Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Ευτράπελες αντικορωνοικές νότες

Κώστα  Δημ  Χρονόπουλου 

(Αρθρογράφου –Σχολιογράφου)

Δεν γνωρίζω πόσο καλά, εσείς, νομίζετε ότι πάμε , όμως εγώ μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν θα πλήξουμε.

Η ….  πολιτικοποίηση (σ.σ το ορθό: κ ο μ μ α τ ι κ ο π ο ί η σ η, αφού εδώ και χρόνια ο κομματισμός εκτέλεσε και αντικατέστησε την πολιτική των πάντων-και του  covid 19 –)  καλά κρατεί.

 Mέτρα λαμβάνονται, αλλά έπρεπε να ληφθούν άλλα που δεν πάρθηκαν. Η κομματικοιδεοληπτική αξιολόγηση –«αντιδημοκρατικά», «ρατσιστικά», «διαχωριστικά /διχαστικά» κ.α ανάλογα φληναφήματα , αναμασήματα και λαϊκιστικά φερσίματα στην ημερήσια διάταξη. «Αποστέρηση δικαιωμάτων» «προσωπική αυτοδιάθεση/δικαίωμα του καθενός να ορίζει το ….σώμα του», καχυποψία ως προς την ανάγκη του εμβολιασμού, αντίθεση με τον πλουτισμό των διαφόρων εταιριών –παρασκευαστών εμβολίων.

Το κοινό σε σύγχυση. Η επιφυλακτικότητα, λόγω αλληλοσυγκρουόμενων πληροφοριών ενημερώσεως, οδηγεί σε αναβλητικότητα, στάση αναμονής, μη συμμετοχής στην ενιαία προσπάθεια τόσο στον Τόπο μας, όσο και Διεθνώς.

Σε ότι μας αφορά σημειώνω πως η παρούσα Κυβέρνηση, έκανε ό, τι μπόρεσε. Αλλά δεν απέφυγε λάθη, καθυστερήσεις και ανακολουθίες.

Εκτιμώ ότι δεν ευθύνεται για τα παραπάνω, μόνον η ίδια, αλλά και η ποιότητα της κομματικοκατευθυνόμενης παραπληροφόρησης, οι αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις των επαϊόντων επιστημόνων, καθώς και η μη τήρηση των παραινέσεων τους, τόσο από την πολιτεία , όσο και από τους πολίτες.

Όλα αυτά συνετέλεσαν στην καθυστέρηση –άρνηση εμβολιασμού από σημαντική μερίδα – άνω του 50% - του πληθυσμού.

-    Θα είμαστε ασφαλώς πολύ καλύτερα (όλοι μας) αν είχαν εμβολιαστεί πολλοί περισσότεροι συμπολίτες μας.

-    Τώρα λαμβάνονται επιπρόσθετα μέτρα – κίνητρα ώστε οι νέοι ιδίως – να παρακινηθούν να εμβολιαστούν: 150€ bonus . Δείχνει το μέτρο μια πίεση /αγωνία /επιτακτική ανάγκη να αυξηθεί άμεσα ο αριθμός των εμβολιασμένων.

Πρακτικά είναι ένας τρόπος παρώθησης, κίνητρο.

Όμως οδηγεί σε περισυλλογή και σε θλίψη. Όχι μόνον για εκείνους που το προσφέρουν , αλλά και για εκείνους που το δέχονται. Είναι ανήκουστο (sic) να σε πληρώνουν προκειμένου  να σώσεις την … δική σου ζωή!. Πόσο ολίγιστη είναι η Παιδεία /Καλλιέργεια μας ως λαού (!).Με πόσο λίγα                           ε υ ρ ω α ρ γ ύ ρ ι α σε κάνουν να θέλεις να εξαγοράσεις την προσωπική σου επιβίωση!.... Παράνοια! Απογοήτευση!.

 

 

-    Υπάρχει η πρόταση να χωριστούν τα καφέ /τα εστιατόρια /τα αναψυκτήρια σε … καπνίζοντες (αρειμανίως την πίπα της αφέλειας ή σκοπιμότητας)  αντιεμβολιαστές και … μη καπνίζοντες  (τα φούμαρα των αντιεμβολιστών). Εκείνους δηλαδή που προτιμούν να μείνουν υγιείς και ζωντανοί, μέσω εμβολιασμού. Εμβολιασμένοι λοιπόν v/s Αντιεμβολιαστών;

-    Ακούγονται φωνασκίες  φ α ι δ ρ ο λ ά γ ν ω ν  λ α ι κ ι σ τ ώ ν,                          οι οποίοι κόπτονται έντονα –σε βαθμό αυτογελοιοποίησης μάλιστα – για τον κίνδυνο … διχασμού του λαού, σε προνομιούχους εμβολιασμένους και  ελεύθερα διακινούμενους,  και σε αποκλεισμένους , μη εμβολιασμένους παρίες . Γελοιότητες!

   Βέβαια ο ρατσιστικός αυτός διαχωρισμός είναι πλασματικός. Δεν αποτελεί μόνον αναγκαιότητα προστασίας των πολιτών αλλά και …                          «ισορροπία … ρατσισμού». Άρα, πρακτικά, δεν υφίσταται μονομερής «ρατσισμός» ούτε ως προς τους εμβολιασμένους , ούτε ως προς  τους  μη εμβολιασμένους .

   Ο καθένας έχει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του κορμιού και ό, τι άλλο συμπεριλαμβάνεται στο άτομό του.

   Δεν έχει όμως το δικαίωμα (είτε από αφέλεια, παραπληροφόρηση, ισχυρογνωμοσύνη, ή διαφορετικότητα) να θέτει –έμμεσα ή άμεσα – σε κίνδυνο τη ζωή των  άλλων.

 

 

 

ΥΓ Πρέπει κάποτε να διαχωρίζουμε /να μην ταυτίζουμε τις έννοιες των λέξεων: Άλλο ο ρατσισμός και διαφορετικό η αυτοάμυνα /αυτοπροστασία.

    Η (εκάστοτε) πολιτεία, οφείλει να επιβάλλει μέτρα προστασίας του συνόλου , της πλειονότητας, αρχικώς και καταρχήν (έστω και …. δημοκρατική!).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου