Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΤΣΑ🤷‍♂️ που προσπάθησε να φορτώσει στον Δένδια την ακύρωση παρασημοφορήσης του ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ😝 ενώ οι νόμοι λένε ότι είναι δικιά της αρμοδιότητα🤦‍♂️


Πως γίνεται η κατάρτιση της λίστας - Απλώς έγινε  κοινωνός του καταλόγου ο υπουργός Εξωτερικών

«Σύμφωνα με τον νόμο, το υπουργείο Εξωτερικών προτείνει τα πρόσωπα τα οποία παρασημοφορεί κατόπιν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Έτσι έγινε και στην περίπτωση του κ. Αποστολόπουλου. Ο ίδιος όπως και οι υπόλοιποι, προτάθηκαν από το ΥΠΕΞ, το οποίο αποφάσισε μετά τον αποκλεισμό του»,  φέρονται να έχουν δηλώσει «κύκλοι» της Προεδρίας της Δημοκρατίας, δηλαδή συνεργάτες της Κατερίνας Σακελλαροπούλου , σχετικά με  την ακύρωση της απονομής τιμητικής διάκρισης στον Ιάσονα Αποστολόπουλο, ο οποίος έχει διακριθεί στην διάσωση προσφύγων. 

Με τις δηλώσεις «των κύκλων», φάνηκε να επιχειρείται η επίρριψη ευθυνών για την μη παρασημοφόρηση του Ιάσονα Αποστολόπουλου στο υπουργείο Εξωτερικών και τον Νίκο Δένδια.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται και στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Προεδρίας της Δημοκρατίας ( https://www.presidency.gr/tagmata-aristeias/ ), η  απονομή σε ένα πρόσωπο τιμητικών διακρίσεων ενός τάγματος Αριστείας συνιστά αναγνώριση και επιβράβευση για εξαίρετες υπηρεσίες προς την πατρίδα ή για λαμπρές επιδόσεις σε κάποιο τομέα της δημόσιας ζωής, «η απονομή τιμητικών διακρίσεων ανήκει στις αρμοδιότητες της Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με το άρθρο 46 παράγραφος 2 του Συντάγματος και τις διατάξεις του νόμου 106/1975.

Σύμφωνα με όσα επισήμως αναφέρονται στην ιστοσελίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, «προτάσεις για την επιλογή προσώπων στα οποία μπορούν να απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις υποβάλλει στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας το Συμβούλιο Ταγμάτων Αριστείας, το οποίο συγκαλείται, μια τουλάχιστον φορά το χρόνο. Για την απονομή εκδίδεται Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο προσυπογράφεται από τον Υπουργό Εξωτερικών και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ)».

Στη συγκεκριμένη περίπτωση των 29 προσώπων στα οποία απονέμονται τιμητικές διακρίσεις με αφορμή την 47η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατέστη απλώς κοινωνός του καταλόγου παρασημοφορήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ουδέν σχόλιο έκανε και ουδεμία πρόταση σχετικά με τις παρασημοφορήσεις διατύπωσε μέχρι σήμερα, ούτε προσυπέγραψε Προεδρικό Διάταγμα.

Η αναφορά στην ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας στις 23/7/2021 ότι «Mε την ευκαιρία της 47ης επετείου Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά από πρόταση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια…», προφανώς έγινε εκ παραδρομής, σημειώνουν αρμόδιες πηγές.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχετικές διαβουλεύσεις για την απονομή των παρασήμων δεν είχαν ολοκληρωθεί και δεν είχε οριστικοποιηθεί ο κατάλογος των προσώπων που θα τιμηθούν όταν δόθηκε η σχετική λίστα στη δημοσιότητα.

Ο κος Ιάσωνας Αποστολόπουλος, επιθετικός επικριτής της πολιτικής υπεράσπισης των συνόρων της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά και συνολικά των Σωμάτων Ασφαλείας, ΔΕΝ θα τιμηθεί αύριο από την ΠτΔ στην γιορτή για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
744
198
Αντιγραφή συνδέσμου στο Tweet
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Nωρίτερα, στην υπόθεση είχε παρέμβει ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος με tweet  είχε αναφέρει : 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Μάκης Πολλάτος
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου