Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

Οι Σκοπιανοί συνεχίζουν να μας γλεντάνε… και στους Ολυμπιακούς!

Η «Μακεδονική» Ολυμπιακή Επιτροπή πανηγυρίζει για το μετάλλιο που κατέκτησε η «Μακεδονία» στο Τόκιο

facebook sharing buttonΣτην πλατεία «Μακεδονίας» καλεί η «Μακεδονική» Ολυμπιακή Επιτροπή -που εδρεύει, όπως σημειώνει, στη «Δημοκρατία της Μακεδονίας»- τους Μακεδόνες για να γιορτάσουν το μετάλλιο του αθλητή της «Μακεδονίας» Ντέγιαν Γκεοργκέφσκι, ο οποίος εόρτασε φορώντας κασκόλ της «Μακεδονίας», που είχε πάνω και… τον ήλιο της Βεργίνας!

Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά -από τα γεγονότα- αυτό που η το

newsbreak.gr εδώ και καιρό επαναλαμβάνει. Ότι, δηλαδή, η Συμφωνία των Πρεσπών είναι προδοτική και εξυπηρετεί πλήρως τα συμφέροντα των Σκοπιανών, ενώ δεν κατοχυρώνει σε καμία περίπτωση τα ελληνικά.

Οι Σκοπιανοί, χρησιμοποιώντας δίχως κόστος τα παράθυρα που φρόντισαν να υπάρχουν στη συμφωνία ή ακόμα και παραβιαζοντάς την, παρουσιάζονται παντού ως εκπρόσωποι της «Μακεδονίας», με την ελληνική πλευρά να παρακολουθεί παθητικά κάθε νέα εξέλιξη. Η κατάσταση πλέον αγγίζει τα όρια της γελοιότητας και το μόνο συμπέρασμα που μπορεί κάποιος να βγάλει είναι ότι οι Σκοπιανοί μάς γλεντάνε κανονικά.

Αυτή τη φορά, λίγες μόλις εβδομάδες μετά τα γεγονότα στο Euro, ήταν η πορεία του νεαρού αθλητή Ντέγιαν Γκεοργκέφσκι στο τάε κβον ντο, που του έφερε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η οποία έγινε εφαλτήριο για έναν νέο γύρο προπαγάνδας από πλευράς Σκοπίων.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της «Μακεδονικής» Ολυμπιακής Επιτροπής στο Facebook, της οποίας ως «έδρα» αναγράφεται η «Δημοκρατία της Μακεδονίας», κάλεσε το κοινό να συμμετέχει στην εορτή που θα γίνει στην πλατεία «Μακεδονίας» στα Σκόπια και στην οποία θα μιλούσε ο Γκεοργκέφσκι. Σε προηγούμενη ανάρτηση είχε εορτάσει τη νίκη του, γράφοντας «ασημένιο για τη Μακεδονία», ενώ ανέφερε πως ο ίδιος ο Γκεοργκέφσκι καλούσε τους πολίτες να εορτάσουν τη μεγαλύτερη επιτυχία της «ανεξάρτητης Μακεδονίας».

prosklisi makedonia
Το κάλεσμα της «Μακεδονικής» Ολυμπιακής Επιτροπής στους Σκοπιανούς για την υποδοχή του ασημένιου Ολυμπιονίκη, Ντέγιαν Γκεοργκέφσκι

Επιπρόσθετα, στην Ιαπωνία ο αθλητής είχε φροντίσει να απαθανατιστεί φορώντας το κασκόλ με το «Μακεδονία», στο οποίο βρισκόταν και το αστέρι της Βεργίνας. Γιατί να μην το κάνει άλλωστε, αφού ακόμα και τα μεγαλύτερα μέσα -όπως το Eurosport- τον παρουσιάζουν ως αθλητή της… σκέτης «Μακεδονίας»;

eurosport
Το Eurosport παρουσιάζει τον Σκοπιανό αθλητή ως εκπρόσωπο της… σκέτης «Μακεδονίας»

Το θράσος των Σκοπιανών είναι απολύτως φυσιολογικό, αφού, όπως αποδεικνύεται, η Αθήνα δεν χάνει ευκαιρία να τονίζει την προσήλωσή της στην ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων -παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις για συνάρτηση της υποστήριξης με την τήρηση της συμφωνίας- και ξοδεύει πολύτιμο διπλωματικό κεφάλαιο για να πείσει εταίρους της που αντιδρούν σε αυτή ότι πρέπει να προχωρήσει. Γιατί να συμμαζευτούν και να σταματήσουν τις προκλήσεις οι Σκοπιανοί, όταν γνωρίζουν ότι κανένας στην Ελλάδα δεν θα αντιδράσει στις προκλήσεις τους, προκειμένου να μην «υπονομεύσει» την προσπάθεια να γίνει αποδεκτή ως αναπόφευκτη η Συμφωνία των Πρεσπών;

Τα ίδια κασκόλ που έγραφαν «Μακεδονία» στο Euro ήρθαν ξανά στο προσκήνιο, κάνοντας τους Έλληνες πολίτες να αναρωτιούνται στις πόσες ακριβώς παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών θα τολμήσει η ελληνική κυβέρνηση να βάλει τέλος σε αυτή τη γελοιότητα. Το παράδειγμα της Βουλγαρίας υπάρχει και η οριστική απόρριψη των μνημονίων συνεργασίας ως εισαγωγική πράξη της απόρριψης της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι πλέον μονόδρομος.

Θυμίζουμε πως το newsbreak.gr, πριν από την έναρξη των ολυμπιακών είχε επισημάνει και αυτήν την πρόκληση, αλλά, εμείς τα λέμε, εμείς και τα ακούμε…

Απτόητη και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία, παρά τις διαβεβαιώσεις Ζάεφ

Ούτε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία των Σκοπίων έχει αλλάξει όνομα ακόμη, παρά τις ελληνικές διαμαρτυρίες, αλλά και τις διαβεβαιώσεις του Ζάεφ και άλλων κυβερνητικών παραγόντων επ’ αυτού. Η νέα σκοπιανή πρόκληση, με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήρθε σχεδόν έναν μήνα έπειτα από ακόμα μία απαράδεκτη αλλοίωση της Ιστορίας από το κρατίδιο στα βόρεια σύνορά μας, και πάλι μέσω του αθλητισμού.

ffm

Συγκεκριμένα ο Ζόραν Ζάεφ, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρθηκε -στο πλαίσιο του Euro- στην ποδοσφαιρική ομάδα της χώρας του ως «Μακεδονία». Όπως έγραψε χαρακτηριστικά, «σήμερα βρίσκομαι στο στάδιο του Άμστερνταμ και δίνω την ισχυρή μου υποστήριξη στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Μακεδονίας». Τότε υπήρξαν αντιδράσεις από την ελληνική πλευρά, με την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη να σημειώνει ότι η ελληνική πλευρά απαιτεί την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και του πνεύματος αυτής και να καλεί τον κ. Ζάεφ «να απέχει από διχαστική ρητορική».

Ακολούθως ο πρωθυπουργός των Σκοπίων πήγε να ρίξει τους τόνους και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ζητώντας την αλλαγή ονομασίας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας του σε… Βόρεια Μακεδονία. Παρότι όμως η είδηση «έπαιξε» στα ελληνικά μέσα, έως χθες το βράδυ η ομοσπονδία δεν είχε αλλάξει όνομα. Τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο και στην επίσημη ιστοσελίδα διατηρείται η ίδια ονομασία. Άραγε η ελληνική κυβέρνηση το γνωρίζει ή επαναπαύεται στις διαβεβαιώσεις Ζάεφ;

Κερασάκι στην τούρτα ίσως ήταν τα «συγχαρητήρια» που έδωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της «Μακεδονίας» στην ομοσπονδία «μακεδονικού» τάε κβον ντο, με αφορμή το ασημένιο μετάλλιο του Γκεοργκιέφσκι!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου