Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

«Άστον τρελό στην τρέλα του»

Οι ομιλίες όλων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και βεβαίως και του ηγέτη τους αρχίζουν και τελειώνουν με το γνωστό τροπάριο «είστε η χειρότερη κυβέρνηση, να φύγετε». Φαίνεται πως αποτελεί μια άσκηση αυθυποβολής, μια προσπάθεια να δημιουργήσουν μια δικιά τους πραγματικότητα που να ταιριάζει με αυτά που πιστεύουν.

Ο μεγάλος Άκης Πάνου το 1977 έγραψε τους στίχους για το τραγούδι του «Άστον τρελό στην τρέλα του». Γράφει στην τελευταία στροφή:

«Βρε άστον τρελό στην τρέλα του/ άστονε στ'όνειρο του/τον κόσμο αυτό σιχάθηκε/ κι έφτιαξε ένα δικό του.»

Θα μπορούσα κάλλιστα να πω ότι η συμπεριφορά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ καλύπτεται από αυτούς τους στίχους του Άκη Πάνου. Δεν τους αρέσει η πραγματικότητα και κατασκευάζουν μια δική τους και προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτή η «πραγματικότητα του μυαλού τους» είναι η γνήσια. Δεν μπορεί να δοθεί άλλη ερμηνεία στον αλαλαγμό του Α. Τσίπρα χθες στη βουλή «να φύγετε κ. Μητσοτάκη, έχετε τελειώσει», τη στιγμή που ο «τελειωμένος» Μητσοτάκης του ρίχνει κατακέφαλα 20 μονάδες διαφορά στη δημοτικότητα.

Πέραν της ψυχιατρικής διάστασης του θέματος που είναι ανησυχητική, υπάρχει και η πολιτική. Ένας πολιτικός που αδυνατεί να προσεγγίσει την πραγματικότητα γιατί δεν του αρέσει, είναι ευνόητο πως δεν μπορεί και να την αλλάξει. (Αυτός είναι και ένας από τους λόγους της κυριαρχίας της Νέας Δημοκρατίας). Την αναλύει λάθος και έτσι και η πολιτική του πρόταση είναι λάθος. Και διαιωνίζεται προς μεγάλη του απογοήτευση αυτή η δυσάρεστη κατάσταση. Στη συνέχεια βυθίζεται όλο και πιο πολύ στο δικό του ψευδή κόσμο.

Στην περίπτωση μας τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ο Α. Τσίπρας επειδή πιστεύουν πως η κοινωνία αντιμετωπίζει την κυβέρνηση με τα μάτια και τα αυτιά τα δικά τους, έχουν καταλήξει στην αυτοκτονική πολιτική πρόταση «εδώ και τώρα εκλογές».

Ένα είναι σίγουρο. Οι εκλογές θα διεξαχθούν στον πραγματικό κόσμο και όχι στον κόσμο του τρελού του Άκη Πάνου. Σε έναν κόσμο που δεν πίστεψαν και το 2019, γιατί δεν τους άρεσε και τότε. Νόμιζαν οι Συριζαίοι πως οι δημοσκόποι είχαν δημιουργήσει - άγνωστο για ποιο λόγο - μια δική τους ψευδή πραγματικότητα και ο Βερναρδάκης ήταν ο κλειδοκράτορας της γνήσιας. Επειδή όμως η πραγματικότητα είναι μια, στο τέλος εκδικείται αυτούς που την αγνοούν. Αυτούς που είτε από ανοησία είτε από έπαρση επιχειρούν να την ακυρώσουν, να την αγνοήσουν.

«Δεν φταις εσύ, η φαντασία μου τα φταίει», θα λέει ο Τσίπρας στον καημένο, στον απογοητευμένο για μιαν ακόμα φορά, ψηφοφόρο του ο οποίος πίστεψε στην εικονική πραγματικότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, κάποιοι βουλευτές του, νομίζουν πως θα επιβάλλουν τον κίβδηλο κόσμο τους κραυγάζοντας και ασχημονώντας. Το θέαμα τους να φωνασκούν, αφρίζοντας κυριολεκτικά, αναμφίβολα παρουσιάζει ενδιαφέρον για συγκεκριμένους κλάδους της ιατρικής επιστήμης.

Προς το παρόν, ακόμα μια δημοσκόπηση, σε μια δύσκολη για τη Νέα Δημοκρατία περιοχή, το δήμο Θεσσαλονίκης, αποτυπώνει την κυριαρχία της.

Πώς το είπε ο Άκης Πάνου δια φωνής Μανώλη Μητσιά;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου