Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

"Πάρκα Ηρώων "



Κώστα  Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Μεταξύ ευάριθμων εκλεκτών συγγενών φίλων και εταίρων - τωρινών αλλά και προηγούμενων - επιχειρήθηκε να τιμηθεί η επαναλειτουργία της κρατικής ΕΡΤ μετά το "μαύρο" που είχε πέσει.   Τιμής ένεκεν έγιναν και αποκαλυπτήρια εικαστικής παρέμβασης εν μέσω κατάνυξης, πατριωτικών τόνων, αντιδημοκρατικών χαμόγελων και ευφορίας αφού επιτέλους (ξανα) αποκτήσαμε  Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.
Δυστυχώς - παρά τις άοκνες και επίμονες προσπάθειες των διοικούντων - πενιχρή /σχεδόν ανύπαρκτη ήταν η προσέλευση των εορταζόντων.  (Παρά το ότι, μόνον, οι
εργαζόμενοι εκεί, λέγεται ότι είναι 2.500).
Το χειρότερο όμως είναι ότι κυρία , τέως (συν)αγωνίστρια /σύντροφος του κυβερνώντος Κόμματος, παρευρέθη και επετέθη δριμύτατα εναντίον του εκφωνούντος τον πανηγυρικό της ημέρας Προέδρου. Αντηλλάγησαν αγοραίες εκφράσεις.
Προς τέρψιν, αλλά και βαθύτατη απογοήτευση του Πανελληνίου.
Το δράμα εκπορεύεται /ξεκινά από τους Αξιωματούχους / Αρμόδιους (καθ' ύλην , καρέκλα, ή κατά κομματική αναγνώριση) και επεκτείνεται στον λαό που εκπαιδεύεται ... εκμαυλιζόμενος .
Επί του παρόντος θα υπάρχει ένα είδος Μνημείου με μια "πλάκα" για να τιμηθούν οι αγώνες των αγωνιστών οι οποίοι θυσιάστηκαν προκειμένου να επαναλειτουργήσει η κρατική Ραδιοτηλεόραση.
Δεν αποκλείεται, του χρόνου πχ, να αποφασιστεί να στηθούν (όπως στο Πάρκο Ηρώων του Μεσολογγίου )αγάλματα, ανδριάντες,  προτομές κ. α για τους ηρωικώς πεσόντες ή στα κάγκελα σκαρφαλωμένους αγωνιστές του "έπους  της ΕΡΤ".
Μόνον για κάτι τέτοια είμαστε. Πετάμε την σκούφια μας , ... μαζί με τα μυαλά μας.
Σκέφτομαι πως αν επιδείξουμε ως λαός, την ίδια - οφειλόμενη ευαισθησία για άλλους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα,  που έχασαν μάλιστα την δουλειά τους οριστικά, θα πρέπει να γεμίσουμε την επικράτεια ασφυκτικά! (Σ.Σ Ίσως γι' αυτό να το αποφεύγουν οι αρμόδιοι).



Γίνεται μάλιστα αναφορά ακόμη και για .... νεκρούς - άμεσα, έμμεσα , ενδιάμεσα ή από σπόντα; - οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους ηρωικά μαχόμενοι ...
Δεν αποκλείεται (συνέβη και με τους "νεκρούς" εντός  του Πολυτεχνείου κάποτε) σύντομα να αρχίσουν ανασκαφές, στην ΕΡΤ, αλλά και στο λεκανοπέδιο, για να ανευρεθούν τα πτώματα/ οστά των πεσόντων.
Ψυχανεμίζομαι πως αν συνεχίσουμε έτσι, θα πρέπει να ιδρυθεί - εκτός από την Υπηρεσία /Εφορία Αρχαιοτήτων - Αρχαιολόγων - και μια υπηρεσία  "Αναζήτησης σωρών /οστών λαϊκών αγωνιστών και μνημείων  που τους αφορούν". Εμείς οι επίγονοι βαλθήκαμε να ξεπεράσουμε σε ευρηματικότητα τους προγόνους μας!
Ο ελληνισμός (θα πρέπει να ) έχει συνέχεια, μόνον αν οι Νεοέλληνες απαλλαγούν από την τάση ασυνέχειας και αυτογελοιοποίησης τους !...
Υποψιάζομαι πως οι ιθύνοντες μάλλον θα αποφύγουν την δημιουργία             "Π ά ρ κ ο υ  Η ρ ώ ω ν" στην ΕΡΤ, επειδή θα αντιμετωπίσουν το δίλημμα επιλογής προσώπων προς ... αγαλματοποίηση. Ποιούς θα συμπεριλάβουν;
Μήπως την κα που τους έβριζε - αλλά αγωνίστηκε στα κάγκελα;  Ή την κα τ. Πρόεδρο της Βουλής; Ή αρκετούς "επώνυμους" συντρόφους που πάλεψαν τότε και, μετά , διαχώρησαν τη θέση τους και απεχώρησαν;


ΥΓ  Που θα φιλοξενήσουμε Μνημεία όπως:
α. Το "Μνημείο  ΚΟΜΜΑΤΟΕΝΘΟΕΥΕΡΓΕΤΩΝ " ή το  "Πάρκο Ευεργετών  ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΩΡΩΝ"; Γιατί δεν γίνεται να τους σταματούν , ακόμη και μηχανάκια στο δρόμο να τους αποκαλούν ευεργέτες, να τους φιλούν τα χέρια (επί του παρόντος μόνον αυτά) και εμείς - οι αχάριστοι - να μην τους στήσουμε προτομές, αγάλματα, ανδριάντες.
β. Το "Μνημείο Αφέλειας" για εκείνους (62% παρακαλώ) τους  εύπιστους συμπολίτες μας, οι οποίοι έπεσαν -ηρωικώς; - στην καλοστημένη παγίδα του Δημοψηφίσματος του 2015, όπου το ΟΧΙ έγινε ... ΝΑΙ!!!
    Εναλλακτικά θα μπορούσαμε να μετονομάσουμε την πλ. Συντάγματος ως: "Πλατεία  ΟΧΙΝΑΙΔΩΝ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου