Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Πρόεδρος τουρκοσυλλόγου στην Τουρκία: ¨Τα νησιά του Αιγαίου και ιδιαίτερα η Ρόδος και η Κως έχουν καταληφθεί από την Ελλάδα¨…

Ο καθηγητής Μουσταφά Καϊμακτσί είναι ένας επιστήμονας ο οποίος έχει παράξει λύσεις στον τομέα της γεωργίας στην Τουρκία. Στο θέμα αυτό έχει γράψει εκατοντάδες άρθρα και 10 βιβλία.
Ο Μουσταφά είναι επίσης ταυτόχρονα πρόεδρος του συλλόγου Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Τούρκων Ρόδου και Δωδεκανήσων.



Ο Μουσταφά Καϊμακτσί από τη μία ασχολείται με τα θέματα της επικαιρότητας, ενώ συνεχίζει και τις μόνιμες εργασίες του. Τον Ιούλιο μαζί με τον κοσμήτορα Δ. Τζιχαν Οζγκουν έβγαλαν ένα νέο βιβλίο. Το βιβλίο έχει τίτλο “Τούρκοι Ρόδου και Κω : Η συμβολή τους στον τουρκικό απελευθερωτικό αγώνα και θέματα της επικαιρότητας” και είναι γραμμένο “Προς τιμήν των ηρώων Τούρκων Ρόδου και Κω που συνέβαλαν στον τουρκικό απελευθερωτικό αγώνα υπό την ηγεσία του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και είχαν διοριστεί από την τουρκική βουλή για μεταφορά όπλων και πυρομαχικών από τη Ρόδο”.
…..
Στον πρόλογο αναφέρονται τα εξής : “…..Τα νησιά του Αιγαίου και ιδιαίτερα η Ρόδος και η Κως έχουν καταληφθεί από την Ελλάδα. Τα νησιά αυτά τα οποία βρίσκονται μπροστά ακριβώς τις ακτές της δυτικής ανατολίας και κατά παράβαση των διατάξεων της συνθήκης της Λωζάννης έχουν εξοπλιστεί, αποτελούν μία απειλή προς την Τουρκία. Αλλά και ακόμη παραπέρα, οι Τούρκοι που ζουν σε αυτά τα νησιά βρίσκονται αντιμέτωποι άλλοτε με φόβο προς το κράτος, άλλοτε με την ρητορική μίσους και βίας που εξαπολύουν φανατικοί Έλληνες και άλλοτε με τις καταστροφικές πολιτικές του ελληνικού κράτους πού καταστρέφουν την εναπομείνασα οθωμανική τουρκική πολιτιστική κληρονομιά.”
Στο πρώτο τμήμα του βιβλίου, περιγράφεται πώς παράλληλα με την χρηματική στήριξη που παρείχε η Ισλαμικη και Αμυντική Κοινότητα Ρόδου και Κω, ο στενός φίλος του Μουσταφά Κεμάλ ο γιατρός Μουσταφά Μπεγκισού είχε παραιτηθεί από βουλευτής, κρυφά είχε πάει στην Ρόδο και από κει είχε στήσει κρυφό δίκτυο μεταφοράς ιταλικών όπλων προς την Ανατολία. (σελ 44)
Το ενδιαφέρον είναι το εξής, ότι και σήμερα οι Ιταλοί παίρνουν ακολουθούν μία διαφορετική στάση απέναντι στην επιθετική συμπεριφορά της Ελλάδας ενάντια στην ¨Γαλάζια Πατρίδα¨. Τουλάχιστον προς το παρόν δεν ακολουθούν την πολιτική της Γαλλίας που αποκλείει την Τουρκία. Επιστρέφοντας στην παρουσίαση του βιβλίου στο δεύτερο τμήμα εξετάζονται τα προβλήματα επικαιρότητας των Τούρκων Ρόδου και Κω από τη σκοπιά των ελληνοτουρκικών σχέσεων… Καταγράφεται πώς τα κυριότερα θέματα είναι ο εξοπλισμός των νησιών, τα χωρικά ύδατα και ο ορισμός της υφαλοκρηπίδας. από την άλλη οι Τούρκοι στα νησιά αυτά ζουν μέσα σε αδιέξοδα σε μία σειρά από θέματα όπως αναγνώριση της ιθαγένειας, εκπαίδευση, λατρεία, οργάνωση συλλόγων, προστασία πολιτιστικής κληρονομιάς, βακούφια και κλίμα πιέσεων. …..
https://www.gozlemgazetesi.com/HaberDetay/1128614/ege-adalarindan-yukselen-ciglik.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου