Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Τα δισεκατομμύρια πηγαίνουν αλλού γιατί δεν έχουμε τρόπο υποδοχής

Ο καιρός περνά και τα δισεκατομμύρια γύρω μας σφυρίζουν σαν βροχή, αλλά η Ελλάδα δεν καρπούται πολλά.   

Χθες είχαμε δυο σημαντικές οικονομικές ειδήσεις. Μια εταιρεία ελληνικών συμφερόντων η Energean oil άντλησε 330 εκατ. λίρες απο την αγορά του Λονδίνου, ενω ο επιχειρηματίας κ. Ιβαν Σαββιδης πώλησε έναντι 1,6 δισ. ευρώ την Ρωσική εταιρεία του.   
Η Energean  διαθέτει δυο κοιτάσματα φυσικού Αερίου στο Ισραήλ, μια εξόρυξη πετρελαίου στην Ελλάδα, όπως κι άλλα κοιτάσματα σε Ελλάδα, Μαυροβούνιο.
Προσέξτε. Η εταιρεία η οποία διαθέτει κι ένα Αμερικάνο μέτοχο δεν απευθύνθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Υπο διαφορετικές  οικονομικές συνθήκες θα μπορούσε να γίνει έστω μια παράλληλη εγγραφή με το Λονδίνο. 
             
Για τον κ. Σαββίδη τα διαβάσατε επίσης. Ο ίδιος αν και ήταν αγαπημένος της κυβέρνησης Σύριζα- ΑΝΕΛ σε διάφορες περιπτώσεις αισθάνεται “κυνηγημένος” μετά το επεισόδιο της Τούμπας, όπως και χιλιάδες φίλοι του ΠΑΟΚ  ( σ.σ Πέρυσι η ομάδα του  όταν κατακτούσε το κύπελλο αισθανόταν καλά έναντι του Αθηναϊκού κατεστημένου δίχως ενοχή για τον τρόπο κατάκτησης του )   

Εν πάσει περιπτώσει, το θέμα μας δεν είναι ο κ. Σαββίδης. Εαν τηρεί τους κανόνες είναι καλοδεχούμενος, ιδιαίτερα επειδή προέρχεται απο ιστορικές περιοχές του Πόντου.
Αυτό που μας καίει είναι  το γεγονός ότι, στην ελληνική αγορά : “όλοι κυνηγάμε την ουρά μας' όπως είπε σωστά ένας οικονομικός διευθυντής λιανικού ομίλου. Μ άλλα λόγια, οι εταιρείες λόγω της ασθενικής ανάπτυξης δεν μπορούν να κάνουν πολλά, διότι δεν γίνονται μεγάλες κινήσεις στην οικονομία.

 Να μειωθεί η προσωπική φορολογία απο το υπέρογκο 43% ( Στην Ελλάδα η αντιπολίτευση της ΝΔ υπόσχεται μείωση στο 20% του εταιρικού φόρου, αλλά γιατί να επιχειρήσει κάποιος όταν θα φορολογηθεί με 43% ;), να επανεξεταστούν οι εισφορές των εταιρειών για τους εργαζόμενους και το ασφαλιστικό, να θεσπιστεί μόνιμο φορολογικό πλαίσιο για τις ξένες επενδύσεις ώστε να ανταγωνιστούμε την Ιρλανδια, Κύπρο κτλ, Να έλθουν 4-5 ιδιωτικά πανεπιστήμια, Να μειωθούν τα έξοδα μεταβίβασης ακινήτων, να θεσπιστούν άμεσα κίνητρα επαναπατρισμού κεφαλαίων. κτλ  Προτάσεις υπάρχουν ακόμη περισσότερες και απο πιο αρμόδιους.

 Ο καιρός περνά, και χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε πως εταιρείες όπως η Energean ή Jt International θα μπορούσαν να αφήσουν κάτι παραπάνω απο την Ελλάδα. Δεν έχουμε ούτε σωστό τρόπο υποδοχής, ούτε συμπεριφορές οι οποίες είναι ικανές για  να προσελκύσουν κάποιους επενδυτές.          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου