Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Τσίπρας: «Mea culpa» η απλή αναλογική -«Στον ΣΥΡΙΖΑ θα κάνουμε ταμείο 26 Ιουνίου, θα κριθούμε όλοι, και εγώ»


Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, αίθουσα σύνταξης και κείμενο που λέει "Ανεπαρκεστατος & ανερματιστος Απλά χωρίς όραμα Mea culpa Εβαλε την χωρα ο περιπέτεια των έων εκλογών ΕΚΛΟΓΕΣ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΣΙΠΡΑΣ: ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ H ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ"
Συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στον ΣΚΑΪ / 08/06/2023  20:14  UPD: 09/06/2023  13:24

O Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ παραδέχθηκε πως ήταν λάθος του η απλή αναλογική, ενώ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε τη φράση «Mea culpa» - που στα λατινικά σημαίνει «λάθος μου». Ήταν η περίφημη έκφραση που είχε χρησιμοποιήσει ο Ανδρέας Παπανδρέου για το Νταβός και τη συνάντηση με τον Οζάλ.

Τσίπρας: «Mea culpa» η απλή αναλογική, ήταν ένα όραμα που δεν περπάτησε

«Μας στοίχισε πάρα πολύ. Θέλω να είμαι ειλικρινής, χωρίς να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου. Η απλή αναλογική λειτούργησε ουσιαστικά σε μια προοπτική κατακερματισμού των δυνάμεων που θα μπορούσαν να συνεργαστούν προκειμένου να κάνουν κυβέρνηση.

Εμείς στηρίξαμε την επιλογή που κάναμε το 2016, τα κόμματα του προοδευτικού χώρου την απέρριψαν, κι αυτό νομίζω συνέτεινε καθοριστικά ώστε να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Η ΝΔ είχε μια σαφή θέση, την απέρριπτε και ήθελε αυτοδυναμία, εμείς μιλούσαμε για την ανάγκη συνεργασίας, άρα λοιπόν αυτή η στάση των υπόλοιπων κομμάτων ακύρωσε αυτή τη στρατηγική επιλογή. Μπορώ σήμερα να σας πω "mea culpa". Η απλή αναλογική ήταν ένα όραμα που δεν περπάτησε». 

Σε ερώτηση εάν το παίρνει επάνω του, απάντησε: «Εντάξει, εγώ έχω την ευθύνη, οι ηγέτες έχουν πάντα την ευθύνη για τις συλλογικές αποφάσεις».
Τσίπρας για το αν θα παραιτηθεί

«Όλοι θα κριθούμε στις εκλογές, προφανώς και εγώ» είπε επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κάνοντας λόγο για κρίσιμη αναμέτρηση.

Ερωτηθείς εάν θα παραιτηθεί σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Θα κάνουμε ταμείο τις 26 Ιουνίου και θα πάρουμε τις συλλογικές μας αποφάσεις».

Στο ερώτημα της Σίας Κοσιώνη εάν υπάρχει «σκορδαλιά χωρίς σκόρδο» (αναφερόμενη σε προηγούμενη δήλωση του κ. Τσίπρα), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε χαμογελώντας: «Όλα υπάρχουν».
Ολομέτωπη επίθεση Τσίπρα σε Ανδρουλάκη: Το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα-συμπλήρωμα

Ο Αλέξης Τσίπρας επετέθη στο ΠΑΣΟΚ και στον Νίκο Ανδρουλάκη, λέγοντας πως θέλει να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Είπε ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα εξουσίας, κατηγορώντας τον κ. Ανδρουλάκη ότι πανηγυρίζει επειδή ανέβασε τα ποσοστά του κατά τρεις μονάδες, λες και νίκησε, ενώ η ΝΔ κατέγραψε μια ιστορική νίκη, κάτι το οποίο προβληματίζει τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ, εμμέσως, ως κόμμα-συμπλήρωμα και επανέλαβε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μοναδικός προοδευτικός πυλώνας.

«Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να είναι ευτυχής που έχει απέναντί του τον κ. Ανδρουλάκη, επειδή έκαψε στις πρώτες εκλογές την απλή αναλογική», ενώ υποστήριξε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη ΝΔ, κάτι που εξυπηρετούσε το αφήγημα Μητσοτάκη, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Τότε έλεγε "δεν θα αφήσω τη χώρα ακυβέρνητη", τώρα λέει ότι δεν θα στηρίξει ακόμη και αν η ΝΔ έχει 149 βουλευτές. Αυτό πάλι εξυπηρετεί τον κ. Μητσοτάκη να θέτει εκβιαστικά διλήμματα για αυτοδυναμία».

«Στόχος και όραμά μας είναι το 2027 η χώρα να είναι μια χώρα ευημερίας, δικαιοσύνης, ισότητας και δημοκρατίας», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Όπως σημείωσε, το πρόγραμμα που παρουσίασε χθες δεν έχει αλλάξει και περιλαμβάνει τους ίδιους «κοστολογημένους στόχους», ωστόσο επέλεξε να το παρουσιάσει ξανά γιατί, όπως ανέφερε, την προηγούμενη προεκλογική περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να επικοινωνήσει τις θέσεις και τις προτάσεις του. «Κάναμε επανατοποθέτηση προϊόντος» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας παράλληλα πως επρόκειτο για ένα «συνολικό έλλειμμα», καθώς δεν έγινε επαρκής «συζήτηση για τα προγράμματα, έγινε κυρίως για το χθες».

Όσον αφορά τις προοπτικές της επόμενης κάλπης για τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν, είναι και θα είναι κόμμα εξουσίας, όχι διαμαρτυρίας, ούτε κόμμα συμπληρωματικό των κομματικών αντιπάλων του, όπως το ΠΑΣΟΚ». Πρόσθεσε, δε, ότι για ένα κόμμα εξουσίας πάντα στόχος είναι η νίκη, ωστόσο παραδέχτηκε πως «είναι εξαιρετικά δύσκολη η αλλαγή των συσχετισμών δυνάμεων». «Θα δώσουμε τη μάχη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο» είπε, και τόνισε πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε περίπτωση είναι να μην αφεθεί «ανεξέλεγκτη» και «παντοδύναμη» μια κυβέρνηση της ΝΔ, κάτι που, όπως σημείωσε, δεν είναι μόνο κρίσιμο για την κοινωνία, αλλά και για τη δημοκρατία.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι έχει επίγνωση των δυσκολιών της δεύτερης κάλπης και ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα με στόχο τη νίκη στις επικείμενες εκλογές. <p>Πηγή: <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr">iefimerida.gr</a> - <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr/politiki/tsipras-apli-analogiki-mea-culpa">Τσίπρας: «Mea culpa» η απλή αναλογική -«Στον ΣΥΡΙΖΑ θα κάνουμε ταμείο 26 Ιουνίου, θα κριθούμε όλοι, και εγώ» - iefimerida.gr</a></p>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου