Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Πρώην Συριζαίοι - «αντιμνημονιακοί» φτιάχνουν κόμμα και ψάχνουν τον αρχηγό

Επιδιώκουν να συγκροτήσουν έναν χώρο διαλόγου και δράσης.

Ρήγμα στα αριστερά του Αλέξη Τσίπρα προσπαθούν να δημιουργήσουν πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Με αναφορές κυρίως στην αντιμνημονιακή περίοδο, πρόσωπα όπως ο Στρατούλης, ο Χουντής, ο Λεουτσάκος, η Βαλαβάνη, ο Ησυχος, ο Σκαμνάκης, ο Αλέκος Χαλβατζής, η Αμανατίδου, ο Νταβανέλος, η Μπόλαρη και η Γαϊτάνη επιδιώκουν να συγκροτήσουν έναν χώρο διαλόγου και δράσης.

Ανεξάρτητα από το αν υπάρχει πολιτικό κενό για κάτι τέτοιο, η αδυναμία τους έγκειται και στο γεγονός ότι δεν διαφαίνεται κάποια προσωπικότητα που θα μπορούσε να ηγηθεί του εγχειρήματος. Ο Αλέκος Αλαβάνος, για παράδειγμα, δεν δείχνει έως τώρα διάθεση να παίξει τον ρόλο αυτόν, ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει τραβήξει τον δικό της, ξεχωριστό δρόμο με την Πλεύση Ελευθερίας.

Ανδρέας Παπαδόπουλος
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου