Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Ελλάδα είσαι ΜΙΑ, στην Ευρώπη άλλη καμία! Τα χρυσά μας… μωρά! Παρά το κακό της ξεκίνημα, η Εθνική έβγαλε ψυχή και μαγκιά στο παρκέ και νικώντας 65-56 το Ισραήλ κατέκτησε το τρίτο χρυσό μετάλλιο σε Ευρωμπάσκετ Νέων!

Ελλάδα είσαι ΜΙΑ, στην Ευρώπη άλλη καμία!
Νάτοι οι πρώτοι σε ΟΛΗ την Ευρώπη! Άλλη μία χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ έγραψε η Εθνική μας! Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν μπήκαν καλά στον τελικό, αλλά στη συνέχεια έδειξαν τη ΜΑΓΚΙΑ τους και επικρατώντας 65-56 του Ισραήλ, κατέκτησαν το τρίτο χρυσό μετάλλιο σε Ευρωμπάσκετ Νέων!...
Ξανά η άμυνα ήταν «κλειδί» για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με τον Κόνιαρη να ήταν κορυφαίος, καθώς αν και ξεκίνησε με 0/5 σουτ, βρήκε μετά το… χέρι του και τελείωσε το ματς με 15 πόντους. Τρομερή ενέργεια πρόσφερε και ο Λούντζης με 12 πόντους, ενώ ο Χαραλαμπόπουλος ως σταθερή… αξία έκανε νταμπλ-νταμπλ με 10 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ. 

Το ματς

Εξαιρετικά νευρική ήταν η Εθνική στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Ο πολύ καλά «κλειδωμένος» Χαραλαμπόπουλος, αλλά και η γενική αστοχία, έδωσαν την ευκαιρία στο Ισραήλ να μπει με ένα 0-5, με την Ελλάδα να πετυχαίνει το πρώτο της καλάθι στο ματς, ύστερα από τέσσερα λεπτά (2-5). Παρά την καλή τους άμυνα, οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου εξακολουθούσαν να μην κυκλοφορούν σωστά την μπάλα και έτσι οι επιθέσεις τους ήταν πολύ κακές και επιπόλαιες. Αυτό, δεν το άφησε… ατιμώρητο η ομάδα του Κάτας, η οποία με τρία διαδοχικά τρίποντα, εκτόξευσε την υπέρ της διαφορά στο +11 (2-14), περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Ωστόσο, στον εναπομείναντα χρόνο, ο Δίπλαρος μπήκε ορεξάτος στο παρκέ και προσφέροντας και στις δύο πλευρές του, η Εθνική μας μείωσε σε 9-16. 

Πολύ καλό αμυντικό ξεκίνημα για την Εθνική στη δεύτερη περίοδο, με την επίθεση να τα… χαλούσε πάλι και έτσι το σκορ να παραμένει το ίδιο (9-16), ύστερα από δύο λεπτά. Ωστόσο, στη συνέχεια ο Λούντζης βρήκε το… χέρι του έξω από τα 6,75μ. και έτσι με δύο απανωτές… βόμβες του, έβαλε για τα καλά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο παιχνίδι (15-16). Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου συνέχιζαν τις εξαιρετικές τους άμυνες, αλλά ακολούθησε ένα… στείρο επιθετικά τρίλεπτο και από τους, με τον Κόνιαρη να βάζει για πρώτη φορά την ομάδα μας μπροστά (18-16), στα τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Έκτοτε, ακολούθησε ανταλλαγή καλαθιών, με τον γκαρντ του ΠΑΟΚ να στέλνει την Εθνική στο +3 (23-20), στο 1:06’’. Ο Μπλατ προσπάθησε να κρατήσει το Ισραήλ στο ματς (23-23), αλλά ο Χαραλαμπόπουλος με τρίποντο έστειλε την Ελλάδα στα αποδυτήρια με το +3 (26-23). 

Με τρομερή πίεση στην άμυνα και τους Κόνιαρη –κατά κύριο λόγο- και Χαραλαμπόπουλο να είχαν πάρει… φωτιά από την περιφέρεια, η Ελλάδα έστειλε, για πρώτη φορά στο ματς, την υπέρ της διαφορά σε διψήφια τιμή (37-25), ύστερα από τέσσερα λεπτά. Ωστόσο, στη συνέχεια, ο ενθουσιασμός κόστισε στους παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου και έτσι ο Μπλατ ξεκίνησε μία μίνι αντεπίθεση για το Ισραήλ, το οποίο πλησίασε στους έξι πόντους (39-33), στα τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Μετά το τάιμ άουτ, οι διεθνείς έκαναν ένα 4-0 για το νέο +10 (43-33), ωστόσο και πάλι δεν διαχειρίστηκαν σωστά το προβάδισμά τους και έτσι οι Ισραηλινοί πλησίασαν ακόμη περισσότερο (45-41). Αλλά, ο Δίπλαρος έβαλε την… υπογραφή του στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, καθώς με τρίποντο πίσω από το κέντρο, διαμόρφωσε το 48-41! 

Πολύ καλή στην άμυνα ήταν η Εθνική και στην τέταρτη περίοδο, με το Ισραήλ να μένει χωρίς καλάθι στο πρώτο τρίλεπτο και τις δύο βολές του Λούντζη να τη στέλνουν στο +9 (50-41). Στη συνέχεια, ήταν η σειρά του Χρηστίδη να «μιλήσει», καθώς με τις «μάχες» που έδινε στη ρακέτα πήγε ξανά τη διαφορά στο +10 (53-43), στα μισά. Οι Ισραηλινοί άρχισαν να πανικοβάλλονται, κάνοντας πολλά «τραβηγμένα» σουτ, αλλά τους παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου να παραμένουν ψύχραιμοι και τους Λούντζη και Κόνιαρη να εκτοξεύουν τη διαφορά στο +16 (59-43), στα 4:30’’ πριν το τέλος του ματς. Οι διεθνείς μας, όμως, παρασύρθηκαν στη συνέχεια από τη μεγάλη διαφορά, κάνοντας αρκετά «φθηνά» λάθη, με τον Ζούσμαν μειώνει μόνος του σε 59-48, στα τρία λεπτά πριν τη λήξη. Έκτοτε, η Εθνική έπαιζε με τον χρόνο και παρά τα απανωτά τρίποντα του Ζούσμαν, διατηρούσε καλά το «μαξιλαράκι» της και έτσι έφτασε στη μεγάλη νίκη με το τελικό 65-56! 

Τα δεκάλεπτα: 9-16, 26-23, 48-41, 65-56 

Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Λούντζης 12 (2), Μιλεντίγιεβιτς, Κόνιαρης 15 (5 τριπ., 6 ριμπ.), Φλιώνης 2, Καρράς 6, Σκουλίδας, Δίπλαρος 8 (1), Αγραβάνης, Χρηστίδης 9, Χαραλαμπόπουλος 10 (2 τριπ., 10 ριμπ.), Μουράτος 3, Τάταρης. 

Ισραήλ (Κάτας): Άρτζι 7 (1), Μπένι, Ρούινα, Μόσκοβιτς, Μπλατ 10, Χάμπερ 4, Ραμπίνοβιτς, Σαπίρ, Ναβόν 7 (1), Κόπερμπεργκ 5, Νάτσια, Ζούσμαν 23 (5).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου