Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΣΙΠΡΑ: Αποκαλύψεις Βαρουφάκη: «Τα διηγήθηκα όλα στη Δανάη και την… κάμερα της»

baroufakisΕμπιστευτικές συζητήσεις που έκανε με τον Αλέξη Τσίπρα το δραματικό καλοκαίρι του 2015 αποκαλύπτει στο βιβλίο του Ανήλικοι στο Δωμάτιο, ο Γιάννης Βαρουφάκης. Σε ένα από τα αποσπάσματα που δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής», ο Γιάνης Βαρουφάκης, αποκαλύπτει τo σχέδιο Τσίπρα για την αντιμετώπιση της κρίσης, για ένα διπλό παιχνίδι, το οποίο μαζί με άλλα, ο πρώην υπουργός, όπως γράφει στο βιβλίο του τα εκμυστηρεύτηκε στην σύζυγό του «Δανάη και την … καμερά της»....
«Η πιο ηλίθια ιδέα»
Οπως χράφει χαρακτηριστικά ο Γιάνης βαρουφάκης: «Ο Αλέξης μου είπε οτι ο Δραγασάκης, προσπαθούσε να τον πείσει να απαλλαγεί από εμένα, την Αριστερή πλατφόρμα και τον Καμμένο και να φτιάξει κυβερνηση συνεργασίας με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Και τον διαβεβαίωνε ότι μόλις έκλεινε η συμφωνία με την τρόικα θα μπορούσε να απαλλαχθεί από τα τρια κόμματα και να με επαναφέρει. Του είπα ότι είναι η πιο ηλίθια ιδέςα  που είχα ακούσει. Χαμογέλασε και χρησιμοποίησε για τον Δραγασάκη μια έκφραση η οποία δεν μπορεί να μεταφερθεί». Ο Τσίπρας συνέχισε: » Υπάρχει όμως κάτι στην ιδέα να προχωρήσουμε με δύο τρόπους, ένα δημόσιο και έναν κρυφό. Δημοσίως να προσεγγίζουμε τους δανειστές με έναν δεξιό τρόπο, ότι τώρα είμαστε τα καλά παιδιά και ταυτόχρονα στο παρασκήνιο να ετοιμάζουμε την αντεπιθεσή μας».
Αυτό το διπλό παιχνίδι έπαιξε ο Τσίπρας το καλοκαίρι του 2015 με την αντιπολίτευση, της οποίας την συναίνεση απέσπασε για να κλείσει η συμφωνία με τους εταίρους.
«Ηξερα ότι είχε συμωνήσει με τον επόμενο υπουργό Οικονομικών αλλά έπαιξα το παιχνίδι και του πρότεινα τον Ευκλείδη (τον οποίο προσφέρθηκα να πείσω και εκείνος ότι ήθελε να το σκεφτεί».
«Και ο Σταθάκης» τον ρώτησα.
«Θα χαρώ να μην τον ξαναδώ μπροστά μου, αστον να χαθεί στα μετόπεισθεν της Βουλής»
Ο Γιάννης Βαρουφάκης αφού αρνήθηκε την προσφορά Τσίπρα να πάρει το υπουργείο Πολιτισμού, επέστρεψε στο σπίτι του, διηγήθηκε τα πάντα στη «Δανάη και την καμέρά της» κοιμηθηκε για κανα δύο ώρες και έπειτα έγραψε την έβδομη και τελευταία επιστολή παραίτησής του, ανακοινώνοντας στο blog  του: Minister no more».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου