Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Γ Ι Α Ν Ν Η Σ ν

 


Κώστα Δημ Χρονόπουλου  

(Αρθρογράφου –Σχολιογράφου)

 

·        Δεν είναι μόνον το αθλητικό του κατόρθωμα που συγκλονίζει και συνεπαίρνει.

·        Δεν είναι εκείνη η σπουδαία δήλωση που ενεό σε αφήνει:

«Ανυπομονώ να γυρίσω στα Σεπόλια» (εκεί απ’ όπου ξεκίνησε φτωχός πλανόδιος βιοπαλαιστής και ερασιτέχνης μπασκετμπολίστας τον αγώνα της ζωής να δίνει).

·     Ετούτη η ανάγκη επιστροφής στις ρίζες της πραγματικότητας, είναι το μεγαλείο του. Αφού ουσιαστικά, απλός και προσγειωμένος εκεί –στον τόπο του- έχει μείνει (!).

Ο σύγχρονος γίγαντας   Γ Ι Α Ν Ν Η Σν  μου θύμησε τον Α ν τ α ί ο της Ελληνικής Μυθολογίας, ο οποίος αντλούσε την ανυπέρβλητη δύναμή του από την Γη του τόπου του. Κάθε φορά που την ακουμπούσε  αποκτούσε πρωτόγνωρη δύναμη, που τον εκτόξευε  στην κορυφή.

·     Είναι το τεράστιο παιδευτικό παράδειγμα που τυφλώνει.

·     Είναι η συναλληλία των παραπάνω παραμέτρων που συγκροτούν την μοναδικότητα του Γ ι ά ν ν ν ν ν η !.

Αναζητώντας τον κατάλληλο μαθηματικό εκθέτη προκειμένου

να αποδώσω την ξεχωριστή προσωπικότητα , αδυνατώ , αφού η επόμενη /νέα δήλωση /θέση/επίτευγμά του με έχει ήδη προκάνει.

Φρονώ πως ο εκθέτης «ν»/ «νι»/νιοστή δύναμη, αποδίδει κάπως την μοναδική εσωτερική τάση αναβαθμού του , η οποία και του επιτρέπει στην κορυφή –όχι μόνον του αθλήματος – να φθάνει!

 

ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ Παγκόσμιε –και δικέ μας- Γ ι ά ν ν η , παρά το ότι γνωρίζω πως, και αυτό, δεν φθάνει!. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου