Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

«Nova Makedonija»: Ο μισός ΣΥΡΙΖΑ μας έλεγε Μακεδονία. Τι ψάχνουμε τώρα;

Με δημοσίευμά της η σκοπιανή εφημερίδα «Nova Makedonija» υπενθυμίζει την εποχή που πολλά κυβερνητικά πλέον στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ταχθεί υπέρ της θέσης των Σκοπίων για το θέμα του ονόματος της γείτονος. Υπό τον τίτλο «Όταν ο μισός ΣΥΡΙΖΑ μας αποκαλούσε »Μακεδονία»» η Nova Makedonija γράφει αναλυτικά ποιοι ΣΥΡΙΖΑίοι ήταν υπέρ των αιτημάτων τους, μεταξύ των οποίων βρίσκονται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Κώστας Γαβρόγλου, η Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο Νίκος Καρανίκας και πλείστοι άλλοι. 
«Οι πρόσφατες αντιδράσεις στην Ελλάδα για τις δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, που κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στα Σκόπια μας αποκάλεσε με τη συνταγματική μας ονομασία, μας μεταφέρει πίσω στο χρόνο, όταν πολλοί Έλληνες πολιτικοί δήλωναν πως δεν έχουν πρόβλημα με την ονομασία της χώρας μας» αναφέρει η εφημερίδα των Σκοπίων σύμφωνα με την αναδημοσίευση από το «Πρώτο Θέμα», ενώ παράλληλα υπενθυμίζει και ρεπορτάζ της ελληνικής εφημερίδας «Αυγή» που δημοσίευε φιλοσκοπιανή διακήρυξη με τίτλο «Οχι στον εθνικισμό και στις συναινέσεις που τον συντηρούν», την οποία υπέγραφαν 200 και πλέον στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και με την οποία ζητούσαν ευθέως από την Αθήνα να αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα με τη συνταγματική της ονομασία, δηλαδή ως «Μακεδονία». Επίσης γίνεται αφορά  στην παρουσία αντιπροσωπείας της Νεολαίας του ΣΥΝ -που μετεξελίχθηκε σε Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ- σε πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια τον Μάιο του 2008 με κεντρικό σύνθημα: «Βέτο στον εθνικισμό, εμπάργκο στον μιλιταρισμό, έξω από το ΝΑΤΟ».  Αλλά και στο 5ο Συνέδριο της Νεολαίας του Συνασπισμού, τον Δεκέμβριο του 2007, όπου εγκρίθηκε κείμενο θέσεων για το Σκοπιανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου