Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Οι ψευδαισθήσεις του Αλ. Τσίπρα

Γράφει ο
Γιώργος Ν. Παπαθανασόπουλος

         Ο Ζόραν Ζάεφ, οι ποδοσφαιριστές και οπαδοί της γειτονικής χώρας  έκαμαν  την προπαγάνδα τους σε βάρος της Ελλάδος στο διεξαγόμενο Euro  μέσω των παγκόσμιας εμβέλειας τηλεοπτικών σταθμών. Πιθανότατα θα δούμε, ως Έλληνες, χειρότερες προκλήσεις, αφού με τη Συμφωνία των Πρεσπών προσφέραμε στους γείτονες «μακεδονική γλώσσα» και «ταυτότητα», τα κυριότερα δηλαδή συστατικά στοιχεία για τη δημιουργία μιας εθνικής οντότητας, και τους αποθρασύναμε με την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ.

Αυτές οι συνέπειες είχαν επισημανθεί από δέκα οκτώ διακεκριμένους πρώην πρέσβεις και πληθώρα προσωπικοτήτων της

πολιτικής, των γραμμάτων και των τεχνών, όταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έφερε τη Συμφωνία στη Βουλή,  και ανησυχούν πάντα την κοινή γνώμη.  Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, που δημοσιεύθηκε στις 20 Ιουνίου 2021 στην εφημερίδα «Το Βήμα», το 60,5% των ερωτηθέντων εξακολουθούν να μην αποδέχονται οποιαδήποτε αναφορά του ονόματος «Μακεδονία» στο γειτονικό κράτος, ενώ για το 30,5% που αποδέχεται σύνθετη ονομασία, δεν υπάρχει ερώτηση αν αποδέχεται τη συμφωνηθείσα ονομασία.

         Τώρα που ο Αλ. Τσίπρας δεν είναι υπό την πίεση του ΝΑΤΟ και που δεν έχει μπρος του την υποχρέωση ψήφισης της συγκεκριμένης συμφωνίας,  θα νόμιζε κανείς ότι θα αποκάλυπτε όλο το παρασκήνιο για το πώς προωθήθηκε η Συμφωνία των Πρεσπών, θα ζητούσε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, για την περιπέτεια που τον έβαλε και θα δήλωνε ότι θα υπερασπισθεί με κάθε τρόπο την Ιστορία και την Αλήθεια για τη Μακεδονία.

         Είναι οδυνηρό για τους Έλληνες ότι ο Αλ. Τσίπρας ζει στις ψευδαισθήσεις του. Παρά τα όσα έγιναν στο Euro εκείνος δήλωσε υπερήφανος για τη Συμφωνία. Το επιχείρημα του, ότι αν δεν την είχε υπογράψει  όλοι θα έλεγαν τη γειτονική χώρα απλά «Μακεδονία», ενώ τώρα τη λένε «Βόρεια Μακεδονία» είναι αδύναμο. Ο άνθρωπος δείχνει να αγνοεί πως εκείνο που ενδιέφερε το ΝΑΤΟ ήταν η Ελλάδα να αποδεχθεί την εθνική οντότητα των βορείων γειτόνων μας. Χωρίς τη δική Της συμφωνία ουδέν είχε επιτύχει. Η Ελλάδα έπρεπε να υποκύψει.  Στην εφαρμογή της γεωπολιτικής αγνοούνται αλήθεια, ιστορία, δίκαιο. Πρώτα επιτυγχάνονται οι γεωπολιτικοί στόχοι και στη συνέχεια επιχειρείται η θεραπεία των παρενεργειών... Κρίμα που ο Αλ. Τσίπρας αγνοεί βασικούς κανόνες της γεωπολιτικής...

         Το δυσάρεστο για την Ελλάδα είναι πως ο Αλ. Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Μακεδονίας, υπεραμύνθηκε της Συμφωνίας και τόνισε ότι αν γύρναγε τον χρόνο πίσω θα έκανε μεγαλύτερη προσπάθεια «για να κοινοποιηθούν σε όλο τον ελληνικό λαό τα οφέλη της Συμφωνίας, που τώρα όλο και περισσότεροι αναγνωρίζουν». Μια ακόμη ψευδαίσθησή του. Δεν του απαντούν μόνο οι δημοσκοπήσεις, αλλά τα προβλήματα που προκύπτουν με τους γείτονες σε όλους τους τομείς της εμπορικής, βιομηχανικής και κοινωνικής δραστηριότητας της Μακεδονίας. Για τη Συμφωνία ο Αλ. Τσίπρας θα έπρεπε να μην ξύνει πληγές και να σιωπά. Να αφήσει να την κρίνουν η Ιστορία, οι σημερινοί και οι  αγέννητοι Μακεδόνες, ο Ελληνισμός.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου