Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

ΑΠΘ: Εκτεταμένες ζημιές μετά τη λήξη της επί 34 έτη κατάληψης

ΑΠΘ: Εκτεταμένες ζημιές μετά τη λήξη της επί 34 έτη κατάληψης

Θλιβερές εικόνες, με σπασμένους τοίχους, πόρτες, τζάμια, κατεβασμένα φωτιστικά και κατεστραμένο πάτωμα, ήρθαν στο φως μετά τη λήξη της 34χρονης κατάληψης αντιεξουσιαστών, στον χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το λεγόμενο Στέκι στο Βιολογικό.

Η ΕΛ.ΑΣ. υπό άκρα μυστικότητα, προχώρησε το πρωί της παραμονής Πρωτοχρονιάς, στις 31 Δεκεμβρίου σε επιχείρηση εκκένωσης, σύμφωνα με το GRTimes, το οποίο διαθέτει φωτογραφίες από τον χώρο.

Ισχυρές δυνάμεις της Ασφάλειας -παρουσία δικαστικού λειτουργού και συνοδεία αστυνομικών σκύλων- πραγματοποίησαν «έφοδο» περίπου στις 6 το πρωί στο «Στέκι Βιολογικού», το οποίο χρησιμοποιούνταν από φοιτητές, αλλά και εξωπανεπιστημιακούς.

Εντοπίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, δεκάδες κράνη, κοντάρια αλλά και εργαλεία για οικοδομικές εργασίες, όπως φτυάρια και άλλα αντικείμενα τα οποία περισυνέλλεξαν οι αστυνομικοί.

Πρόθεση της Πρυτανείας, σύμφωνα πάντα με το GRTimes.gr είναι να αξιοποιηθεί ο χώρος προς όφελος της πανεπιστημιακής κοινότητας και των φοιτητών. Ήδη εργάτες έχουν προχωρήσει σε εργασίες διαμόρφωσης του χώρου.

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για το τέλος που δόθηκε στην 34χρονη κατάληψη.

Θεοδωρικάκος: Απόλυτη προτεραιότητα η ασφάλεια στα Πανεπιστήμια το 2022

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ επισήμανε ότι οι άνδρες της ΕΚΑΜ έδρασαν πάρα πολύ αποτελεσματικά για την εκκένωση της κατάληψης και τόνισε ότι «το 2022 η ασφάλεια στα Πανεπιστήμια είναι απόλυτη προτεραιότητα».

Όπως είπε, «τα Πανεπιστήμια είναι χώροι μόρφωσης και ελευθερίας και γι' αυτό πρέπει να είναι χώροι ασφαλείς για φοιτητές και εκπαιδευτικούς. Και γι' αυτό δεν πρέπει να επιτραπούν τέτοιου είδους καταστάσεις ούτε στο ΑΠΘ, ούτε πουθενά»

Ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε γνωστό ότι αύριο θα έχει συνάντηση με τον πρύτανη του ΑΠΘ, προκειμένου να συζητήσουν θέματα ασφάλειας του Πανεπιστημίου.

«Δεν μπορεί οι οικογένειες να ξοδεύουν μια περιουσία για να σπουδάσουν τα παιδιά τους και στη συνέχεια το Πανεπιστήμιο να μην λειτουργεί κανονικά γιατί κάποιοι έχουν κάποιες ακραίες και περιθωριακές συμπεριφορές», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου