευρωψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ η Σουλεϊμάν Σαμπιχά και ο Τσίπρας υπάκουσε! Ο άνθρωπος καταγγέλλει ανοιχτά τη συναλλαγή του ΣΥΡΙΖΑ με την τουρκική πρεσβεία με αντικείμενο την εκχώρηση ψήφων της μειονότητας στη Θράκη έναντι της προώθησης τουρκοφρόνων «εργαλείων» στο ελληνικό

Κοινοβούλιο και στην Κουμουνδούρου είναι απλώς Τρίτη! «Πέρα από την απευθείας παρέμβαση του Τούρκου πρέσβη στον Νίκο Παππά, ως υποστηρικτική χορωδία λειτούργησαν οι Νίκος Φίλης, Νίκος Βούτσης, Μαρία Ρεπούση και Μαρία Γιαννακάκη (οι δύο τελευταίες βουλεύτριες της ΔΗΜΑΡ ακόμη τότε, αλλά διαπραγματευόμενες την προσχώρησή τους στον ΣΥΡΙΖΑ) και οι καθηγητές Δημήτρης Χριστόπουλος και Κώστας Τσιτσελίκης. Όλοι αυτοί (εκ παραλλήλου με τον Τούρκο πρέσβη) είχαν βεβαιώσει “αυθεντικά” τον Αλέξη Τσίπρα ότι η Σουλεϊμάν Σαμπιχά ήταν εθνικιστικό κατασκεύασμα της ΕΥΠ, άρα απαράδεκτη για το ψηφοδέλτιο. Ο δε υποψήφιος ευρωβουλευτής Χριστόπουλος είχε προχωρήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες σε αναίσχυντη επίθεση κατά της Σαμπιχά, καταγγέλλοντας ότι αποτελεί “μειονότητα μέσα στη μειονότητα” (λόγω ελληνοφροσύνης) και ότι “προσπαθεί τάχα να μας πει ότι η μειονότητα δεν είναι ένα ενιαίο, συμπαγές τουρκικό πράγμα”», αναφέρει σε ανάρτησή του ο κ. Αϋφαντής.

Σε εκτενές άρθρο του, το οποίο επιγράφεται στον τίτλο «Τι έζησα ως διπλωματικός σύμβουλος του Τσίπρα – Τα “δανεικά” της ΝΔ» και δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο slpress.gr, ο Έλληνας διπλωμάτης και πρώην διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ περιγράφει πώς στελέχη του κόμματος βεβαίωσαν μαζί με τον Τούρκο πρέσβη ότι η Σουλεϊμάν Σαμπιχά είναι απαράδεκτη για το ψηφοδέλτιο, με αποτέλεσμα ο ίδιος να ακολουθήσει την οδό της παραίτησής του.

Υποταγή στις εντολές της Άγκυρας

Ο κ. Αϋφαντής δηλώνει πως ήρθε «κατάμουτρα αντιμέτωπος σε ανύποπτο χρόνο (Ιούνιος 2014) με την πικρή αλήθεια της προνομιακής επιρροής της τουρκικής πρεσβείας στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και με απτή συναλλαγή: προώθηση τουρκοφρόνων πολιτευτών τύπου Ζεϊμπέκ (τώρα πλέον και του Φερχάτ, 2 στα 2!) στην ελληνική Βουλή μέσω ΣΥΡΙΖΑ, έναντι μαζικής κατάθεσης στο εκλογικό ταμείο του κόμματος των 30.000-40.000 περίπου μειονοτικών ψήφων, χονδρεμπορικής επιρροής της τουρκικής πρεσβείας σε Ροδόπη και Ξάνθη».

Μάλιστα, ο κ. Αϋφαντής προσπάθησε μάταια να εξηγήσει στον κ. Τσίπρα ποια είναι η αλήθεια: «Διαβεβαίωσα αμέσως τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως γνώριζα μέσα από την υπηρεσία μου στο υπουργείο Εξωτερικών την πορεία της Σαμπιχά για πάνω από 10 χρόνια και -όπως και άλλοι συνάδελφοί μου- είχα άριστη γνώση ότι ούτε υβρίδιο ούτε υποτακτικό προϊόν της ΕΥΠ ήταν, αλλά αυθεντικό “αγριόχορτο” των κοινωνικών αγώνων στην περιοχή. Εις μάτην!».

Ο πρώην σύμβουλος του κ. Τσίπρα σοκάρει με τις αποκαλύψεις του και οδηγείται, όπως λέει, σε παραίτηση: «Συνειδητοποίησα ακόμη ότι για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ η άποψή μου ως διπλωματικού του συμβούλου μετρούσε πολύ λιγότερο απ’ ό,τι οι απαιτήσεις και προσφορές του Τούρκου πρέσβη. Ως ύστατο μέσο προειδοποίησης και διαμαρτυρίας για τον κατήφορο που επέλεξαν ο πρόεδρος και οι λοιποί -νεόκοποι τότε- πολιτικοί ταγοί της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να βαδίσουν, υπέβαλα πάραυτα και αμετάκλητα την παραίτησή μου από τη θέση του διπλωματικού συμβούλου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επερχόμενου πρωθυπουργού».

Στη συνέχεια ο κ. Αϋφαντής αναφέρει: «Η ανακοίνωση της παραίτησής μου έγινε μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου του 2014, οπότε επέστρεψα στο υπουργείο Εξωτερικών και έπειτα από λίγο τοποθετήθηκα πρέσβης της Ελλάδας στην Τεχεράνη. Κοντολογίς, έφυγα όταν εισέρρεαν στον ΣΥΡΙΖΑ τα μιλιούνια στελεχών που ανακάλυψαν ότι είχαν κάποιο θείο ή αδελφό της γιαγιάς τους στο ΕΑΜ. Διέσωσα -όπως εκ των υστέρων αποδείχτηκε- την αξιοπρέπειά μου, διότι λίγο αργότερα η κυρία Μπαρουκτσού (τρίτη στην ιεραρχία στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα) απέκτησε μέσω του συντρόφου της, που ήταν ο νέος διπλωματικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, προνομιακή πρόσβαση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πλέον πρωθυπουργό…».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο διπλωμάτης στρέφει και τα βέλη του κατά της ΝΔ λέγοντας: «Είμαι πεπεισμένος ότι η ηγεσία της ΝΔ δεν ενοχλείται από τη συναλλαγή με το τουρκικό προξενείο και την Τουρκία για τις ψήφους των μειονοτικών που επηρεάζουν. Την ενοχλεί όμως η επιλογή της τουρκικής πλευράς να συναλλαχθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου