Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Ακυρώστε τώρα την (επαίσχυντη) Συμφωνία των Πρεσπών!

 

Σε κουρελόχαρτο τη μετέτρεψαν οι Σκοπιανοί, αφού τη χρησιμοποίησαν στο εσωτερικό της χώρας ως χαρτί για ένταξη στην Ε.Ε.

Η κατάσταση που επικρατεί στα Σκόπια μπορεί να χαρακτηριστεί επιεικώς ρευστή και εγκυμονούσα κινδύνους για την Ελλάδα, καθώς όπως φαίνεται η άνοδος των εθνικιστών του VMRO και η παραίτηση Ζάεφ από την πρωθυπουργία και την προεδρία του κόμματός του αποδεικνύουν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών, εκτός από προδοτική, είναι για τους Σκοπιανούς λευκό χαρτί, χωρίς καμία σημασία.

Οπως φαίνεται ο Ζόραν Ζάεφ δεν πήρε μαθήματα από όσα

συνέβησαν στην Ελλάδα, με τους πρωτεργάτες της προδοσίας Τσίπρα και Κοτζιά, και έπαιξε και αυτός το χαρτί της συμφωνίας στο εσωτερικό της χώρας του, θεωρώντας ότι εφόσον έκανε όλα τα χατίρια στους Ευρωπαίους, αυτοί θα τον βοηθήσουν στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις στην Ε.Ε. και είναι «καμένο» το χαρτί της συμφωνίας, γιατί, φυσικά, οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις που τόσο πολύ είχε επενδύσει ο Ζάεφ είναι άφαντες. Αν έχουν συμμάχους οι Σκοπιανοί; Φυσικά και έχουν. Την κυβέρνηση αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη του οποίου πιέζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ να κυρωθούν τα εφαρμοστικά μνημόνια από τη Βουλή, για να ολοκληρωθεί η προδοσία.

Την κατάσταση στα Σκόπια, η οποία επηρεάζει άμεσα και την Ελλάδα, περιέγραψε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς, ο οποίος απέδωσε τη συντριπτική ήττα του Ζάεφ στην κωλυσιεργία της Ευρωπαϊκής Ενωσης να δεχθεί την έναρξη ενταξιακών διαδικασιών με τη Βόρεια Μακεδονία. Ο Βούτσιτς άφησε να φανεί από τα λεγόμενά του ότι ο Ζάεφ με την παραίτησή του εξέφρασε και την απογοήτευσή του για την καθυστέρηση. Ο Ζόραν Ζάεφ, βάσει του εκλογικού αποτελέσματος, δεν είχε να επιδείξει παρά μόνο τη Συμφωνία των Πρεσπών και τα βραβεία που πήραν ως πρόθυμοι αυτός και ο Αλέξης Τσίπρας. Οπως διαπιστώνουν αναλυτές, ακόμη και το χαρτί της ένταξης των Σκοπίων στην Ε.Ε. δεν είναι καλό, καθώς οι γείτονες δεν έχουν πειστεί από την αναγκαιότητα της ένταξής τους.

Αυτοί που έχουν πειστεί όμως είναι οι πρόθυμοι της Ελλάδας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αντί να ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών, μετά τις συνεχείς παραβιάσεις της από τους Σκοπιανούς, διαλαλεί σε όλα τα φόρα την υποστήριξή της στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Σκοπίων στην Ε.Ε.

Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα με τόσο έντονο τρόπο, που μοιάζει περίεργος. Δεν εξηγείται αλλιώς η σπουδή του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, απείλησε ακόμη και με αλλαγή της στάσης της Ελλάδας όσον αφορά τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Σκοπίων, αν δεν τηρήσουν κατά γράμμα την επαίσχυντη συμφωνία: «Πολύ μας προβληματίζουν οι εξελίξεις στη Β. Μακεδονία. Η επιστροφή σε μία εθνικιστική ρητορική από τους γείτονές μας ουσιαστικά θα μας οδηγήσει στο να επανακαθορίσουμε την εθνική μας θέση για τη στήριξη της διευρυνσιακής διαδικασίας».

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντησή του με τον Σλοβένο ομόλογό του, χθες, εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στη γειτονική χώρα: «Δυστυχώς όμως θα πρέπει να κρούσω έναν κώδωνα κινδύνου. Η ευρωπαϊκή πορεία των δυτικών Βαλκανίων θα μπορούσε να είναι αναστρέψιμη. Και γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει να επενδύσουμε όλες μας τις δυνάμεις, καθώς ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος τα δυτικά Βαλκάνια να γλιστρήσουν πίσω, θα μου επιτρέψετε να πω στο βαλκανικό τους παρελθόν».

Ρευστή η κατάσταση στα Σκόπια, ευκαιρία για την Ελλάδα, αλλά μοιάζει να χάνεται. Ο Ζάεφ επιμένει στην παραίτησή του, θεωρώντας πως αποτελεί μέσο πίεσης προς τους Ευρωπαίους, και έστειλε στη συνάντηση της πρωτοβουλίας «Ανοιχτά Βαλκάνια» στο Βελιγράδι τον σημερινό αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκολα Ντιμιτρόφ, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς και τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Εντι Ράμα. Τον Ντιμιτρόφ, μάλιστα, που υπέγραψε τη Συμφωνία των Πρεσπών το 2018, «βλέπει» νέο πρωθυπουργό στα Σκόπια η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung».

Άρχισαν τα όργανα! Δημοτικοί σύμβουλοι αφαιρούν το «Βόρεια» από το «Μακεδονία»

Τα προβλήματα που προκαλεί στην πατρίδα μας η προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών ξεπηδούν πλέον το ένα μετά το άλλο, μέσα από τις αναταράξεις που προκάλεσε στα Σκόπια το αποτέλεσμα του β’ γύρου των δημοτικών εκλογών στη χώρα. Ενα αποτέλεσμα συντριπτικό για τον πρωθυπουργό του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDSM) Ζόραν Ζάεφ, το οποίο -όπως τουλάχιστον είχε ο ίδιος υποσχεθεί- θα έπρεπε ήδη να τον έχει οδηγήσει στην παραίτηση από τη θέση του.

Μέχρι να αποφασίσει όμως τι θα κάνει τελικά ο Ζάεφ, ο ηττημένος εκλογικά πολιτικός «κολλητός» των Τσίπρα και Κοτζιά, ο αντίπαλός του, υπερεθνικιστής αρχηγός του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, βρήκε ξανά τον χώρο να μιλήσει και για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, δήλωσε πως «εάν με ρωτάτε αν θα εργαστούμε προκειμένου αυτή την πραγματικότητα μία μέρα που θα έχουμε την ευκαιρία να την αλλάξουμε, σας λέω “ναι”, θα εργαστούμε να την αλλάξουμε. Αλλά στην παρούσα φάση αυτή είναι η πραγματικότητα στην οποία λειτουργούμε όλοι εμείς ως πολίτες της Μακεδονίας και αυτή η πραγματικότητα είναι τόσο οδυνηρή, ταπεινωτική για όλους εμάς που νιώθουμε τη Μακεδονία και μόνο τη Μακεδονία ως πατρίδα μας» ανέφερε ο Μίτσκοσκι – επιμένοντας στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Φωτιές όμως με… προσάναμμα τις Πρέσπες άναβαν χθες και δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέχθηκαν με το κόμμα «Αριστερά» τόσο στον δήμο του Στιπ όσο και στον δήμο του Αεροντρόμ! Ο λόγος; Υπέγραψαν πανηγυρικές δηλώσεις που αναγράφουν το όνομα της χώρας ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», αγνοώντας δηλαδή τη συνταγματική ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» που προέκυψε από τη Συμφωνία.

Οι νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι τόνιζαν μάλιστα ότι αγωνίζονται για ολοένα και πιο μαζική χρήση της συνταγματικής ονομασίας που εγκρίθηκε με το δημοψήφισμα του 1991, το οποίο είναι τυπικά νόμιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί, επειδή η αλλαγή του ονόματος μετά το αποτυχημένο δημοψήφισμα του 2018 είναι αντισυνταγματική και ενάντια στην εκφρασμένη βούληση των πολιτών. Συγκεκριμένα, επικαλέστηκαν το άρθρο 38 του νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που αναφέρει ότι «θα σέβονται το Σύνταγμα, τον νόμο, τους κανονισμούς του συμβουλίου και θα προστατεύουν τη συνταγματική τάξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου